Bøker om kjæledyr

Hvem har ikke desperat ønsket seg en hund som barn? Eller en rotte?! Her har vi samlet bøker om barn som ønsker seg eller har kjæledyr. Det byr på både trofast vennskap og forviklinger. 

Vi har også laget en brosjyre med disse bøkene som du kan laste ned her: Brosjyre med bøker om kjæledyr

Jacob og hunden av Liv Frohde

 Jacob har mistet hunden sin og sørger veldig over tapet. Men en dag blir han vekket av at han kjenner en lett blafring mot kinnet sitt. Da han åpner øynene ser han rett på en sort hund som snuser på ansiktet hans. Jacob kjenner varmen fra hundekroppen mot brystet sitt, og ligger helt stille for ikke å skremme den vekk. Jacob har fått en ny venn.

jacob og hunden
 

 

Helmer og Matilda –Aksjon bestevenn av Mina Lystad

Helmer kan rett og slett ikke leve uten bestevennen sin, hunden Matilda. De har vært venner siden hun var en liten valp. Dessverre har Matilda en dårlig egenskap, hun liker å bjeffe på folk. Men Helmer kan ikke skjønne at man kan være redd for en hund som er så snill og glad. Da Matilda en dag «overfaller» Lars Kristian Løvensprett, en voksen og sint mann på rulleski, mener han at Matilda rett og slett er farlig og må sendes vekk. Derfor bestemmer foreldene at Matilda må levers tilbake til oppdretteren, og Helmer blir helt knust. Med god hjelp av venninnen Eline og korpset de spiller i, legger han en plan for å redde Matilda tilbake. Dette er en fortelling om vennskapet mellom barn og hund.Helmer og Matilda
 

 

Hvis jeg bare ikke hadde tatt feil hund av Ingelin Angerborn

Hvis Tilda ikke hadde kommet til å forbytte hunden til Doris, så hadde dette aldri hendt: Sykkelen hadde ikke blitt stjålet, hun hadde ikke forstuet foten og fått hull i de nye bukene. Og framfor alt, hun hadde ikke vært så fantastisk lykkelig! En morsom historie om den gangen da alt gikk feil, og allikevel ble helt rett.Hvis jeg bare ikke hadde tatt feil hund av Ingelin Angerborn
 

 

Elly juger ikke! av Heidi Christine Schømer

Elly har ønsket seg en rotte lenge. Så lenge at hun har fortalt på skolen at hun faktisk har fått en. Problemet er at alle tror hun juger, men det gjør hun selvsagt ikke. Elly har en rotte, bare at hun ikke har kjøpt den enda. Setningene i boka er korte, og det er få ord på hver linje.Elly juger ikke! av Heidi Christine Schømer
Hopp høyt, Sigge! av Lin Hallberg

Sigge er yndlingshesten til Elina på Lillebygården. Det er snart vinterferie og da skal Elina være i stallen hver dag. Hun skal ri Sigge til den store rideskolen, så de kan prøve seg på å ri i et ordentlig ridehus. Men på tribunen sitter Jossan og venninnene hennes og ser på. Elina vil gjerne vise at hun kan galoppere og hoppe med Sigge. Men Sigge er i et veldig rampete humør, og da blir alt feil.Hopp høyt, Sigge! av Lin Hallberg
Den magiske vinteren! av Philip Reeve

De to barna Shen og Sika og deres 66 små genserkledde mops deltar i en konkurranse om å komme først til Nordpolen og Snøfar, som vil oppfylle vinnerens høyeste ønske. De konkurrerer blant annet mot Helga Hammerfest og hennes isbjørner, juksemakeren Sir Basil-Dumpling og Shackleton Jones med sin mekaniske slede. Sledeløpet er langt, kaldt og fullt av farer. Alt Shen og Sika har, er hverandre, og de 66 små mopsene. Boka har korte kapitler og mange fargerike illustrasjoner.

 Den magiske vinteren! av Philip Reeve
Klara og verdens fineste Pekal av Camilla Otterlei

Hvor kjedelig kan egentlig en sommerferie bli? Klara har akkurat flytta til Løkkegata og har ingen å leke med. Absolutt alle har reist til Syden og hva skal hun finne på - leke med den plagsomme lillesøstra si, liksom? Pytongørr KJEDELIG, tenker Klara. Men plutselig stenger pappa seg inne i garasjen. Han snekrer på noe hemmelig, men hva? Og finnes det kanskje noen ålreite lekekamerater i Løkkegata likevel?

 Klara og verdens fineste Pekal av Camilla Otterlei
Jeg er Agnes, ønsker: hund av Thomas Halling

Agnes er elleve år, og har ønsket seg hund siden hun var syv. Foreldrene sier alltid at det ikke går, og at hun må vente til hun blir stor. De er skeptiske til om Agnes kan takle det store ansvaret en hund innebærer. Men så en dag kommer de med et forslag. Hun får en veldig spesiell bursdagsgave av moren og faren, som gjør at hun virkelig må vise hvor dedikert hun er. 

 Jeg er Agnes, ønsker: hund av Thomas Halling
Julie, nesten dyrlege av Rebecca Johnson

Julie er 10 år og nesten dyrlege, ifølge henne selv. Moren er dyrlege og eier en dyreklinikk. Julie har også startet sin egen dyreklinikk. Men det er ikke alltid det går så bra, og det skjer ganske mye sprøtt der. Julie elsker dyr, og det gjør bestevenninnen Chelsea også. Julie har en hund som heter Curly og to marsvin. Noen ganger behøver dyrlege Julie flere dyr å øve seg på. Derfor henter hun noen dyr fra klinikken til mamma og har de på overnatting. En supersmart ide, synes hun selv. Men det er ikke sikkert mamma er like fornøyd med noen ekstra dyr i huset.

 Julie, nesten dyrlege av Rebecca Johnson
Svein og rotta på feriekoloni av Marit Nicolaysen

Svein skal på fritidsleir i sommerferien. Ingen vet at han har tatt med seg Halvorsen for at han ikke skal bli syk av lengsel. Fritidsleiren har super fotballbane og utedo, iskaldt vann og brennmaneter, og de får pannekaker med sukker til middag. På tross av noen ekle tøffinger og litt for mange jenter synes Svein at alt er helt fint - inntil Halvorsen forsvinner og dukker opp igjen på jentenes sovesal.

 Svein og rotta på feriekoloni av Marit Nicolaysen
An unhandled exception has occurred, see browser dev tools for details. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙