Hva leter du etter?

Everything, Everything - les boken - se filmen!

Da jeg leste Verden er en boble (Everything everything) av Nicola Yoon ble jeg fullstendig oppslukt av den fascinerende historien. Og gjett om jeg ble glad da jeg fant ut at boken blir film! Her finner du min omtale av Everything Everything pluss lignende romaner. Filmen har premiere fredag 2. juni. 

Verden er en boble av Nicola Yoon

Etter jeg hadde lest The sun is also a star, bare måtte jeg lese denne. Forfatteren skuffet ikke! Her er det både interessante karakterer, romantikk, humor og en spennende historie.

Maddy har en sykdom som gjør at hun er allergisk mot nesten alt. Derfor har hun ikke vært ute av huset på årevis. Hun går på skole via internett, og har ellers bare kontakt med moren og sykepleieren. Men så flytter det inn en kjekk gutt i nabohuset... Etter litt spionering og beskjeder via vinduet, begynner de å skrive eposter med hverandre. Og kanskje hun kan overtale sykepleieren til et lite besøk? Kjempespennende!

Veldig spesielt konsept for en bok, men det gjør også at det er en bok jeg vil huske! Maddy er en kjempefascinerende person. Siden hun har et så lite sosialt nettverk, leser hun enorme mengder bøker. Det er mange henvisninger til ulike bøker, så hvis man vil bli værende i Maddys verden en stund til, kan man fortsette med å lese bøkene hun liker.

Finding Audrey av Sophie Kinsella

Audrey har måttet slutte på skolen og går til psykolog på grunn av sosial angst. Hun går med mørke solbriller fordi hun ikke vil se noen i øynene, og hun snakker ikke med noen andre enn familien sin.

Det høres ut som en mørk bok, men den er faktisk veldig morsom og underholdende. Broren til Audrey er lidenskapelig opptatt av dataspill, og han har store ambisjoner om å vinne en dataspillkonkurranse med laget sitt. Moren har ikke noen forståelse for dataspill, og mener at han må være avhengig. Hun truer med å kaste den bærbare datamaskinen hans ut av vinduet! Audrey kommer i kontakt med en av brorens venner. Først skriver de bare lapper frem og tilbake, siden hun ikke klarer å snakke med noen andre enn familien, men etter hvert vokser et vennskap frem. Kjempefin bok om livets opp -og nedturer. Denne boken er også oversatt til norsk: Audrey ut av mørket. Vi har også boken tilgjengelig som engelsk lydbok på Overdrive.

The sun is also a star av Nicola Yoon

Natasha og familien hennes er ulovlige innvandrere i New York fra Jamaica. De har bodd i New York siden hun var 8 år, så det føles som hennes hjemland. Men nå har de blitt oppdaget og må reise tilbake. Natasha er på vei til immigrasjonskontoret for å gjøre et siste forsøk på å endre avgjørelsen, da hun tilfeldigvis treffer Daniel.

Daniels foreldre kom fra Korea og har høye ambisjoner for sønnene sine. Hva Daniel selv ønsker, er ikke relevant. De mener at han vil få et godt liv om han blir lege. Dagen han tilfeldigvis treffer Natasha skal han på et intervju for å komme inn på universitetet.

Alle hendelser og avgjørelser får innvirkning på fremtiden. I denne boken hopper vi frem og tilbake mellom Natasha og Daniel, men også inn i hodene til foreldrene deres, i advokaten Natasha snakker med, i drosjesjåføren som nesten kjører på Natasha, osv. Det er utrolig spennende å få så mange ulike synsvinkler, og man ser hvordan mennesker påvirker hverandre, noen ganger uten å ane det selv. Utrolig spennende og inspirerende bok! Jeg ble fullstendig oppslukt!

Dager med blå himmel av Jennifer Niven

I denne boken ble jeg så godt kjent med hovedpersonene at jeg følte de var mine venner. Forbered deg på å le og gråte, og kjenne på sinne og fortvilelse, samt et helt spekter av diverse ulike følelser. Boken har også en god dose romantikk. Og den tar opp mental helse på en veldig troverdig måte. Det er rett og slett en helt fantastisk bok som bare må leses!

Theodore Finch er skolens freak. Han er høylytt, utadvendt, kreativ og interessert i alt. Han virker selvsikker, men han føler seg ikke forstått. Han liker ikke stempelet «freak». Han kommer ikke så godt overens med faren, som har en ny familie etter skilsmissen. Moren virker ganske fraværende i oppdragelsen av sine tre barn. Finch har også ganske store humørsvingninger.

Violet er populær, vakker og flink på skolen. Men hun mistet søsteren sin i en bilulykke for 9 måneder siden, og etter det har livet stoppet opp. Hun har verken kjørt bil eller sittet på med noen etter ulykken. Hun har droppet ut av aktiviteter, og gitt opp nettmagasinet hun laget sammen med søsteren. Hun teller ned dagene til hun er ferdig på skolen, men vet ikke hva hun vil gjøre etterpå.

Violet og Finch møtes på toppen av klokketårnet på skolen. Da de kommer ned, tror alle at det er Violet som har reddet Finch, og det lar de dem tro. Denne hendelsen fører til at Finch og Violet blir venner. Ganske motvillig fra Violets side i begynnelsen! Finch er ikke en lett person å forstå seg på. Finch blir forelsket i Violet, og velger henne som partner i et prosjekt på skolen hvor de skal bli kjent i staten sin. På ekskursjonene de tar vokser vennskapet mellom dem fram. De snakker sammen om livet, om problemene, om familien, og de finner stor støtte i hverandre.

13 gode grunner av Jay Asher

Clay Jensen finner en eske med kassetter på trappa. Når han setter på den første kassetten blir han sjokkert over å høre stemmen til Hannah Baker som tok sitt eget liv to uker tidligere. Hun forteller at han er en av de 13 grunnene til valget hun tok. Hun forteller historien sin, og vi får møte personene som i følge Hannah har skylden for det som skjedde. Alle skal de motta kassettene og høre historien hennes.
Dette er et vanskelig og tungt tema, men boken er engasjerende og tankevekkende. Forfatterens måte å vise hvordan en ung jente blir påvirket av menneskene rundt seg er overbevisende og troverdig. Denne boken har blitt en serie på Netflix.

13 reasons why av Jay Asher bokforside svart og hvit

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙