FN - spørsmål og svar

Nord-sør-biblioteket har fått mange spørsmål om FN. Her finner du svar på noen av dem

Hvor mange land er medlemmer av FN? 

Logo FN
De Forente Nasjoner er en organisasjon for alle landene i verden, hensikten med organisasjonen er å bringe sammen alle nasjoner for å arbeide for fred og utvikling. Organisasjonen har 193 medlemsland, og Vatikanstaten er den eneste anerkjente uavhengige staten som ikke er medlem. Les svaret og finn lenker til mer informasjon her. 

 

 Hva er hovedmålene til FN? Hva-er-hovedmaalene-til-FN_articlemain
 FN hovedsakelig ble dannet for å bringe sammen alle nasjoner i verden for å arbeide for fred. Etter to store kriger i Europa i løpet av kort tid så en for seg at framtidige kriger kunne avverges gjennom samarbeid mellom nasjonene i FN. Les resten av svaret og finn lnker til mer informasjon her.

 

Hvordan arbeider FN med barn i nød?FN-og-barn-i-noed_articlemain
FN har en egen organisasjon som arbeider med å hjelpe Barn, UNICEF. UNICEF ble dannet i 1946 for å arbeide med å hjelpe barn i nød i Europa i etter 2. verdenskrig. Les resten av svaret og finn lnker til mer informasjon her.

 

Hvordan oppstod FN?Logo FN
Offisielt ble FN dannet den 24. oktober 1945, ved at de opprinnelige 51 medlemslandene undertegnet FN-pakten. Les svaret og finn lenker til mer informasjon her

 

 

Utfordringer for FNs fredsarbeid?Norsk FN-soldat Sarajevo
Arbeidet for fred er den grunnleggende virksomheten til FN, og mye av virksomheten til FN kan knyttes å legge rammene for en verden med færrest mulig voldelige konflikter. Les svaret og finn lenker til mer informasjon her.

 

Hvordan redusere fattigdom og hva er FNs bærekraftsmål?Hvordan redusere fattigdom
Hensikten med bærekraftsmålene er å lage en felles plan for å redusere fattigdom og samtidig bekjempe ulikhet og redusere utslipp av klimagasser.  Les svaret og finn lenker til mer informasjon her.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙