Hva leter du etter?

Blossom Dearie - Blossom Dearie 1957

Be-bopens Betty Boop. Musikken svinger lett og uskyldig i kveldsbrisen, jeg tror hun lukter sommer og nyvasket tøy men la deg ikke lure, Blossom kunne spist to som deg til frokost om hun måtte ønske.

Blossom Dearie fra Catskills, New York fikk allerede sitt artistnavn av sin skotske far og norske mor ved dåpen i 1926, et navn lekent og varmt som musikken hun siden skulle fremføre. Hun synger som en ung og feminin utgave av Chet Baker og ser ut som en sexy småskolefrøken med sine store hornbriller litt på snei.

Blossom hadde før denne platen en periode i Paris som kabaret og nattklubbartist, men i 1956 var "The epitome of chic East Side New York back in town." Paris oppholdet gir seg til uttrykk på denne platen i "Comment allez vous" og "Tout doucement".

Blossom på piano og vokal er sammen med Ray Brown på bass og Jo Jones på trommer, en avslappet trio som gnistrer til på de rette plassene. Hun gjør intime versjoner av standard låter signert Rogers/Hart og Jerome Kern som passer utmerket til en cocktail en sein og varm sommerkveld på terrassen. Jazz perlene har alle et anstrøk av Broadway og Tin Pan Alley og er tidløse i all sin enkelhet.

På cd-platen får du også bonus sporet "Blossom's blues" fra 1959 som tidligere ikke er utgitt men som likevel er et av platens høydepunkter, en leken parafrase over "Billie (Holiday)'s Blues" der hun synger om å stjele andres menn "... My name is Blossom, I'm an evil evil woman but I wanna do a man so good..."

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙