Hva leter du etter?

Dennis Linde

Han var en av Nashvilles best bevarte hemmeligheter

Linde skydde offentligheten og musikkbransjen, så bilder og intervjuer er det ikke mange av, men utrolig mange gode sanger ble det i løpet av hans lange karriere.

Det hele startet i St. Louis, Missouri da han som ung ble fratatt førerkortet og ble sittende hjemme med gitaren og skisse på låter. Han søkte lykken i Nashville i 1969, og storheter som Elvis, Arthur Alexander og mange andre spilte inn hans låter med stor suksess.

Burning Love er bare toppen av dette isfjellet. Han skrev både tekst og melodier til sine låter noe som også var ganske uvanlig i Nashvilles låtskriver industri. I låten Goodbye Earl, som handler om en konemishandler som blir drept, kommer han opp med denne geniale tekstraden: "Well the weeks went by and spring turned to summer/ and summer faded into fall/ and it turns out he was a missing person/ who nobody missed at all." Dixie Chicks har en fin versjon av denne låten.

Han produserte Mickey Newburys American Trilogy og Kris Kristoffersons Jesus was a Capricorn.

Hans livsmotto var: "If you can last through the down spells and don't get wiped out by the up spells, you can stay there. And that's what I want to do."

Jeg har alle de platene han gav ut i eget navn på 70-tallet. Der er det mye gull, spesielt debutplaten Linde Manor fra 1970. Låten I Don't Want Nobody 'Ceptin' You er en stor favoritt, og det er utrolig synd at ikke flere har fått høre disse sangene som verken er gitt ut på CD eller strømmetjenester. Har du sansen for en god historieforteller og liker amerikansk rootsmusikk, er jeg sikker på at du vil like Dennis Linde.

Hør Dennis Linde her:

Flere av låtene han skrev for andre artister finner du i denne spillelisten:

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙