Hva leter du etter?

Tilbake til skolen

Trenger du litt motivasjon for å komme tilbake til skolen etter ferien? Her har vi samlet bøker om skolehverdagen til ungdom. Dette er bøker som passer for ungdomsskoleelever og videregående. 

Dager med blå himmel av Jennifer Niven

Bli med Violet og Fich på en skoleoppgave der de blir kjent med byen de bor i. I tillegg blir de gjennom prosjektet kjent med hverandre og åpner seg om problemene sine. En rørende og trist kjærlighetsroman. Denne har også blitt filmatisert.

En førstis forteller av Emma Chastain

Åpne dagboken til Chloe Snow og les om hennes første år på High School. Om venner, familie, kjærlighet og drama. Humoristisk og gjenkjennelig.

Anna og det franske kysset av Stephanie Perkins

Bli med Anna på internatskole i Paris. Hun som bare ville bli hjemme sommeren før siste året på skole blir sendt fra USA til Paris for å gå på skole. Men en ny verden åpner seg når hun blir kjent med spennende mennesker på skolen. En feel good kjærlighetshistorie.

Moxie av Jennifer Mathieu

Vivian Carter er lei av forskjellsbehandling av gutter og jenter på skolen. Flere får øynene opp for saken når hun starter sin egen anonyme feministiske fanzine. En skikkelig tankevekkende og engasjerende girl power-bok!

Simon og homo sapiens-agendaen av Becky Albertalli

Hva skjer når en epost kommer på avveie og røper for hele skolen at Simon er homofil? Med varme og humor skildres livet på High School. Denne har også blitt filmatisert. Lån filmen: Love Simon

Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren

Midt i Stockholm ligger den eldste om mest anerkjente skolen for drama. Men skolen rommer også mange hemmeligheter. Alle har hørt vandrehistorien om tragedien som skjedde i aulaen da skolen var gutteskole. Er det bare en myte? Tamar har flyttet til Stockholm for å gå på dramalinja. Clea som også begynner på skolen har en mor som er kjent skuespiller. De lever helt ulike liv, men historiene veves sammen i denne dramatiske, komplekse og mystiske fortellingen. En grøssende uhyggelig leseropplevelse!

En av oss lyver av Karen M. McManus

Fem ungdommer må sitte igjen i klasserommet etter skolen. Bare fire kommer ut i live. Hvem står bak? Møt Nerden Bronwyn, Skjønnheten Addy, Sportsstjerna Cooper, Forbryteren Nate og Einstøingen Simon. De høres karikerte ut, men etter hvert som man blir kjent med dem blir de stadig mer komplekse, og man blir mer og mer usikker på hvem som kan være den skyldige. Intenst spennende krim.

Tre meter med kniv av Eili Harboe

Om den vanskelege ungdomstida. Lykke er forelska, ho har ei psykisk sjuk mor, og ho har ei fostersyster som ho prøver å vera snill mot. Med handling satt til Stavanger vil mange kunne kjenne seg att. Eit stille innblikk i eit ungdomsliv og ungdomsinn fullt av vanskelege og motstridande kjensler.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙