Hva leter du etter?

Liker du "En pingles dagbok"?

Da liker du kanskje disse bøkene.

Bøllebråk av Michael Fry

Bøllebråk er den første boka i triologien i Nerdepatrulje-serien.

Hovedpersonen heter Nick. Han er tidenes laveste ungdomsskoleelev (garantert), passer ikke inn i en eneste av gjengene på skolen (hvem bryr seg), og blir stadig stappet inn i skapet sitt (det har overraskende god plass). Og som ikke det var nok, tvinger skolerådgiveren ham til å bli med i skolens teiteste klubb, der de eneste andre medlemmene er den sykt høye Molly og den helt håpløse Karl. Men det kan ihvertfall ikke bli verre, ikke sant? ... Ikke sant. Bok 2 heter: Nulltoleranse og 3. Kong Karl.

Kong Steve og de hjemløse hjerters blues av Thomas Frøhling

Hip hop-kongen Steve på 14 år er forelsket i Helene. «Når hu er i nærheten av meg, så spinner det inne i huet. Det blir liksom strømbrudd i skallen. Alt kobles ut». Det blir mange morsomme episoder i boka, når Steve prøver å være tøff hele tiden.

Berts ytterligere funderinger av Anders Jacobsson og Søren Olsson

Bert er veldig glad i jenter. Det er det han tenker på mesteparten av tiden og det er dem han skriver mest om i dagboka si. Men er det noen av jentene som liker ham? Hvis han bare kunne fått ett eneste lite kjærlighetsbrev… Det ville en ensom gutt på tretten et halvt år satt pris på! Det er flere frittstående dagbokbetroelser fra Bert i disse bøkene: Berts bekjennelser og Berts bravader.

En pingles dagbok av Jeff Kinney

Første bok i humorserien om pinglen Greg! Greg er skviset mellom en sjefete storebror og en sippete lillebror; har velmenende, men helt håpløse foreldre, er ikke så populær på skolen som han synes han fortjener å være, har nerdete venner som ødelegger alle sjanser hos det motsatte kjønn. Og så videre. Det er aldri hans skyld når ting går galt. Det er kommet fjorten bøker i serien til nå.

Rowleys dagbok : en supergod bestevenn

Bestevennen til Pingla skriver også dagbok! Rowley Jefferson er den alltid like blide, trofaste og tilstedeværende kompisen til Pingla, Greg Heffley. Og denne gangen har han lånt litt inspirasjon fra sin aller beste venn. Her får vi vite mer om Greg i fra en annen synsvinkel og med litt annerledes tegninger.

Sceneskrekk av Maja Lunde

Dette er den første boka i serien Verdens kuleste gjeng. I boka blir du kjent med den ustoppelige Helena, den pene, men veldig dumme Ivan, erkenerden Alfred og den kjedelige fortelleren, som vi ikke kan si navnet på (hun liker det ikke så godt selv). De går i samme klasse, og Helena sier at det finnes de som er kule, fordi de bare er det, og så finnes det de som er så kule at ingen har oppdaget det ennå. Og det er altså de fire! Verdens kuleste gjeng!

Serien Fortsettes i 2. Kokkekaos, 3. Snill, snillere, snillest, 4. Baluba på leirskolen

Sci-fi ungdomsskolen av John Martin

Kelvin Klosmo er den eneste jordboeren på Sci-Fi ungdomsskolen som tilfeldigvis ligger ute i verdensrommet! Der opplever han ville og fantastiske ting som kriminalitetsbekjempende skilpadder, hemmelige skoler, romskip, roboter, gale forskere, aliens og trollmenn og en flygende gutt som ikke vil bli voksen.

Mine verste år av James Patterson

Dette er første bok i triologiserien Skolen. Rafe begynner på ny skole, og der har de regler mot ALT. Han har allerede nok problemer hjemme, og trenger ikke flere hindringer i livet sitt, synes han. Han bor sammen med moren, søsteren og typen til moren. Heldigvis kommer han på en knallplan som skal sørge for at dette året skal bli helt kanon, men klarer han å gjennomføre den?

Bestevennene hans, Leonardo den Tause, følger med og gir ham poeng. Leonardo sier aldri noe når det er noen andre der, men han er en trofast venn. Rafe prøver systematisk å bryte hvert eneste punkt på skolens strenge reglement. Å tygge tyggegummi i timen - 5000 poeng! Løpe i gangen - 10.000 poeng! Starte brannalarmen - 50.000 poeng! Det er viktig at rampestrekene ikke går utover noen – Rafe vil jo ikke bli som Bjørnen, heller. Og hvis veldig, veldig pene Jeanne Galletta ser at han bryter reglene, vanker det ekstra poeng.

Fortsettes i boka Få meg bort! Og Broren min er en gigantisk løgner!

Det ble begått en feil av Stephan Pastis

Timmy Tabbe er verdens dårligste detektiv. Han mener selv at han er den beste og har det beste detektivbyrået i hele landet. Han har en lat stor isbjørn som heter Kjempe, og sammen er de Kjempe Tabbe AS. Et selskap som garantert kommer til å gjøre Timmy sår rik at moren ikke trenger å stresse med regninger lenger! Fortsettes i bøkene; 2. Se hva du har gjort nå!, 3. Vi møtes igjen, 4. Antiseptisk og klar til bruk, 5. Boka du egentlig ikke skal ha og 6. Katta rappa buksa mi

Tom Gates : min geniale verden av Liz Pichon

Tom Gates er en mester i å finne på unnskyldninger for ikke å ha gjort leksene sine, som f.eks.: Han ble angrepet av en hund, utsatt for vannsøl eller truffet av et lyn. Toms skrivebøker er fulle av kruseduller, tegneserier og tanker, så vel som lærerens underfundige sitater. Men etter å ha fått masse skryt for en av historien sine, begynner det å gå nedover med skoleprestasjonene. Noe som er synd, for han er desperat etter å imponere Amy Porter som sitter ved siden av ham.

Det er 14 bøker til nå i serien Tom Gates

Nedtegnelser fra et populært liv - NOT! Av Rachel Renee Russel

Dette er første bok i serien Dustedagbøkene. Nikki er ny på skolen, og drømmer om en plass i SKP-gjengen (søt, kul og populær) Men ingen legger merke til henne, og i håp om å få være med i gjengen ønsker hun seg en Iphone, men isteden kjøper moren en dagbok. En ordentlig dustete dagbok! Motvillig begynner hun å skrive om den skremmende og dødskule MacKenzie og den helt skjønne Brandon. Foruten å skrive lager hun tegninger og det blir mange store bokstaver og utropstegn, når hun blir sint og frustert! Det er 14 bøker i serien til nå.

Superantihelten av Rachel Renee Russel

Dette er første bok i serien Max uflaks. Max Crumbly er en gutt med maks uflaks. Etter flere år med hjemmeundervisning av bestemoren, skal han omsider begynne på en vanlig skole, ungdomsskolen. Det er mye som er bra med den nye skolen, men det er uflaks at Tommy, skolens bølle, synes det er moro å låse Max inn i et skap. Max skulle ønske han var som superheltene i tegneseriene, men hans eneste nesten-superkraft er at han kan lukte pizza på et kvartals avstand, men det redder jo ikke liv. Likevel vil han gjøre det han kan for å bli den helten som skolen hans trenger. Det er en bok til om Max; Kaos på skolen.

Tapper-tvillingene går til krig (mot hverandre) av Geoff Rodkey

De tolv år gamle tvillingene Claude og Reese kunne ikke vært mer forskjellige -- bortsett fra når det gjelder viljen til å overgå hverandre i å finne på bøll mot den andre. Men når konflikten trappes opp til full krig -- en krig som utkjempes på mange arenaer, fra kantinen på skolen til det fiktive universet i et online dataspill, må tvillingene avgjøre om bestrebelsene på å knuse hverandre er verdt prisen de betaler. Boka er satt sammen av en rekke intervjuer av tvillingene og vennene deres, og inkluderer fotografier, skjermbilder, chat-logger, digitale bilder fra pc-spill og tekstmeldinger mellom foreldre helt uten peiling på hva som foregår. Fortsettes i bøkene; Tapper-tvillingene herjer i New York og Tapper-tvillingene og den store valgkampen.

Den fantastiske Max Modig av Marcus Emerson

Sjokolade bringer Max Modig til en hemmelig skole for barn med superkrefter. Max på sin side har aldri hatt noen superkrefter, og vil muligens heller aldri få det. Kan dette likevel være hans mulighet til å bli den superhelten han alltid har drømt om at han skal bli?

Benny Bobbs biffbanan av Arne Svingen

Benny-Bob tenker noen ganger det er litt dumt å være lærer når man ikke liker barn. Særlig når man får ansvaret for å arrangere leirskoletur med hele klassen på egen hånd.
Men selv om han ikke liker barn så godt, så kan det være lurt å bli bedre kjent med dem. Som voksne kan jo noen av dem bli diktator, milliardær eller frisør, og plutselig husker de den hyggelige læreren som tok dem med på leirskole. Skal Benny-Bob bli rik eller få gratis hårklipp, er det nok sånn det må skje. Fortsettes i Benny-Bobs beste bråkebøller.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙