Hva leter du etter?

Liker du å lese om alver, feer og magiske verdener?

Her er det en rekke seriebøker for deg som går i småskolen og som liker å la deg bli fortryllet av bøker som handler om magiske verdener med alver, feer, vampyrer, monstre og hekser.

Magiprøven av Elin Viktoria Unstad

Magiprøven er historien om Henry og hans plagsomme familie, om utfordrende puslespill og tullete trylling. Henry vil helst sitte alene på rommet og legge puslespill, men med en sportsgal familie får han det sjelden som han vil. Så en dag sier det Poff! og det dukker opp en gutt som påstår han er en fe med en magisk tryllestav. «Du har ønsket at jeg skulle komme,» sier gutten. «Har jeg?» svarer Henry. Og deretter blir livet snudd på hodet. En sprelsk historie om å få noe annet enn du ønsker deg. Kanskje! Magiprøven er lettlest og full av humor.

Brune, Svartle og Blåse av Håkon Øvreås

Om dagen er Rune Rune, men om natten er Rune Brune - superhelten som ikke er redd for noen ting. Med pensel og brunmaling lister Brune seg ut. Og det er vel ikke Rune sin feil at Brune maler syklene til de store guttene i superhelt-timene?

Brune er en bok om vennskap, mot og om å ta igjen. Det er også en bok om å savne bestefaren sin, og om hvordan alt kan gå galt når superheltkreftene ikke lenger strekker til. Svartle og Blåse er to andre bøker fra samme univers.

Steinfjes av Lars Daneskov

Det er i grunnen ikke morsomt å være Lulu. Men så finner hun steinen Steinfjes. Når hun holder steinen i hånden går alt hun ønsker seg i oppfyllelse. Fortelling for småskole-/mellomtrinnet.

Min magiske mamma og meg av Sophie Kinsella

Ellas mamma er veldig glad i å trylle, for litt magi kan gjøre hverdagen så mye enklere. Men alt går ikke helt etter planen ... Når hun er tom for melk, prøver hun å trylle fram en liter melk, men ender opp med en ku på kjøkkenet. Og når hun er forkjølet og prøver å trylle seg selv frisk og spretten, er det senga som begynner å sprette av gårde, helt opp på taket av huset! Ella lærer fort at magi er moro, men at det kanskje ikke er løsningen på absolutt alle problemer her i verden. Passer for 6-9 år. Det er flere bøker i serien.

Den lille marerittbutikken og den tannløse vampyren av Magdalena Hai

Nina er 9 år og jobber i Den lille mareritt-butikken. I denne boka møter hun en vampyr som har vært så uheldig å miste tennene sine ... Bli med inn i et fantastisk univers med masse humor, frydefulle grøss og boblende fantasi! Passer for 6-9 år. Det finnes enda en bok i denne serien: Den lille marerittbutikken og Kile-Krisen.

Viggo: den lille vampyren av Bent B. Nielsen


Viggo blir helt stiv av skrekk.

Batman kommer rett mot ham!

- Hei, sier Batman.
- Du er sent ute.


Viggo er en vampyr.

Han bor i en kiste i en kjeller.
Når han går ut, får han det ene sjokket etter det andre.

Den magiske skogen av Zanna Davidson

I denne første boka om Fairy Unicorns finner Anna inngangen til en parallell verden, en øy befolket av små enhjørninger med magiske evner. Snart forstår hun at både øya og enhjørningene er i stor fare. De flotte trærne i Sølvtreskogen mister bladene, og stammene blir svarte og dør. Det samme later til å skje med samtlige trær på øya. Den som vet best råd i vanskelige saker, er enhjørningenes konge, men han er sporløst forsvunnet. Sammen med sin nye venn Astra, en sjenert, liten enhjørning uten magiske evner, må Anna reise til et farlig sted for å finne et botemiddel før alle de livsviktige trærne er døde - og før den onde Skygge har tatt makten fra kongen. Det er to bøker til i denne serien; Slottet bak skyene og Vindenes skrin.

Slottet av Rosie Banks

Dette er første bok i serien Secret Kingdom. De tre bestevenninnene Ella, Sofie og Jasmin finner et gammelt lite skrin på skolens loppemarked. Skrinet er magisk, og sender dem til en fantastisk verden; Det hemmelige riket! Der må de hjelpe til med å redde kong Lystigs tusende bursdagsfest fra de flerrende lynene til dronning Gemen. Det er 18 bøker i denne serien om de tre venninnenes eventyr.

Den røde alven Rubina av Daisy Meadows

Første bok i serien heter Regnbueøya. I de syv første bøkene møter vi regnbuealvene, som representerer alle fargene i regnbuen. De er ansvarlige for å holde fargene i Alveland skinnende og klare. Men når alvene blir forvist av Frank Frost til Regnbueøya mister Alveland fargene. Klarer Rakel og Kirsten å finne alle regnbuealevene og bringe dem tilbake?

Skumringsalven Ava av Daisy Meadows

Dette er første bok i Twilightalvene. Det er nummer 8 med de samme alvene i hovedrollene som Regnbuealvene, men med en annen hovedhandling. Kirsten og Rakel har det kjempegøy sammen igjen på sommerleir. Men snart oppdager de at noe er galt i Stjernekikkerleiren. Frank Frost har stjålet Twilight-alvenes magiske poser med tryllestøv og dagen skifter ikke til natt. Kan jentene finne posen til Skumringsalven Ava slik at solen kan gå ned i tide?

Sølvhemmeligheten av Astrid Foss

Bok nummer i serien Snøsøstre handler om tre søstre som må bruke magien sin mot den onde Skyggeheksa som prøver å stjele det magiske lyset. De må snike seg ut av slottet om kvelden for å forhindre at Skyggeheksa gjør verden mørk en gang for alle. Klarer de å finne lyset før Skyggeheksa gjør det? Det er fire bøker i Snøsøstre serien.

Anna Tann og det barbariske ballet av Laura Ann Anderson

Anna er vampyr. Hun elsker å leke slimsisten og har et kosegresskar som heter Skvåsj. Hun liker ikke å være med på det barbariske ballet som mamma og pappa skal ha, og når den bortskjemte prinsen av Nokturnia kidnapper Skvåsj, må Anna planlegge en vågal redningsaksjon. Det er to bøker til om Anna Tann; Anna tann og enhjørningene og Anna Tann og minnetyven.

Isadora Måneblomst begynner på skolen av Harriet Muncaster

Isadora Måneblomst er halvt vampyr og halvt alv. Hun vet ikke helt hvor hun passer inn. Mammaen er en alv, og pappaen er vampyr. Hun er begge deler og elsker både nattemørket, svart balletskjørt, solskinn og den trofaste Rosa Kanin. Nå skal hun begynne på skolen men hvor passer hun best? På alveskolen eller vampyrskolen? Foreldrene er uenige og lar henne prøve en dag på hver skole. Isadora finner den perfekte skolen selv om det ikke blir helt slik foreldrene hadde sett for seg.

Den svartkledde prinsessen av Shannon Hale og Dean Hale

Prinsesse Magnolia er nødt til å styre sitt kongerike, til å oppføre seg ordentlig, til å være veloppdragen og flink. Men DENNE prinsessen har også andre oppgaver. Hemmelige oppgaver! Av og til må hun nemlig kle seg i sin svarte ninjadrakt og sloss mot monstre som truer kongeriket hennes. Men ikke si det til noen. Det er en hemmelighet! Det er to bøker til i serien am prinsesse Magnolia.

Min venn Boris av Mats Wänblad

Ebbas nye venn Boris er ikke særlig god til å sparke fotball. Men at det er noe annet som er rart med ham, tenker hun ikke videre på. Men Boris er ikke akkurat en helt vanlig nabo. Han og resten av familien Monstersson bor i en fryktinngytende stor villa der faren hans sover i en kiste og moren hans ser litt annerledes ut, for å si det mildt. For ikke å snakke om kjæledyret deres? Kosegutt? som kanskje ikke er veldig nusselig. Det er åtte bøker til om Ebba og Boris i ulike situasjoner.

Polly-Esther og ønskemonsteret av Tiril Valeur

Dette er første av fire bøker om Polly-Esther. Hun gruer seg til de fleste ting, og hun ønsker at hun hadde hatt et monster. Da hadde hun ikke behøvd å grue seg til noen ting. En dag finner hun et bittelite monster i sokken sin. Monsteret Lo er ganske engstelig, og da oppdager Polly-Esther at det er mye lettere å være modig når hun er sammen med noen som er reddere enn henne selv.

Roselill og vennene hennes av Josefine Ottesen

Dette er første av tre bøker om blomsterfeen Roselill som sover i ei rose og bor sammen med venninnen sin, Silke Sommerfugl. De to passer på blomstene og leker sammen hver dag. En dag flytter et skummelt steintroll fra Svartfjellene inn i Det hvite Marmorpalasset. Trollet forvandler alle som kommer i nærheten av det til stein. Blomsterfeene, skogtrollene og alvene må forsøke å stoppe det skumle trollet.

Det magiske skjoldet av Peter Gotthardt

Dette er den første bok i åtte bind serien ; Alvedronningens riddere. Mange farer truer alvene i deres grønne rike. Derfor står en flokk tapre riddere på vakt rundt dronningens trone. Den brutale kjempen Gru truer foreldrene til alvejenta Nellik, og hun oppsøker alvedronningen for å få hjelp. Stallgutten Hassel vil gjerne hjelpe henne, men tør å ta opp kampen mot Gru?

Den store skrekken av A. B. Saddlewick

Første bok i en serie på fire om Monster Maud. Når Mauds kjæle-rotte, Quentin, rømmer midt i kjemi-timen, skaper det store problemer for Maud, da dette er den siste i en rekke rampestreker fra henne. Hun blir overført fra Blomsterborg til Råttenskog barneskole - til hennes lærer, medelever og hennes perfekte tvilling Milly sin store glede. Men hva venter henne på Råttenskog? Det er noe merkelig med elevene på denne skolen - alle kler seg som det er Halloween, og skoles motto er: Fordi vi skremmer. Har ti år gamle Maud Monster det som skal til for å klare seg her?

Monsterskolen av Martin Widmark

Dette er første av tolv bøker i serien om Nelly Rapp- Monsteragent. Nelly Rapp Monsteragent er en nysgjerrig, modig og litt utålmodig agent. Sammen med hunden London, sendes hun ut på oppdrag blant spøkelser, vampyrer og monstre. Oppdragene er enkle, akkurat passe spennende og helt ufarlige. Etter å ha bestått prøven om hvordan bekjempe og uskadeliggjøre en vampyr, blir hun utnevnt til monsteragent nr. 10.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙