Hva leter du etter?

Leon Russell: Hank Wilson's Back

Hank Williams er ikke den eneste country-helten som heter Hank. Dette er min hemmelige Hank.

Claude Russell Bridges (artistnavn Leon Russell) startet allerede som 14-åring å spille på klubber. Han backet Ronnie Hawkins & The Hawks, varmet opp for Jerry Lee Lewis, var en viktig brikke i Phil Spectors studioband og arrangerte Ike & Tina Turners klassiker " River Deep, Mountain High".

Russels første soloplate kom på hans eget selskap, Shelter Records, i 1970. På samme tid bidro han på plater av Joe Cocker, George Harrison, B.B. King, Eric Clapton og Bob Dylan.

I 1973 tok han en uventet og krapp sving inn til Nashville med sitt alter ego, Hank Wilson. Det var kanskje ikke det safeste for en kommende rockestjerne å gi ut en coverplate med country og bluegrass låter, men heldigvis var kjærligheten til musikken sterkere enn fornuften.

"Hank Wilson's Back" var Leons hyllest til countrymusikken, arrangementene er enkle, og han spiller med en nerve og innlevelse som få topper. Musikerne er gamle ringrever som gjør sitt ytterste sammen med denne langhårede rockeren, og det hele høres ut som om det er spilt inn på et fuktig nachspiel. Og dette ville ikke vært et hvilket som helst nachspiel. På platen spiller Billy Byrd (fra Ernest Tubbs Texas Troubadours), fantastiske steelgitarister som Curly Chalker og Peter Drake og J.J. Cale.

Låtvalget er fra øverste hylle, og Leon "the master of space and time" Russell bruker her alle klassiske knep og triks for å få deg til honkytonk-nirvana med sin skeive, vakre stemme.

Her kan du nye et opptak fra 1970

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙