Hva leter du etter?

Å være mann

Her har vi samlet boktips som spinner rundt tema "Å være mann". Det finnes mange kjønnsroller og stereotyper. Noen menn er tøffe, andre myke, noen er triste, andre glade. Og ikke minst kretser mange bøker rundt det å være far og alt det innebærer.

Å være mann:

For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges av Kyrre Andreassen

For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges er en roman om Krister Larsen, elektriker med yrkesstolthet og ryggprolapser. Det er en roman om å vite bedre, men aldri få rett. Om å skjønne systemet, men aldri få overtaket. Om kjærlighet, aggresjonsmestring og svart arbeid.

For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges av Kyrre Andreassen forside

Babylon Badlands av Levi Henriksen

Tre kamerater. En gammel pickup. En reise tvers over det amerikanske kontinentet. Babylon badlands er Levi Henriksens litterære road movie.

Babylon Badlands av Levi Henriksen forside

Ned til elva av Leif Enger

Den vinteren Reuben fyller elleve år, skyter storebroren hans, Davy, to innbruddstyver. Rett etter at han er blitt arrestert rømmer Davy fra fengselet. Reuben, lillesøsteren Swede og faren drar etter Davy for å finne ham, de reiser på kryss og tvers av Minnesota og Nord-Dakota. De slites mellom kjærlighet til Davy og deres plikt til å gjøre det som er riktig; levere Davy tilbake til myndighetene.

En ulastelig mann av Jane Gardam

Imperiets barn, ble de kalt. De var født i Det fjerne østen, men sendt Hjem for å få sin dannelse på britiske kostskoler og hos ukjente fosterforeldre. Slik var det også for Edward Feathers – den lille gutten som stammet, men som ble både legendarisk advokat og dommer i Det britiske imperiets tjeneste.

En ulastelig mann er første bok i Jane Gardams mesterlige romantrilogi om Sir Edward Feathers. Med psykologisk dybde og subtil, britisk humor skildrer Jane Gardam kjærlighet og vennskap, sjalusi og lojalitet.

Slik skal vi velge våre ofre av Bjørn Vatne

Slik skal vi velge våre ofre er en roman om å holde ut og holde kjeft, men å rase når ingen ser det. Om grensene mellom ytring og handling i en verden av treningsblogger og interiørtips. Men kanskje mest av alt en roman om en far og en jente på fire.

Slik skal vi velge våre ofre av Bjørn Vatne forside

Hvordan elske en far –og overleve av Vetle Lid Larssen

Hvordan elske en far – og overleve er en tragisk og humoristisk fortelling om den klassiske konflikten mellom fedre og sønner. Om hva som skjer når faren din rammes av alzheimer og sakte viskes ut. Om to menn som aldri greier å snakke sammen før det er for sent.

Nesten.

Vårofferet av Lars Mytting

I slutten av mars ankommer løytnant Aksel Størmer Messingdalen, ei bygd i Gudbrandsdalen som i hedensk tid ofret et menneske for å få våren til å komme. Han er der for å avvikle en gammel militærleir, men vennskapet med den vanskjøttete unge jenta Joanna, drar ham inn i et forknytt slektsdrama. Etter hvert avdekkes flere mysterier i den mørke skogsbygda.

Vårofferet av Lars Mytting forside

Sportsjournalisten av Richard Ford

Den tidligere forfatteren Frank Bascombe livnærer seg som sportsjournalist i New Jersey. I løpet av de tre påskedagene handlingen strekker seg over, blir Bascombes trettiårige liv oppsummert: starten på forfatterkarrieren, ekteskapet, hverdagslivet med kone og tre barn. Når den eldste sønnen dør, glir Frank inn i en slags drømmetilstand, og ekteskapet ryker. Tilværelsen befinner seg på en armlengdes avstand for ham. Gjennom Bascombe belyser forfatteren mange av problemene og ynkelighetene til mannen og hans rolle.

Det er greit for meg av Per Petterson

Romanen handler om en ung manns oppgjør med en fraværende farsskikkelse, om omprøving av overtatte verdier og forsøk på å beholde en verdighet i en hardt prøvet familie. Handlingen er lagt til drabantbyen Veitvedt tidlig på 70-tallet. Vi møter Audun, 18 år, som prøver å finne en vei gjennom livet. Han slites mellom det å gjennomføre gymnaset eller å begynne å jobbe, men det han egentlig drømmer om, er å bli en forfatter av Jack Londons format.

Shantaram av Gregory David Roberts

I 1978 var Gregory David Roberts heroinmisbruker og ble dømt til 19 års fengsel for en serie væpnede ran. Etter to år rømte han fra et høyrisikofengsel på høylys dag og ble Australias mest ettersøkte mann. Roberts søkte tilflukt i Bombay, der han slo seg ned i slummen: først med en improvisert praksis som doktor blant slumbeboerne, senere som Bombay-mafiaens våpenpusher, smugler og falskner. En medrivende beretning om et liv helt i ytterkanten av det menneskelig mulige, om frihetens pris, om betingelsene for en ny begynnelse, om kampen mellom det gode og det onde, om kjærlighet - om de store valg i livet.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙