Hva leter du etter?

Lille pinnsvin, pass deg for bilene!

Visste du at pinnsvinet snart skal bygge seg et tørt hi og sove helt til våren? Nå skal de bare spise seg tykke og finne det helt riktige vinterhiet først.

En sen kveld nå nettopp, tror jeg at jeg traff selveste Bolla Pinnsvin. Heldigvis var det ikke så mange biler som var ute og kjørte, så hun løp trygt over den store veien. Da hun kom til fortauet, strevde hun veldig med å klatre opp kanten. "Trenger du hjelp?" spurte jeg. Jeg ventet ikke på svar, men tok på meg hansker, løftet henne opp og satte henne... en hemmelig plass du ikke får vite om.

Har du lyst til å vite litt om hvordan pinnsvinet lever, eller syns du bare at de er morsomme og søte? Her kommer en liten pinnsvinliste: Du kan trykke på linken for å se om boka er inne. Noen av disse bøkene finner du også på Nasjonalbibliotekets digitale tjeneste, www.bokhylla.no

Noen ganger har du helt rett av Thorvald Steen og Hilde Kramer

Da jeg så Bolla Pinnsvin løpe over veien, kom jeg til å tenke på akkurat denne boka. Den handler om hvor skummelt det er å være et lite pinnsvinbarn på jakt etter mat. Og at de store kan ha rett når de sier at ting er farlige. Mikke og Sara våkner tidlig en morgen. Mamma sover og de er sultne. Over på den andre siden av veien ser det ut som om det kan være noe å spise. Men har de lov til å gå over veien?

Barnas bok om piggsvin av Beate Strøm Johansen

Da jeg var lita, bodde det pinnsvin under verandaen til farmor og farfar om sommeren. De pleide å komme ut og få kattemat og vann hos farfar. "Aldri melk!" sa han strengt. "Da får de vondt i magen!"

Akkurat det samme sier Beate Strøm Hansen i Barnas bok om piggsvin. Hun har forsket på pinnsvin og vet sikkert alt som er lurt å vite om pinnsvin. I denne bok deler hun det hun vet. Visste du forresten at allerede for 10 000 år siden spiste folk pinnsvin og at de gjør det noen steder i dag også?

Pinne har ein løyndom av Lena Anderson

Vennene til Pinne vil ha henne med ut, men uansett hva de foreslår, har hun ikke tid til å være med. Hvorfor har hun det så travelt? Hva er det for noe hemmelig hun holder på med inne i huset sitt? Til slutt får vennene vite det - og det er en fantastisk hemmelighet!

Piggsvinet av Michel Leach

I denne boka får du også pinnsvinfakta. Michel Leach er fotograf og skriver bøker om natur. Boka har mange fine bilder og passer for deg som syns det er nok å vite litt. Tips fra meg: Let etter bildet av stjernemuldvarpen, den er i familie med pinnsvinet.

Piggsvinet får ballong av Nick Butterworth

Pinnsvinet er så glad i ballonger og har så fryktelig, voldsomt lyst på en. Da er det ikke greit å ha fullt opp med pigger, for ballongene sprekker når han prøver å bære dem. Så fint at Persson i parken er der og kan hjelpe pinnsvinet!

Pinne, Grisen og vesle vennen av Lena Anderson

En sen kveld pinnsvinet Pinne sitter og passer babyen sin, banker det på døra hos henne . Utenfor står ei fortvila lita grisejente. Hun har gått seg bort og finner ikke mammaen sin! Pinne og Grisen trøster så godt de kan, men mammaer er best.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙