Hva leter du etter?
En tralle med bøker på biblioteket.

Lån fra et annet bibliotek

Har vi ikke det du leter etter? Med fjernlån kan vi bestille det vi ikke har fra andre bibliotek.

bokhylla.no

Om vi ikke har det du leter etter, kan det være du finner det i Nasjonalbibliotekets database for digitaliserte bøker: bokhylla.no.

Hvem kan bestille fjernlån?

Alle* som er registrert som lånere ved Stavanger bibliotek.

*Studenter/ansatte ved universitet og høgskoler i Stavanger-området, samt elever/lærere ved videregående skoler med eget bibliotek, må bestille fjernlån til studieformål/forskning/undervisning ved disse bibliotekene.

Hva kan bestilles via fjernlån?

Nesten alt du finner via www.oria.no og Biblioteksøk kan bestilles som fjernlån, med unntak av enkelte e-ressurser som kun er tilgjengelig for studenter via universitet eller høgskoler.

Bestilling/henting/retur

Fjernlån kan bestilles via Meldinger i Min side i Bibliofil. Velg boksen "Mitt spørsmål gjelder" for å sende en ny melding.

Fjernlån skal alltid hentes og leveres på samme avdeling (Sølvberget, Madla, Finnøy eller Rennesøy).

Hvor mange titler?

Maks antall lån er fem.

Hva koster det?

Fjernlån er gratis for låneren. Artikkelkopier må betales hvis man ønsker å beholde den. Det koster kr. 3, - pr. side.

Hvor lang tid tar det før et fjernlån ankommer?

Normalt tar det en to uker før bestilt materiell kommer, men variasjonen i leveringstid er stor. Vi gir alltid beskjed dersom bestilt materiell er utlånt ved eierbiblioteket, eller det av andre grunner vil ta lang tid å skaffe.

Hvor lenge kan jeg låne et fjernlån?

Lånetiden kan varier fra 1 til 6 uker. Det er eierbiblioteket som fastsetter lånetid og adgang til fornying. Eierbiblioteket kan også bestemme at materiealet kun kan brukes i biblioteket.

Ved fornying praktiserer vi følgende: vi fornyer, og hvis du ikke hører noe fra oss, er det ok. Dersom det viser seg at eierbiblioteket ikke kan fornye lånet, får du en tilbakemelding fra oss om levering.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙