Hva leter du etter?

Favorittene til Frode Strømstad

Frode Strømstad fra Egersund har for tiden stor suksess med sitt band I was a king. Deres ferske selvtitulerte album har høstet strålende kritikker i de fleste norske aviser.

Han er i tillegg grunnleggeren av platelabelen Hype City Records som har utgitt plater med blant annet Tønes, Harrys Gym, Herman Dune, Great Lakes og Serena-Maneesh. Som bookingansvarlig på "indie-scenen" til Egersund Visefestival, har han fått grupper som Sufjan Stevens, Magnolia Electric Co. og Deerhoof til bys.

For tiden er disse på hans topp-5-liste:

Rodriguez: Cold Fact

En plate og artist jeg nylig ble introdusert til. Vanskelig å sette helt fingen på, men høres tidvis ut som en psykedelisk utgave av Bob Dylan, blandet med masse annet godt fra sein 60 tall/tidlig 70 tall.

Gonzales: Solo Piano

Perfekt flukt fra gitarbråk og skeive takter. Superfine nedstrippede pianokomposisjoner.

The Fishermen Three: Rosina on every Balcony

Soloprosjektet til Simon Beins fra The Wowz. Folkpop av ypperste kvalitet. Garantert en av favorittene for 2009. (Blir utgitt 9. mars 2009, red.anm.)

My Bloody Valentine: Isn´t Anything

Gir musikk en helt ny mening. Blir varm inni meg av å bare tenke på denne plata! Perfekt pop!

The Flaming Lips: Clouds Taste Metallic

Et av de største lyspunktene fra 90 tallet. Produksjonen, låtene og måten alt spilles på, utsøkt. Tror dette var siste Flaming Lips plata gitarist og trollmann Ronald Jones var med på. Bandet ble ikke helt det samme uten ham.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙