Hva leter du etter?

Nova Scotia: hummer, sirup og skjulte skatter

Nova Scotia har ifølge Jorunn verdens beste lønnesirup. Det er også et mekka for de som liker hummer, mysterier og skjulte skatter.

Skjulte skatter?!?!

Den myteomspunnede øya Oak Island ble for mange kjent gjennom Shakespeares skjulte koder. Dokumentaren handler om organisten og kodeknekkeren Petter Amundsen.

Amundsen mener å ha funnet skjulte koder i Shakespeares manuskript. Og noen av kodene utgjør et slags skattekart som ifølge Amundsen viser til denne øya. I over hundre år har Oak Island vært åsted for skattejakt og beryktet for å romme alt fra sjørøvergull til paktens ark og Shakespeares originale manuskript.

The Curse of Oak Island

Store deler av øya er nå kjøpt av brødrene Lagina som i 4 sesonger har blitt fulgt av History Channel mens de forsøker å grave opp øyas hemmeligheter.

Jorunns Nova Scotia

Men Nova Scotia er mer enn bare mysterier. Sølvbergets Canada-farer Jorunn Ellingsen forteller at sjømaten er helt fantastisk. De har også verdens beste lønnesirup (på Sugar Moon Farm).

I naturskjønne omgivelser finner du den historiske kolonibyen Lunenburg og et av verdens mest berømte og ikoniske fyrtårn (ved Peggy's Cove).

Litt lenger nord kan du besøke det som ifølge bøkene til Lucy Maud Montgomery er hjemmet til Anne fra Bjørkely.

Trykk på de røde pilene på kartet for å lese mer om Jorunns reisetips:

Jorunns Halifax

Om du trenger et sted å vende tilbake til mellom alle utfluktene anbefaler Jorunn Halifax. Langs kaien i Halifax er det et yrende uteliv, sang og underholdning, gode lekemuligheter for barn, og ikke minst fantastisk god sjømat. Og husk å holde av lørdagen. Da er det Farmer's Market med salg av lokal mat, håndverk og musikk.

Trykk på de røde pilene på kartet for å lese mer om Jorunns reisetips:

Om du trenger en reiseguide på turen anbefaler vi Nova Scotia, New Brunswick & Prince Edward Island av Karla Zimmerman

Lonely Planet Nova Scotia bokforside
Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙