Jimmy Webb - El Mirage / Atlantic 1977

Klassisk låtskriverkunst.Har du sansen for Elton John, Randy Newman og Burt Bacharach er "El Mirage" midt i blinken for deg, ønsker du enda mer tar du også med deg samlingsplaten "Archive".

Om du ikke kjenner Jimmy Webb kan jeg nesten garantere at du kjenner noen av hans sanger. "By the Time I Get to Phoenix", "Wichita Lineman", "MacArthur Park", "The Moon Is A Harsh Mistress" og geniale"The Highwayman" som åpner denne platen.

"I was a highwayman
 Along the coach roads I did ride

 With the sword and pistol by my side

 And many a young maid lost her baubles to my trade

 And many a soldier shed his life blood on my blade

 They fin'lly hung me in the spring of '25
 But I am still alive"

 

 


Jimmy Webb har parallelt med suksessen som låtskriver hatt sin egne lille artistkarriere med sine hengivne fans som har kjøpt platene og møtt opp på konsertene der låtene ofte har blitt fremført på en enkel og rufsete måte.

 "El Mirage" kom i 1977 og var hans sjette og beste album, han har her med seg en ikke helt ukjent produsent med navn George Martin. Blant musikerne er det kjente navn som Lowell George på gitar og Herb Pedersen på banjo.
 Låtene blir fremført med utgangspunkt i hvordan de ble til med piano og sangen i fokus. Det er strykere og blåsere med i lydbildet og det hele er gjort på en smakfull og elegant måte som støtter opp under de 11 perlene han har med på denne platen.

An unhandled exception has occurred, see browser dev tools for details. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙