Hva leter du etter?
Toby Young: The sound of no hands clapping stående på en avsats utenfor Sølvberget

Toby or not Toby, det er spørsmålet

Dyrk dine fiaskoer, så blir du en suksess.

Den britiske journalisten og forfatteren Toby Young sliter med én ting: Han har et reflektert hode, men lav sosial intelligens. Ja, han tramper i klaveret selv når du tror rommet er fritt for musikkintrumenter.

Young har gjort sine egne fiaskoer til en karriere. Midt på 1990-tallet klarte han å få jobb i kjendisbladet over alle kjendisblader: Vanity Fair. Han begynte å tråkke på amerikanske tær så snart han hadde landet på flyplassen i New York, og ble raskt stuet vekk for å skrive bildetekster i stedet for bærende artikler. Boka om denne perioden heter Hvordan miste venner i New York (2001).

Tilbake i London skriver han boka som jeg nevnte i forrige setning, og han prøver å skrive filmmanus av historien. Han prøver seg også som manusforfatter for et annet prosjekt i Hollywood.

Det vil si, han liker best å utsette å arbeide. Når han ikke lar være å arbeide, går han på trynet i enhver sosial setting. Som når han tilbyr seg å være ...ahem...donor for to lesbiske venninner av ham som vil ha barn. Eller når han, i et bryllup hvor den ene er tysk, sammenligner ekteskapet med å tilegne seg Sudetenland. Dette er pute-litteratur, som du forstår. Memoarene fra disse årene er samlet i The sound of no hands clapping (2006).

Er dette viktige bøker? På ingen måte. Får de deg til å le? Ja. Og noen ganger trenger man ikke mer.

Hvis du i tillegg elsker kjendissladder og interesserer deg for forskjellen mellom 90-tallet og nå, og mellom briter og amerikanere, må du lese disse bøkene.

Lån på Sølvberget

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙