Hva leter du etter?
Klasser på besøk på Sølvberget

Klassebesøk for videregående skole

Sølvberget bibliotek og kulturhus tilbyr formidlingsopplegg knyttet til leselyst, demokrati og medborgerskap og fordypningsoppgaven for elever i videregående skole.

Demokrati og medborgerskap

FN-sambandet

Det er mulig å bestille foredrag fra FN-sambandet som kan avholdes i Sølvberget sine lokaler. Foredragene vil normalt være relatert til FN, men temaene kan være alt fra fred og konflikt til menneskerettigheter og demokrati, klima og FNs bærekraftsmål. Ta kontakt med FN-sambandet i Stavanger

Sølvberget - Globale spørsmål og svar

Basert på spørsmålet om Hvorfor det blir krig? har vi utarbeidet et foredrag om bakgrunnen for at konflikter kan utvikle seg til krig.

Vi kan også tilby et foredrag om kildekritikk og medborgerskap. Det er utarbeidet av Nord-sør-biblioteket på Sølvberget i samarbeid med Global skole. Innholdet er også basert på svar på spørsmålet om Sosiale medier og demokrati.

For å bestill klassebesøk på Sølvberget knyttet til Globale spørsmål og svar ta kontakt med Håkon Hestvik

Andre formidlingsopplegg

  • Kom i gang med fordypningsoppgaven
  • Bokprat med generelle lesetips

Elevene vil få generell informasjon om biblioteket, og en omvisning dersom det er ønskelig. Tidspunktet kan avtales etter hva som passer, og vi kan ta imot både små og store grupper. Velkommen til Sølvberget!

Kontaktperson: Hild Bakka

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙