Hva leter du etter?

Engelske bøker for 8., 9. og 10. klasse

Trenger du tips om engelske bøker til 8.-10.-klassingen, finner du det her! Tekstene er basert på forleggernes/distributørenes omtaler.

Vi ønsker å vise barn at det er gøy å lese, og der tror vi som jobber med barne- og ungdomslitteratur at vi har noe til felles med lærere og foreldre.

Penfold, Nicola: Where the world turns wild

Juniper Greene bor i en by omsluttet av murer som stenger naturen ute etter et utbrudd av en dødelig menneskeskapt sykdom mange år tidligere. De fleste andre virker fornøyde med å bo i et bur, men Juniper og lillebroren Bear har alltid visst at de er immune mot sykdommen, og de drømmer om å flykte ut i villmarka – til det eneste stedet menneskeheten har overlevd utenfor byene, til der moren deres befinner seg. Når forskere oppdager at søsknene er nøkkelen til å bekjempe sykdommen blir de to nødt til å løpe for livet. Når de krysser den øde Buffer Zone og legger ut på en reise inn i det ukjente, har Juniper og Bear ingen anelse om farene som venter dem.

Boka er på 339 sider.

Where the world turns wild av Nicola Penfold forside

Weston, Kate: Diary of a confused feminist

Kat Evans vet ikke så mye om feminisme, men hun vet én ting: hun har lyst til å være en bra feminist, selv om hun ikke er helt sikker på hva det betyr. Hun har lyst til å bli skribent, hun har lyst til å rote med kjekke Josh, gjøre det best på skolen og la være å konstant dumme seg ut. Men veien til sann feminisme er fylt med ydmykende uhell, forvirrende øyeblikk og et Instagram-helvete. Og det hjelper ikke akkurat at kjekke Josh er altfor, altfor kjekk. Når alt på skolen begynner å bli litt for mye, vet Kat at hun er på villspor, og den eneste veien framover er å be om hjelp.

Boka er på 377 sider.

Diary of a confused feminist av Kate Weston forside

McManus, Karen M.: One of us is next

Ett år etter at Bayview Highs sladderkonge Simon døde har det dukket opp flere sladder-apper som prøver å gjøre som ham, uten særlig hell. Ingen sitter på like mye fakta som Simon gjorde, og alle ender opp som bleke kopier. Helt til det dukker opp noe nytt. Ikke en app, men et spill: nødt eller sannhet. Phoebe er det første målet. Om du nekter å spille, velger du automatisk sannhet. Og Phoebes hemmelighet er mørk. Den neste er Maeve, og hun burde vite bedre: alltid velg nødt. Innen det er Knox sin tur har ting blitt farlige, og nødt-valget har blitt dødelig. Maeve har lært på den vanskelige måten at de ikke kan gå til politiet for hjelp eller beskyttelse. Fortelling for ungdomstrinnet.

Boka er på 384 sider.

One of us is next av Karen McManus forside

Oliver, Lauren: Broken things

Det har gått fem år siden Mia og Brynn tok livet av bestevennen Summer Marks. De ble stadig mer besatt av romanen The Way into Lovelorn og ved hjelp av fanfiction skapte de sin egen oppfølger av boken. Jentene ble dratt inn en forskrudd fantasiverden som de selv hadde skapt, og de ble jaktet på av Shadow, romanens onde hovedperson. Og slik går historien. Det er bare det at Mia og Brynn ikke har tatt livet av noen. Men når fortid og nåtid, fiksjon og virkelighet begynner å blandes, må Brynn og Mia konfrontere en smertefull sannhet som de lenge har forsøkt å holde skjult. Broken Things er en ungdomsroman om besettelse, uskyld og vanskelige vennskap. 

Boka er på 408 sider.

Broken things av Lauren Oliver forside

Holland, Sara: Everless

I landet Sempera blir alt, til og med tiden, styrt av de rike. Helt siden alkymien og trolldommens tidsalder har timer, dager og år blitt utvunnet fra blod. De rike lever i århundrer, de fattige blør halvt i hjel. Jules og faren er sent ute med husleia og de har knapt med tid. For at faren skal slippe å tappe seg tom for blod for å bli kvitt gjelda, skaffer Jules seg arbeid på Everless, eiendommen til den grusomme Gerling-familien. Der møter hun både farer og fristelser i form av Gerling-arvingen Roan. Men oppholdet på Everless skal vise seg å forandre livet til Jules for alltid. Everless er Sara Hollands debutroman.

Boka er på 361 sider.

Everless av Sara Holland forside

Thomas, Angie: The hate u give

Seksten år gamle Starr lever i to verdener – det fattige nabolaget hvor hun er født og oppvokst, og den snobbete videregående skolen i forstaden. Balansen mellom disse to blir snudd på hodet når Starr er det eneste vitnet til at hennes beste venn, Kahlil, blir skutt av en politimann. Det Starr sier om hendelsen kan ødelegge samfunnet der hun bor. Det kan også sette henne i livsfare. Romanen er inspirert av bevegelsen Black Lives Matter, og er en historie om fordommer og kampen for rettferdighet. Boka er filmatisert.

Boka er på 437 sider.

The hate u give av Angie Thomas

Lockhart, E.: Dramarama

Teaterentusiasten Sarah, bedre kjent under artistnavnet Sayde, er en jente med ambisjoner som er for store for den lille byen hun bor i. Livet er ikke så spennende som hun selv ønsker. For en gangs skyld vil hun føle seg spesiell og være i begivenhetenes sentrum. Denne sommeren skal Sayde vise frem talentet sitt på den prestisjetunge teatersommerleiren Wildewood. Og sammen med bestevennen Demi, en eksentrisk falsettsanger som også er glad for å forlate småbylivet, skal de oppleve en sommer full av hormoner, humørsvingninger, jazzhender, sang, dans, ekte kjærlighet og trikot! Men til tross for glitter og glamour er det også rivalisering og konkurranse mellom deltagerne. Sayde må bevise sitt talent en gang for alle. Sommeren på Wildewood avgjør ikke bare Saydes fremtid – den vil også sette vennskap på prøve.

Boka er på 310 sider.

Dramarama av E. Lockhart forside

Nielsen, Susin: Optimists die first

Petula har unngått vennskap og lykke helt siden tragedien rammet familien og tok med seg hennes elskede søster Maxine. Enda verre, Petula klandrer seg selv. Hvis hun bare kunne ha holdt et øye med søsteren, hvis hun bare kunne ha sydd knappen hun ble kvalt av bedre fast, hvis bare… Angsten hennes er i ferd med å komme ut av kontroll, og Petula blir tvunget til å delta i verdens mest håpløse terapiklasse. Men en dag dukker den sjarmerende og utrolig høye nykommeren Jacob opp i klassen. Petula står klar til å fryse han ut, akkurat som hun gjorde med sin tidligere bestevenn. Men når hun må jobbe med Jacob på et klasseprosjekt, er det ingen hemmelighet at samarbeidet går på skinner. Men både Petula og Jacob bærer på vonde hemmeligheter fra fortiden, og når sannheten kommer for en dag, er Petula på ingen måte klar.

Boka er på 258 sider.

Optimists die first av Susin Nielsen forside

Crossan, Sarah: One

Hva betyr det å ønske seg en sjelevenn - og å ha en? Grace og Tippi er tvillinger. Siamesiske tvillinger. Og deres liv er i ferd med å endre seg. De har ikke lenger råd til hjemmeundervisning og må våge seg ut i verden - en verden av blikk, hån og grusomheter. Vil de finne noe mer, noe annet, på skolen? Vil de finne ekte venner? Og hva med kjærligheten? Det verken Grace eller Tippi innser er avgjørelsen som ligger foran dem. En beslutning som kan rive dem fra hverandre. En som vil forandre livene deres enda mer enn de noen gang kunne forestilt seg.

Boka er på 438 sider.

One av Sarah Crossan forside

Yoon, Nicola: The sun is also a star

Natasha: Jeg er en jente som tror på vitenskap og fakta. Ikke skjebnen. Eller drømmer som aldri vil gå i oppfyllelse. Jeg er definitivt ikke den type jente som treffer en søt gutt på en overfylt gate i New York og blir forelsket i han. Ikke når familien min er tolv timer fra å bli sendt tilbake til Jamaica. Å bli forelsket i han er ikke en del av min historie. Daniel: Jeg har alltid vært den gode sønnen, den dyktige studenten som lever opp til mine foreldres høye forventinger. Jeg har aldri vært poeten eller drømmeren. Men når jeg ser henne, glemmer jeg alt det der. Noe ved Natasha får meg til å tro at skjebnen har noe mer ekstraordinært i sikte for oss begge. Universet: Alt som skjer i livet har ført oss til dette ene øyeblikket. En million fremtider ligger foran oss. Hvilken vil gå i oppfyllelse?

Boka er på 348 sider.

The sun is also a star av Nicola Yoon forside

Niven, Jenniver: All the bright places

Finch og Violet møtes første gang på toppen av skolens klokketårn. Finch er besatt av døden, Violet klarer ikke leve lenger. Sammen redder de hverandre. For en stund. Violet er sønderknust og sliter med skyldfølelse etter at søsteren døde i en trafikkulykke, mens Finch ikke lenger holder ut opp- og nedturene som utgjør livet hans. Etter hvert som de blir kjent med hverandre, finner de ut at det selv i stummende mørke kan finnes lyspunkter. Dette er en fortelling om ferden mot og gjennom tragedien, og veien videre. Her står man ansikt til ansikt med mørket, men også gleden, og med kjærlighetens muligheter og begrensninger i møte med psykisk sykdom. Det er en historie om håp og savn, om å velge livet og hvem man vil være, men først og fremst handler den om kjærligheten som dukker opp når man minst venter det. Boken er også oversatt til norsk.

Boka er på 388 sider.

All the bright places av Jennifer Niven forside

Kinsella, Sophie: Finding Audrey

Audrey kan ikke forlate huset. Hun kan ikke engang ta av de mørke brillene inne i huset. Så snubler brorens venn Linus inn i livet hennes. Med sitt vennlige smil og sin humor begynner han å lokke Audrey ut igjen - vel, ut og ut. Men Starbucks en start. Og med Linus ved sin side føler Audrey at hun kan gjøre de tingene hun hadde trodde var for skummelt. Å finne veien tilbake til den virkelige verden virker plutselig oppnåelig. Le, drøm og håp med Audrey mens hun lærer at til og med når du føler at du har mistet deg selv, kan kjærligheten fortsatt finne deg. En historie full av humor og første ungdomsbok fra forfatteren av Shopaholic-bøkene.

Boka er på 279 sider.

Finding Audrey av Sophie Kinsella forside

Ness, Patrick: The rest of us just live here

Hva om du ikke var den utvalgte? Den som var ment å bekjempe zombier, eller sjeleetende spøkelser, eller hva nå dette nye er, med de blå lysene og døden? Hva om du var som Mikey? Som bare ønsker å få artium og gå på skoleball og kanskje få mot til å be ut Henna før noen går og sprenger skolen, en gang til. Fordi noen ganger er det problemer som er større enn denne ukas slutten på verden, og noen ganger må du bare finne det spesielle i ditt vanlige liv. Selv om din beste venn faktisk kanskje er fjelløvenes gud.

Boka er på 342 sider.

The rest of us just live here av Patrick Ness forside

Sugg, Zoe: Girl online

15 år gamle Penny har en stor hemmelighet. Ingen vet at det er hun som er bloggeren Girl Online. På bloggen deler Penny alt som er viktig i livet, vennskap, gutter, forelskelse og panikkanfallene hun sliter med. Da en pinlig video spres på nettet i rekordfart, blir hun med foreldrene til New York. Her får hun sitt livs eventyr da hun møter Noah, en vakker gitarspillende amerikaner. Penny blir forelsket og deler opplevelsen på bloggen sin. Men Noah har også en hemmelighet. En hemmelighet som truer Pennys anonymitet og vennskapet til bestevennen. Dette er en fortelling om romantikk og nettmobbing, og om å være ærlig og tro mot seg selv. Fortelling for ungdomstrinnet.

Boka er på 349 sider.

Girl online av Zoe Sugg forside

Harcourt, Maggie: The last summer of us

Limpet, Steffan og Jared. Tre bestevenner har presset seg inn i en sliten rustbøtte av en bil for å legge ut på en landeveistur med håp om å glemme sine vanskeligheter på slutten av sommeren. Men uansett hvor langt de kjører, kan de ikke unnslippe de skjulte hemmelighetene og den ulmende romantikken som truer med å forstyrre balansen i vennskapet deres - kanskje for alltid. Boka tar for seg alvorlige temaer som død, alkoholisme, skam og om det å stå til ansvar for noe.

Boka er på 295 sider.

The last summer of us av Maggie Harcourt forside

Dellaira, Ava: Love letters to the dead

Det hele begynte som en oppgave i engelsktimen. Skriv et brev til en død person. Laurel valgte Kurt Cobain. Han døde ung, det samme gjorde Laurels søster May. Så kanskje han forstår noe av det som Laurel har gått gjennom. Og snart begynner Laurel å skrive brev til flere døde mennesker. Janis Joplin, Heath Ledger, River Phoenix, Amelia Earhart. Det er som om hun ikke klarer å stoppe. Hun skriver om hvordan det er å begynne på en ny skole, få nye venner, den første forelskelsen, og hvordan familien ble knust etter at May døde. Men selv om Laurel finner trøst i å skrive brev, kan hun ikke stenge det virkelige livet ute for alltid.

Boka er på 327 sider.

Love letters to the dead av Ava Dellaira forside

Rowell, Rainbow: Eleanor & Park

Året er 1986. Stedet er Omaha, Nebraska. 16-årige Eleanor har nettopp flyttet til byen med sin mor og småsøksen - og sin utilregnelige stefar. Hun føler seg tykk og bortkommen og da hun går inn på skolebussen første skoledag faller hun helt ut med sitt illrøde hår og buksene som holdes sammen av sikkerhetsnåler. Det er bare én ledig plass. Ved siden av Park. Kjekke og kule Park. Som også er utenfor, om enn på sin egen måte. Neste dag er plassen ved siden av Park ledig i. Langsom får de øyne opp for hverandre og blir forelsket, sånn som man forelsker seg for første gang, når man er 16 år. Eleanor og Park er to forelskede sekstenåringer som er kloke nok til å vite at den første kjærligheten sjelden varer, men som likevel er modige og desperate nok til å forsøke.

Boka er på 328 sider.

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Forman, Gayle: If I stay

17 år gamle Mia vokser opp med kjærlige og punk-inspirerte foreldre og en sprudlende lillebror. Mia deler ikke foreldrenes musikksmak. Hun er en svært begavet cellist og har en kjæreste som spiller i et rockeband. En dag drar hele familien på biltur. De kolliderer og foreldrene dør på stedet. Mia blir kjørt til sykehuset og historien følger legenes innsats for å redde livet hennes. I de brutale 24 timene som følger etter ulykken ser Mia seg selv utenfra, og hun observerer alle rundt seg og ser tilbake på det livet og de valgene hun har tatt. Men det vanskeligste valget hun må ta gjenstår, vil hun leve videre med smerten eller slippe taket. Dette er en fortelling om kjærlighetens kraft, familiens betydning og valg man må ta.

Boka er på 201 sider.

If I stay av Gayle Forman forside
Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙