Hva leter du etter?
Hånd som holder et fysisk bibliotekkort

Bibliotekkort

Med bibliotekkort har du nøkkelen til kunnskap og opplevelser som er helt gratis. Du kan selv velge om du vil ha et fysisk eller et digitalt bibliotekkort.

Alle kan få et bibliotekkort (lånekort). Ta med legitimasjon og du får utstedt et gratis bibliotekkort på biblioteket eller opprett et digitalt hjemme i stua.

I tillegg til å låne bøker, CD-er, DVD-er og lignende, gir kortet også tilgang til digitale tjenester som e-bøker og lydbøker, aviser, tidsskrifter, filmer og databaser. Du kan låne og levere materialet på alle bibliotekene.

Hvordan får du bibliotekkort?

Opprett et digitalt bibliotekkort via Min side på sølvberget.no. Da kan du blant annet låne e-bøker i Bookbites og Libby.

For brukerkonto til barn under 15 år må foresattes kontaktinformasjon registreres.

For å kunne låne materiale hjem fra biblioteket, eller for å kunne benytte selvbetjent bibliotek, må kortet aktiveres på biblioteket. Husk legitimasjon. For barn under 15 år må foresatte møte på biblioteket med gyldig legitimasjon.

For å kunne benytte selvbetjent bibliotek må du være over 16 år. Alle eksisterende og nye lånere over 16 år får automatisk tilgang til selvbetjent bibliotek.

Sølvbergets lånereglement finner du her.

Har du barn med lånekort? Da kan du holde oversikt over lånene deres med Familiemappa. Logg inn i Bibliofil med barnas kort, og gå til Meny -> Min side -> Familiemappa. Da kan du opprette kobling til ditt lånekort. På den måten vil du få oversikten over barnets lån når du logger inn med ditt eget lånekort.

Slik oppgraderer du et lokalt bibliotekkort til et nasjonalt bibliotekkort

  • Logg inn med det lokale kortet.
  • Gå til «Min side» og velg profil.
  • Trykk på «Angi fødselsnummer» og legg det inn.
  • Nå kan du gå videre og opprette et nasjonalt digitalt lånekort.
  • Først må du signere lånereglene
  • Deretter logger du inn med ID-porten for å opprette nasjonalt digitalt lånekort.

Dersom du allerede har et nasjonalt kort på et annet bibliotek, vil det sperre for oppgraderingen av ditt lokale kort på Sølvberget.

Har du allerede et nasjonalt bibliotekkort fra et annet bibliotek?

Hvis du har nasjonalt bibliotekkort fra et annet bibliotek, kan du bruke det hos oss. Ta med deg bibliotekkortet og legitimasjon, så aktiverer vi kortet i skranken.

Kort instruksjonsvideo om hvordan du kan bli låner fra nettet

Forskjellige typer bibliotekkort:

Nasjonalt bibliotekkort: Dette er et landsdekkende bibliotekkort som kan brukes ved de fleste norske bibliotek. Det er kun privatpersoner som kan få nasjonalt bibliotekkort. Kortet må aktiveres ved personlig oppmøte på det biblioteket du ønsker å bruke.

Et nasjonalt bibliotekkort har kortnummeret starter på 'N'. For å få et nasjonalt bibliotekkort må du oppgi fødselsnummer, Du må oppgi norsk personnummer eller D-nummer.

Lokalt kort: Dette kortet kan kun brukes ved bibliotekene i din kommune (Stavanger kommune).

Institusjonskort: Dette bibliotekkortet kan kun brukes ved bibliotekene i din kommune (Stavanger kommune). Kortet er ikke til personlig bruk, men knyttet til ditt arbeidssted, som f.eks. skole, barnehage eller sykehjem, og skal kun brukes i denne sammenheng.

Vilkår:

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙