Hva leter du etter?
Ho tok av seg blusen og sa ho var bibliotekar bok

Ti bøker å le av

- Har du noen morsomme bøker å anbefale, spurte en låner i september. Det har vi selvsagt.

Morsomme bøker? Det er enklere med film, der kan du styre rett mot komedie-hylla og fråtse. Etter litt betenkningstid ble låneren sendt oppover etasjene med noen anbefalte boktitler på en lapp:

  • Portnoys besværlige liv av Philip Roth. Rasende, ustoppelige sarkasmer og selvplaging hos psykologen, hvor hovedpersonen Portnoy prøver å komme til bunns i livet sitt. Tenk deg en Woody Allen-film med mer griseprat og mindre hjertevarme, og du er på sporet.
  • Splitter pine av Carl Hiaasen. Jack Tagger er en frustrert journalist som blir degradert til nekrologskribent i en lokalavis i Florida. Han kommer på sporet av en kriminalhistorie, hvor det ser ut som noen prøver å drepe alle eks-medlemmene i bandet Slut Puppies etter tur. Lettbeint mysterium som passer godt for alle som liker rock'n'roll, journalistikk og krim.

En rask spørrerunde blant Sølvbergets beleste stab utvider listen betraktelig:

  • Når ein først skal skyte nokon av Arnfinn Kolerud. Forlagets omtale: "Ei siste, lita, trassig bygd i nordvest klamrar seg til nynorsken. Resten av landet held seg til bokmål og engelsk. Men folk på den vesle staden greier ikkje eingong å einast om dei bur i Vassbygda eller Vassbygdi. Dei har heller ikkje a- og b-klassar på skulen, men a og i. Og den mest ihuga nynorskingen av dei alle, Bendik Uføre, køyrer Toyoti. Når ein bjørn reiser seg på to og trugar med å utslette Ivar Aasen og heile nynorsken, må vassbygdingane ta saka/saki i eigne hender."
  • Tatt av kvinnen av Erlend Loe. Debutromanen hans, hvor en litt puslete ung mann prøver å forstå kvinnen han flytter sammen med, og kvinner generelt. Har blitt både film og teater.
  • Stille dager i Mixing Part av Erlend Loe. Norsk ektepar med barn og problemer drar til Garmisch-Partenkichen for å feriere. Minimalistisk språklig moro og nazi-referanser du ler høyt av.
  • Det meste av Aarto Pasilina.
  • Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant av Jonas Jonasson. Bestselger om hundreåring som i stedet for å bli feiret på gamlehjemmet, stikker av og vikler seg inn i en utrolig historie.
  • Ho tok av seg blusen og sa ho var bibliotekar av Bjørn Sortland. "Ein roman om ugifte Ivar. Han er både fundamentalist og ekstremist. Ikkje berre trur han på den absolutte kjærleiken, han trur på ekteskapet også. Kosta kva det kosta vil."
  • Potensgiverne av Karin Brunk Holmqvist. Søstrene Tilda og Elida på 72 og 78 år bor fortsatt i barndomshjemmet i en liten svensk by hvor tiden nærmest har stått stille. Da den sjarmerende Alvar flytter inn i nabohuset og begynner å pusse opp, skjer det store endringer i søstrenes liv. De kjøper seg nye kjoler og de vil ha et skikkelig innendørs toalett. Men det koster mye, og nå er gode råd dyre. De to søstrene får en idé til hvordan de kan skaffe seg pengene: postordresalg av potensmiddel.
  • Det meste av Are Kalvø, som er samlet i Greatest Hits-bøkene.
Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙