Hva leter du etter?
Rogalyd

Rogalyd

Rogalyd, er en wiki og diskografi. Siden 2009 har vi med prosjektet Rogalyd bygd opp en kunnskapsbank for musikkmiljøet i Rogaland.

Rogalyd

Rogalyd ble lansert i 2009 i samarbeid med Stavanger Aftenblad. Vi har i dag registrert 3700 utgivelser, og 3000 artister/band har fått sine egne innførsler.

Med Rogalyd ønsker vi å utvikle en kunnskapsbank for musikkmiljøet i Rogaland, og gi vårt publikum tilgang til historien om artistene og musikken.

Målet er at vi skal kunne tilby våre lånere all musikk som utgis og har blitt utgitt i Rogaland. Vi støvsuger fylket for alt vi kan finne av 78-plater, kassetter, vinyl og CD-er. Det som bare finnes på strømmetjenester, Soundcloud, YouTube eller andre lignende tjenester formidler vi også.

Kontakt med det lokale musikkmiljøet er viktig. Vi ønsker at både etablerte og helt ferske band og musikere vet at musikken deres blir videreformidlet på Sølvberget og Rogalyd.

Lokale ildsjeler

Den som sådde frøet for at vi skulle satse så mye på lokalmusikken var Tor Ragnar Roaldsen - lokal musikkarkeolog fra Buøy. I tillegg mottar vi store mengder medier og informasjon fra lokale ildsjeler, som f.eks. Torolf Nordbø. Torolf har støvsugd Fretex, loppemarkeder og kristne kontakter og gitt oss det som vel må være en av Norges største samlinger av bedehusmusikk.

Når det gjelder nettsidene til Rogalyd var det kulturjournalist Elisabeth Hovland som skrev de 50 første artiklene. Deretter har den daglige driften i stor grad vært knyttet til Musikkbiblioteket i Stavanger. For øyeblikket er det Joar Kvanvik som er ansvarlig for å oppdatere katalogen og nettsidene. 

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙