Hva leter du etter?

Mine fem anbefalte TED Talks til deg som søker inspirasjon i disse spesielle tider

TED er en årlig, amerikansk konferanse. Målet er å spre ideer ved hjelp av foredrag og opptredener innenfor blant annet forskning, kunst, teknologi, utdanning, design, politikk, økonomi, kultur, forretningsvirksomhet og underholdning. Mange av foredragene finner du på YouTube. 

Sarah Kay: If I Should Have a Daughter

Spoken Word dikter Sarah Kay deler de hjertevarmende rådene hun vil gi til sin datter om hvordan man skal navigere denne vakre, rare og til tiders overveldende verden.

Se gjerne også opptredenen av hennes dikt A bird made of Birds

eL Seed: Street Art for Hope and Peace

Gatekunstneren eL Seed gir ny mening til neglisjerte nabolag og forlatte bygninger verden rundt. Med inspirerende sitater om håp og fred skrevet i arabisk kalligrafi håper han å utfordre fordommer og spre toleranse.

Se gjerne også videoen A project of peace som viser hvordan han forvandler et fattig nabolag i Egypt.

Elif Shafak: The Revolutionary Power of Diverse Thought

Elif Shafak er en tyrkisk forfatter kjent for sine romaner om kvinner, minoriteter og ulike kulturer. I dette foredraget snakker hun blant annet om hvor viktig det er å ikke miste oppfatningen av nyansene og mangfoldet i et globalt politisk landskap som stadig polariserer og forenkler virkeligheten.

Sølvberget har flere av hennes verk tilgjengelig på både engelsk og norsk.

Pat Soloman: What is the Hero's Journey?

Premisset av Pat Solomans dokumentar Finding Joe er at hver og en av oss er helten av vårt eget uskrevne eventyr. Han forklarer hvordan vi som helter er kalt til å overvinne våre indre hindringer i jakten på personlig glede. Dokumentaren utforsker denne universelle og tidløse reisen som spilles ut gjennom myter, bøker, filmer og ikke minst i våre daglige liv.

James Veitch: This is What Happens When You Reply to Spam E-mail

Og til deg som trenger en god latter og lurer hva du skal gjøre med fritiden din:

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙