Heksenes hevn av Joseph Delaney

Likte du Harry Potter?

Har du lest alle bøkene om Harry Potter? Her er flere bøker med barn som har magiske krefter, trollmenn, hekser, magiskoler, opptaksprøver og kampen mellom onde og gode krefter.

Vindeltorn av Tone Almhjell

Lin er sikker på at det er noe galt med det gamle huset familien hennes har leid. Klokkene tikker for sakte. Rosebedet er dekket av rim, selv i øsende regnvær. Og når en mystisk nøkkel merket "Vindeltorn" dukker opp, finner Lin en sprekk i kjellerveggen. En portal til en verden ved navn Sylver. Lin havner i et snødekt rike hvor alle døde dyr som en gang har elsket et barn bor. Lin blir gjenforent med Rufus, kjæledyret hun begravde under rosebusken. Lin og Rufus må sammen finne den forsvunne Vinterfyrsten om de skal redde Sylver fra undergang. Men de er ikke de eneste som jakter på gutten denne natten. I mørket lurer en mann med skyggemunn, klar til å sette klørne i den aller siste Vinterfyrsten.

Heksenes hevn av Joseph Delaney

I årevis har Vokteren beskyttet folk mot spøkelser, gjenferd og hekser. Men tiden hans er i ferd med å renne ut - og vokteren må finne sin etterfølger. 13-årige Thomas Ward er sjuende sønn av en sjuende sønn. Han har helt spesielle evner og ser ting andre ikke kan se. Han blir Vokterens lærling og må ut på farefulle oppdrag for å bekjempe onde krefter. Men er han modig nok? "Heksenes hevn" er første bok i serien "Den siste lærling". Det er 13 bind totalt.

De uvanlige av Jennifer Bell

Når bestemoren til Ivy Sparrow blir kjørt til sykehuset i all hast, aner ikke hun eller storebroren Seb hva de har i vente. Tilbake hos bestemoren har huset blitt vendt på hodet, en svevende fjær risser inn beskjeder i veggen og to politiinspektører med merkelige uniformer står utenfor og veiver med dobørster. For å komme seg unna hopper Ivy og Seb ned i kofferten til en rar gutt som hevder han kan redde dem.

Ingenlund av Jessica Townsend

Morrigan Kråkh lever med en forbannelse hvilende over seg: Ved midnatt på elleveårsdagen sin vil hun dø. Rett før klokken slår siste slag, reddes hun av Jupiter Nord. Med glefsende røyk-og-skygge-jegere i hælene legger de på flukt og lander trygt i den skjulte byen Ingenlund. Jupiter har valgt Morrigan som sin aspirant og deltaker i konkurransen om en plass i Det Vunderlige Selskap. Men i motsetning til de andre kandidatene, har Morrigan ingen spesielle evner eller ferdigheter å skryte av.

Midnatt for Charlie Bone av Jenny Nimmo

En merkelig, magisk verden! Charlie kan ikke tro det. Han kan høre mennesker i fotografier snakke. Hva er det som skjer med ham? Og hvorfor blir de fæle tantene hans så begeistret når de oppdager hva som skjer?Charlie prøver å skjule de nye evnene, men til ingen nytte. Livet hans er i ferd med å bli mer spennende enn han noen sinne kunne drømt om.Første bok i den spennende og fantastiske fembinds-serien om Charlie Bone.

Jernprøven av Holly Black

De fleste 12-åringer ville ha gitt alt for å bestå Jernprøven. Men ikke Callum Hunt. Faren hans har fortalt ham hele livet at han aldri må stole på magi. Han gjør sitt ytterste for å stryke, men han mislykkes i å mislykkes. Nå venter Magisteriet på ham, et skremmende og merkelig sted. Callum innser at stedet har mørke bånd til både fortiden og fremtiden hans. Men Jernprøven er bare begynnelsen. Callums største prøvelse har ennå ikke begynt.

Lykkeravnene av Paul Durham

Siv er en 11 år gammel jente som bor i en landsby som styres med jernhånd av jarlen, og befolkningen straffes hardt for den minste ting. Når merkelige ting skjer i landsbyen, tror Siv at det er de farlige Myrslaskene hun har hørt historier om som er tilbake. Siv er usikker på om hun kan sette sin lit til at de beryktede Lykkeravnene kan redde landsbyen. Hun avslører mørke hemmeligheter, og kommer nærmere sannheten om hvem som er helter og hvem som er skurker.

Urchin av de dansende stjerner av M.I. McAllister

Øya Tåkemantel er bebodd av små dyr som pinnsvin, otre, muldvarper og ekorn. Urchin er et lite foreldreløst ekorn som blir skylt i land på øya. Urchins rolle er å nedkjempe intriger og kamper mellom det gode og det onde som har oppstått blant innbyggerne. Kongen og dronningen er i ferd med å miste sin makt til skurkene Kaptein Husk og Lady Aspen. Skurkene prøver å sulte ut innbyggerne på øya for å få den makten de vil ha.

Det gylne kompasset av Philip Pullman

Når Lyra får det underlige og hemmelighetsfulle alethiometeret, begynner en utrolig reise som bringer henne til det iskalde Svalbard, der heksene regjerer og isbjørner slåss. Skjebnen som venter på henne, vil få enorme konsekvenser langt utenfor grensene til den verdenen hun kjenner. "Det gylne kompasset" er den første romanen i Philip Pullmans trilogi "Den mørke materien". Boken er også blitt film.

Malurt av G. P. Taylor

Det er i London, 1756. I sin loftleilighet i Bloomsbury sitter Dr Sabian Blake - astronom, vitenskapsmann og kabbala-mester. Dr. Blake har Nemorensis i sin besittelse, en gammel bok som inneholder universets hemmeligheter. I margen på en av sidene er det rablet ned en hemmelig profeti, og dekodingen av den vil kunne vise seg å være nøkkelen til å redde London fra en ufattelig katastrofe. Men det er også andre som er interessert i Nemorensis, og de har helt andre planer..

Drømmen om Narnia av Clive Staples Lewis

Det var onkel Andrew som lurte Polly til å ta på seg en trolldomsring – og plutselig var hun ikke i rommet lenger. Digory kunne ikke annet enn å dra etter henne. Sammen fikk de oppleve hvordan et fantastisk rike ble til: landet Narnia. De aller fleste tror at bok nummer 2. Løven, heksa og klesskapet er den første i serien, men det går fint an å begynne å lese bok nummer 2 i serien også.

Septimus Heap -Magi av Angie Sage

Septimus er den syvende sønnen til den syvende sønnen og skal ha ekstra store magiske evner. Men rett etter fødselen blir Septimus erklært død og tatt med bort av jordmoren. Samme natt finner faren Silas Heap en forlatt jentebaby, Jenna, ute i snøen. 12 år etter legger Silas, sønnene og Jenna ut på en utrolig reise fylt av eventyr, magi og farlige kamper mot de utroligste vesener. Reisen vil også gi dem svar på sine spørsmål: Hvem er Jenna, og er Septimus egentlig død?

Skyggemaneren av G.P. Taylor

Den ondskapsfulle soknepresten Obadiah Demurral styrer landsbyen Thorpe og områdene mot sør med jernhånd i 1700-tallets England. Men han ønsker å få kontroll over hele verden. Han har planer om å skaffe seg et våpen som til og med skal få Gud og englene til å lyde. Thomas og hans venn Kate dras ufrivillig inn i en åndeløs spennende kamp mellom det onde og det gode, der mystiske skapninger og uventede farer lurer i skogen og der ingenting lenger kan tas for gitt.

Archie Green av D. D. Everest

På 12-årsdagen sin får Archie Greene en mystisk pakke i posten. En magisk bok, skrevet i et språk han ikke forstår. Boka fører etter hvert Archie til en familie han ikke visste han hadde og inn i en magisk verden han ikke ante eksisterte.
Archie blir snart lærling ved Magimuseet. Det drives av de hemmelige "Flammevokterne av Alexandria". Oppgaven deres er å finne, binde inn og bevare magiske bøker. Boka har ventet på Archie i 400 år. Nå må han finne ut hvilke krefter den har gitt ham.

Smaragdatlaset av John Stephens

Vi møter tre søsken; Kate, Michael og Emma. De tre vokser opp sammen i diverse barnehjem før de til slutt havner i Cambridge Falls. Her er det en inngangsport til en annen verden, der søsknenes oppgaver blir å finne Smaragdatlaset og redde alle barna som har blitt tatt av heksa i Cambridge Falls. Men en av søsknene blir lurt av heksa og svikter de andre. Og storesøster Kate oppdager etter hvert at hun har evnen til å hoppe fram og tilbake i tid, først ved hjelp av atlaset, men siden i kraft av seg selv. Dette er første bok i trilogien.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙