Hva leter du etter?

Dagens tungvekter: Vergils død

Mange prakker på deg "bøker du må lese før du dør". I dette tilfellet er koblingen høyst reell.

Hvem har sagt at du bare skal lese lett litteratur om sommeren? Vi fant fram kjøkkenvekten for å veie noen av våre tyngste og beste bøker, som gjør godt for (sommer)kropp og -sjel. Du finner dem utstilt I første etasje på Sølvberget .

Tittel: Vergils død.

Forfatter: Hermann Broch.

Utgitt: 1945.

Vitale mål: 741 gram - 446 sider.

Hva handler den om: Den romerske dikteren Vergils siste timer. Modernistisk stream-of-conciousness hvor leseren føres fra Augustus' flåte og landgangen i Brundisium via tilbakeblikk til Vergils liv, verk og tenkning.

Hva andre sier: "Tyskspråklig modernistklassiker i Nobel-klassen" (Aftenposten). "En storslagen minnebauta over den litterære modernismens nærmest faustiske eksperimentvilje" (Bergens Tidende).

Hva vi sier: "Rytmisk prosa med uimotståelig vakre setninger. Men ekstremt tung. Har begynt og avsluttet lesningen i 4 år, og nå kommet til side 80 av 450." (Hvis denne boken er like tung i fortsettelsen, kommer Christian Tønnessen til å være en middelaldrende mann når han er ferdig. Med en lesefart på 20 sider i året, vil det ta 18,5 år å komme gjennom de siste 370 sidene i boken.)

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙