Hva leter du etter?

Bare snabel

Fanzinen Bare snabel fyller 10 år. Vi gratulerer! 

Fanzine

En fanzine er et spesialblad om et lite og ofte smalt kulturelt fenomen utgitt hovedsakelig av og for mennesker som deler samme interesse. Fanzinene er ofte enkle publikasjoner i sort/hvitt laget ved hjelp av kopimaskin, men det finnes også mange med farger og trykkeritrykk. De som skriver fanziner gjør det av idealisme og tar ikke ut noen form for lønn eller kompensasjon.

"For hver utgave av Bare Snabel vi gir ut pleier vi å ta utgangspunkt i et tema. Dette for å skape en helhet i den uttrykksmessig mangfoldige sammensetning man ofte skjenkes i denne type antologier. Det fungerer også bra som en igangsetter for de som ønsker å bidra.", sier Helge Olav Øksendal (redaktør for fanzinen)

Et snabel-manifest

Så, hvorfor snabel? Hvorfor Bare snabel? Bare snabel svarer:

"Å SNABLE

Vi begynner med å definere begrepet å snable. I samme gode ånd vi ser at det å skrive er å handle. Det å skrive er å skape.

Vi snabler i Bare Snabel slik elefanten bruker snabelen sin. Den er et avansert lukte- og gripeorgan med over hundreogfemtitusen forskjellige muskler. Det tar lang tid for elefanter å lære seg å mestre snabelen til sitt fulle potensial. Den brukes til å sjekke ut, ta opp, se nærmere på og viderebringe interessante dings til munnen.
Vi dømmer ikke, vi inkluderer.

Vi presenterer og representerer.

Vi deler i beste anarkistiske forstand.

Vi tar opp, lukter på, sjekker ut.

Det er det vi kaller å snable."

Lån Bare snabel på biblioteket. Vi har alle utgavene.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙