Hva leter du etter?

Lee Clayton - Border Affair

En fantastisk plate fra begynnelse til slutt. 

Sangene er små perler av noen historier fra et levd liv med en sårhet og inderlighet som du ikke kan unngå å bli berørt av.

Piloten og forfatteren Lee Clayton ble aldri en Waylon eller en Willie.
Lee Clayton fra Oak Ridge, TN overlevde tre år i det amerikanske flyvåpenet fra 1966-69, der han fløy RF101 Voodoo også kjent som "the widow maker". Han landet i Nashville, skrev låter og hang ut sammen med Waylon Jennings som fikk en hit med Claytons "Ladies love outlaws" i 1972. Hans flotte debut plate "Lee Clayton" solgte derimot dårlig og Clayton fikk sparken fra MCA.

Skuffelsen var stor og han isolerte seg i ørkenen det neste året, men han kom sterkt tilbake og lagde mesterverket "Border Affair" i 1978 sammen med den distinkte irske gitaristen Philip Donnelly.

En fantastisk plate fra begynnelse til slutt. Lee Clayton er poetisk, usentimental og autentisk. Hans sanger er små perler av noen historier fra et levd liv med en sårhet og inderlighet som du ikke kan unngå å bli berørt av. Skal jeg beskrive musikken må det være at Lee Clayton låter som en rocka utgave av Townes Van Zandt.

Platesamlingen din er ikke komplett uten "Border Affair" og "Naked Child" som kom året etter.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙