Hva leter du etter?

Boktips for 4-6-åringer

Trenger du boktips til 4-6-åringer, finner du det her. Tekstene er basert på forleggernes/distributørenes omtaler.

Vi ønsker å vise barn at det er gøy å lese, og der tror vi som jobber med barne- og ungdomslitteratur at vi har noe til felles med førskolelærere og foreldre.

Ønsker dere oppdateringer om nye barnebøker, finner dere et utvalg av kjekke bøker her:

Vi må rekke barnehagen! av Silje Bekeng-Flemmen

En koselig og morsom bok om hverdagsliv i en helt vanlig familie I dag er det ha-med-dag! Lita vet det med en gang hun våkner. Alle kan ta med seg en leke hjemmefra. Lita kan ikke komme seg av gårde raskt nok. Men hva er det med mamma og pappa? De somler som bare det! Sammen med lillebror må Lita ta styring og få familien ut av huset. Da er det greit å ha en magisk pinne!

Vi må rekke barnehagen! er en morsom og gjenkjennelig bok for både barn og voksne - om alt som skal, må og kan skje før en småbarnsfamilie kommer seg ut av huset om morgenen. Bildebok for førskolebarn.

Vi må rekke barnehagen av Silje Bekeng-Flemmen og Borghild Fallberg forside

Karin og mørket av Janne Camilla Lyste

Hva er det som lyser på himmelen? Hva er en stjerne? Hvor blir alt av når det er mørkt? Hesten spør og spør, og Karin må fortelle om lyset og himmelorkesteret og om hvorfor det blir natt. For Hesten er bare en hest som ikke forstår alt, og da kan man ikke legge seg. Bildebok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Karin og mørket av Janne Camilla Lyster forside

Bare rumper på stranda av Annika Leone

Mira, mamma og pappa er i Italia på ferie! Mira gleder seg til å bade i havet og teste den nye dykkermasken. Pappa vil ikke bade i bassenget der alle de andre turistene er, i stedet vil han gå til en lokal strand han har fått anbefalt. Men denne stranden er ikke som strendene hjemme - det er en strand med veldig mange bare rumper.

Oppfølgeren til Bare rumper er minst like full av kropper i alle former og fasonger som den første boka. Kanskje enda flere. I likhet med Bare rumper, viser Bare rumper på stranda nakne, vanlige kropper. Med de gøyale og detaljrike illustrasjonene ligger alt til rette for en morsom lesestund med den nysgjerrige leseren. Her får du se alle slags kropper og personligheter - en fin påminner om at alle kropper er vakre akkurat som de er! Bildebok for førskolebarn.

Bare rumper på stranda av Annika Leone og Bettina Johansson forside

Papirflybursdag av Annette Saugestad Helland

Augusta vil feire bursdagen sin, men mamma sier de ikke har råd. Blir det ordentlig bursdag da? Augusta lager invitasjonene likevel. De blir fine! Hun bretter dem som papirfly. Og papirfly kan ikke ligge stille, kan de vel? De må ut og fly! En varm bildebok om å ikke ha like god råd som andre, men også om å ha gode mennesker rundt seg. Bildebok for førskolebarn og småtrinnet.

Papirflybursdag av Anette Saugestad Helland forside

Nattninja av Rolf Magne G. Andersen

Å legge seg er det verste Martin vet. Heldigvis kan han forvandle seg til Nattninja. Ninjaer løser alle problemer. I kveld må Nattninjaen komme seg forbi Ridder Pappa og inn til Den Sorte Løve for å ta tilbake Den Utrolige pute. En akkurat passe tøff og spennende godnatt-historie for alle som liker ninjaer. Bildebok for førskolebarn.

Nattninja og den sorte løve av Rolf Magne G. Andersen og Bård Sletvold Torkildsen forside

Bukkene Bruse og julenissen av Bjørn F. Rørvik

Bukkene Bruse er på julegrantenning. Alle snakker om julenissen. Bukkene har aldri hatt besøk av ham, og de lurer veldig på hvorfor. De skriver et brev med ønskeliste til nissen og tenker at det kanskje hjelper. På julaften venter og venter de, og så banker det plutselig på døra. Bildebok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Bukkene Bruse og julenissen av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund forside

Nilsson Thore, Maria: Krøll, Raute og tallet 7

Vennene Krøll og Raute skal legge seg snart. Men først har de sju ting de må gjøre. Krøll og Raute hjelper til med å gi barn grunnleggende mattekunnskap og tallforståelse gjennom morsomme tekster og detaljerte illustrasjoner.

Øyre, Mariell og Fallberg, Borghild: Bestefar og Miri

Bestefar og Miri av Mariell Øyre og Borghild Fallberg

Miri sin bestevenn er bestefar. Han kan bygga alt, han seier aldri nei, og om noko går gale er det han som tek skulda. No har doktoren sagt at bestefar bør reise sørover til Spania i vinter for å få det betre, og det gjer han. Akkurat som om han var ein trekkfugl! Miri saknar han, og ho vil reise sørover sjølv for å henta han heim. Biletbok om venskap og savn.

Todd-Stanton, Joe: En mus ved navn Julian

Musa Julian er ikke glad i å ha andre rundt seg, og gjør sitt beste for å unngå alle andre. Men etter et ufrivillig middagsbesøk innser han at det faktisk er fint å ha venner likevel. Illustrasjonene er uttrykksfulle og forteller historien like mye som teksten. Her er detaljrike oppslag med tett samspill mellom tekst og bilde.

Farina, Marcos: Du og jeg og alle sammen

Uansett hvem vi er, er vi mer like enn vi tror. Noen ganger er vi redde, sinte eller kjeder oss. I denne boka er det hele oppslag som viser barn som er lei seg, kjeder seg, er glade, ensomme, leker, ler, tisser, drømmer, er sinte, blir skremt, blir overraska, spiser sover og drømmer. Teksten i boka appellerer til å reflektere og samtale med hverandre om følelser og dagligdagse gjøremål. Illustrasjonene er i retrostil.

Ciraolo, Simona: Gi meg en klem

Noen ganger trenger man en klem mer enn noensinne. Sånn er det med den vesle kaktusen i denne fortellingen også, men dessverre kommer han fra en familie som ikke liker å klemme og kose. De er mer opptatt av fasade og å komme seg opp og frem enn å gi en klem. Siden den vesle kaktusen er ganske stikkende er det ikke så mange andre som vil gi han en klem heller. Heldigvis finner han til sist en venn som vil ha en klem og være bestevenn. Fortellingen har et humoristisk perspektiv.

Moursund, Jill: Midt på treet

Skogmusa Murfy bor for seg selv i et stille tre og er alltid forberedt på at det verste kan skje. For Murfy er det viktig med trygghet og forutsigbarhet. Hver morgen teller han over alle nøttene sine, og lageret hans er så stort at det holder til minst to vintre. En dag flytter det inn et ekorn i treet til Murfy. Den nye naboen er rake motsetningen av Murfy. Ekornet lever i nået og elsker hopp og sprett, moro og dans. Det er neimen ikke lett for Murfy å forholde seg til den nye naboens livsstil. Murfy må ta et valg, om han skal flytte eller la seg rive med i dansen. Dette er en fortelling om å bli utfordret på hvordan livet skal leves.

Skomsvold, Kjersti Annesdatter og Johnsen, Mari Kanstad: Dyrene sover

Alle må sove, så mye er sikkert. Elefanten, oteren, såvel som kattepusen. Og Bo, selvfølgelig. Men han lurer på så mange ting at det kan ta sin tid før han får lagt seg. For hva gjør egentlig dyrene før de legger seg? Kjersti Skomsvold har skrevet flere kritikerroste romaner for voksne, og hennes første barnebok, “Meg, meg, meg”, kom i 2015. “Dyrene sover” er Skomsvolds første bok sammen med illustratør Mari Kanstad Johansen.

Nyhus, Svein: Steder å tisse

Dette er en fortelling for alle som tisser. Spesielt hos de yngste er dette et fenomen som opptar dem mer enn de voksne. Det at man f.eks. kan drikke masse brus som så kommer ut igjen som tiss er interessant. Det er nesten tryllekunst. Når det gjelder andre levende vesener er det nok flere som har undret seg over følgende spørsmål som: Tisser fuglene på himmelen? Kan de tisse når jeg ikke kan se noe? Og fluer? Og edderkopper? Og flaggermus og spøkelser? Må de også stoppe og tisse litt? Dette er en fortelling om tissing som er både magisk og mystisk, vanlig og hverdagslig. Den er detaljrik og kan inspirerer til samtale og undring hos både store og små filosofer.

Lang, Suzanne: Surpomp

Uten at det egentlig er noen grunn til det er apen Jim Pansen i et elendig humør. Vennene hans forstår ikke hvordan han klarer å være så gretten når det er en så fin dag. De sier han må slutte å henge med skuldrene og heller smile og gjøre ting som de blir glade av. Men Jim blir lei av alt maset, og får et aldri så lite raserianfall. Noen dager trenger man rett og slett å føle seg litt gretten.

Frensborg, Maria og Hurme, Maija: Boka om å få søsken

Tre år gamle Mika skal snart få en lillebror eller lillesøster. I magen til mamma er det nemlig en baby, og den skal hete Glitterbabyen, har Mika bestemt. Mika lurer på om babyen kan høre noe der inne i magen, hvordan den kom inn dit, hvordan den skal komme ut. Mika håper også å få et ståbrett som kan hektes på barnevogna. Fortellingen blander spørsmål og svar, fakta og hverdagshendelser, besøk på helsestasjonen, lek i barnehagen, forskjellige måter å bli søsken på og tips om hvordan et søsken kan hjelpe en til med babyen.

Hudson, Katy: Gulrotgjengen

Her er tre historier i en bok. I fortellingen om Nina Kanin kan det ikke bli for mye av en god ting. Det mener i alle fall Nina Kanin for hun har så mange gulrøtter at hun ikke får plass i sitt eget hus. Derfor prøver hun å flytte inn i skjellet til Kjell Skilpadde, men der er det altfor trangt. I historien om Kjell Skilpadde har han problemer med å sove fordi vennene hans vil leke med ham når han vil sove. I den siste historien har Bjørnar Bever snart bursdag. Han vil gjerne lage den perfekte bursdagskaka. Vennene vil hjelpe ham, men da blir ikke kaka helt slik han hadde tenkt. Boka har mange fargesterke og detaljrike illustrasjoner.

Escoffier, Michael: Prinsesse Henrik

Henrik er en veldig bestemt liten gutt, og han vet akkurat hva han vil. Han vil være en prinsesse. Han synes prinsesser ser så fine ut, og da må det jo være greit at han også vil være en. Når det er karneval i barnehagen låner Henrik søsterens ballkjole og høyhælte sko. Kostymet hans er helt perfekt, men han vet at de aller beste kostymene er så autentiske som mulig. Derfor får han litt problemer når ingen av ridderne er villige til å være partneren hans.

Rosenthal, Amy Krouse, illustrert av Barrager, Brigette: Uni enhjørning

Uni enhjørning er akkurat som alle andre enhjørninger, bortsett fra én ting, hun tror at det finnes små jenter. Alle sier til henne at de ikke finnes, men samme hva de voksne enhjørningene sier endrer ikke Uni mening. Et eller annet sted må det da finnes en smart, sterk, fantastisk og magisk liten jente som har lyst til å bli bestevenn med henne. Og det viser seg at et sted ikke så langt unna finnes det en helt ekte liten jente som tror at det er en enhjørning som venter på henne.

Donaldson, Julia: Dina detektivhund

Dina Detektivhund er alltid på pletten når en gåte skal løses, og hun er straks på sporet. En mandagsmorgen oppdager Dina og eieren Petter at alle bøkene i klasserommet er blitt borte. Bli med Dina Detektivhund når hun går i spissen i den elleville bokjakten.

Aalbu, Ragnar: Paisommer

Når muldvarpen går forbi et bakerivindu blir han utsatt for en uimotståelig fristelse. Fra vinduet siger det en helt utrolig god lukt, og han blir plutselig veldig, veldig fysen. Det er en varm eplepai som står til avkjøling i vinduet, og muldvarpen klarer ikke dy seg, han rapper den. Men det impulsive tyveriet gir ham fort dårlig samvittighet, og nå befinner han seg i et stort dilemma han må finne ut av før paien blir kald.

Christensen, Emilie og Walstad, Dorte: Henrik flytter

Det er én uke til Henrik, storebroren til Vilde, skal flytte. Men Vilde nekter. Hun gjør alt hun kan for å stoppe ham. Hun tar superlim under joggeskoa, tøflene og gummistøvlene hans så han aldri kan dra. Det er ikke engang sikkert at Henrik vil flytte, men det er heller slettes ikke sikkert om det går an å holde igjen noen som allerede har bestemt seg for å dra.

Larsen, Marit og Løvlie, Jenny: Der Agnes bor

Hele livet har Agnes bodd i tredje etasje i bygården sin. Å skulle bo noe annet sted er helt utenkelig. Men en dag flytter Anna inn, og alt blir helt annerledes. Boka utforsker hva det vil si å være ny og hva det vil si å høre til, hva som er et hjem og hvem som har lov til å kalle det for hjemme.

Haughton, Chris: Det går bra, lille krabbe

Lille Krabbe lever livets glade dager i en strandpytt. En dag er tiden inne for å ta det store steget ut i den store, farlige sjøen. Motet svikter, for det er skummelt å gjøre ukjente ting. Heldigvis har Lille Krabben en stor og trygg klo å holde i, og da blir det enklere å komme over engstelsen.

Lillebo, Maria: Oscar Wildensky og den fantastiske gå-seg-bort-dagen

Oscar har oppført seg dårlig, og må være med mamma på handlerunde i byen. Det er noe av kjedeligste Oscar vet, å gå i butikker. Plutselig oppdager Oscar at han er alene i byen, og at mamma er blitt borte. Først tenker han, endelig fri, men så begynner han å lure på hvor mamma egentlig er. Dessuten er han usikker på om noen følger etter ham. Dette er en fortelling om å miste mammaen sin i byen, få kjenne på hvor gøy det er å være alene, og til slutt innse at det aller beste er å være sammen. Samtidig er det en historie om å bli sint, om frihetsfølelse, om å angre og om å finne hverandre igjen.

Folkestad, Anna R.: Ulla

Ulla og flokken leikar gøymsel. Ulla er kjempegod til å gøyme seg, men dei andre er ikkje noko flinke til å leite etter henne. Plutseleg er flokken borte, og Ulla må finne dei att. På leit etter dei andre møter ho ei rekke andre dyr. Saman med dei nye vennene er verken elva, steinraset eller den sovande bjørnen noko problem. Men Ulla må og finne flokken sin. Dette er ei humoristisk forteljing om flokk, vennskap og fellesskap.

Zipfel, Dita og Dineen, Mateo: Monsta

Monsta er frustrert. Han har flyttet inn under sengen til et barn for å skremme det hver kveld. Det skulle jo være enkelt, å skremme et lite barn i stedet for å jobbe på et spøkelsestog eller i et skrekkhus i en fornøyelsespark. Monsta brøler og stønner, flekker tenner, lager skumle knekkelyder med skjelettet og skjærer fæle grimaser. Problemet er at det skjer null og niks. Barnet ligger og smiler i søvne. Monsta kan rett og slett ikke godta dette.

Grøntvedt, Nina Elisabeth: B for bestevenn

B for bestevenn av Nina E. Grøntvedt og Bård Sletvold Torkildsen forside

Bea tror hun er en superhelt og har stadig prosjekter med å redde noen. Når vennskap er tema i barnehagens samlingsstund, bestemmer hun seg for å skaffe en bestevenn til Adil, som tilsynelatende ikke har noen å leke med. Problemet er at Adil ikke nødvendigvis trenger å reddes, og dermed går ikke Beas plan slik hun hadde tenkt. Men helt forgjeves er ikke aksjonen hennes. Dette er en fortelling om Bea og Adil og livet i barnehagen.

Erstad, Veronika: Korleis bli kvitt ei veslesøster : og sleppe unna med det!

Guri ynskjer seg ei storesøster, men i staden er det ho sjølv som blir storesøster. Veslesøstera tar ikkje stor plass, men ho gjer mykje ut av seg. Guri vil at alt ska vere som før, då det berre var ho og mor. Men ting forsvinn. Små ting forsvinn lettare enn store ting, og søstera hennar er veldig lita. Guri lager ei liste for korleis ho kan blir kvitt veslesøster, som til dømes ved å gje ho til bestemor og bestefar, støvsuge ho opp, og så er ho borte eller putte ho i do og trekkje ned.

Roskifte, Kristin: Alle sammen teller

I denne myldreboka kan man telle mennesker, se at folk er forskjellige, følge dem, føle med dem og se hvordan historiene deres flettes sammen. For dem som har et skarpt blikk skjuler det seg også mange små og store hemmeligheter i bildene. Myldrebok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Ahnéll, Irene og Moseng, Elisabeth: Pling vaken

Klara har lagt seg for kvelden, men ho får ikkje sove. Sjølv om ho prøver alt ho kan for å få det til. Ho drikk litt ekstra vatn, tar seg ein ekstra tur på do og prøver å få mamma til å syngje endå ein nattasong. Men same kva Klara gjer, er ho like pling vaken. Ikkje blir det enklare av at monsteret i skåpet heller ikkje får sove.

Jeffers, Oliver: Her er vi: Notater for å leve på planeten Jorden

Her er vi er en tankevekkende billedbok om livet på jorden. Det er en brukerhåndbok for menneskeheten der Oliver Jeffers signaturstrek og humor kombineres med et budskap om godhet og toleranse.

Thydell, Johanna: Dumme tegning!

Storebror er så flink til å tegne. Mint vil så gjerne være like flink, aller helst enda bedre. Det er bare det at hun ikke vet hva hun skal tegne. Til slutt finner hun ut hva hun skal tegne, nemlig snø. Det er jo en kjempegod idè, helt til alt går galt. Veldig galt. Dette er en humoristisk fortelling om småsøsken som også vil være store og gleden når man lykkes med noe.

Vere, Ed: Hvordan være en løve

Leonard er ikke som alle andre løver. Hans beste venn er Marianne, en and. Dette er en fortelling om at man ikke behøver å brøle høyt for å bli hørt, og en hyllest av mot å gå sine egne veier og tenke selv. billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Bernstein, Ariel og Magoon, Scott: Jeg har en ballong

Ugle har en blank rød ballong. Det har ikke ape. Ape vil gjerne ha ballongen til ugle, og forsøker å finne ting så ugle vil bytte bort ballongen. Dette er en fortelling om misunnelse, om bekjempelsen av denne følelsen, men også en påminnelse om hvor kreativ lengsel kan være. Dette er ikke en historie om å dele.

Kruusval, Catarina: Ellen ønsker seg hund

Ellen er veldig glad i hunder, både store og små, snille, sjenerte og tøysete. Det hun ønsker seg aller mest er å få en hund som er akkurat passe rampete, som vil gå pent og som ikke heletide vil slikke henne i ansiktet. Når Ellen sier at hun vil ha en hund sier pappa bare kanskje. Derfor er hun ganske overbevist om at hun kanskje ikke vil få noen hund. Dette er en enkel og gjenkjennelig historie om dagligdagse situasjoner. Er illustrert med akvareller i duse farger.

Johnsen, Mari Kanstad: ABC

På vei hjem fra barnehagen får Anna plutselig en ring i hodet. Anna og mormor lurer på hvor den kan ha kommet fra. De ringer på i det nærmeste høyhuset for å spørre dem som bor der, men verken Arkitekten, Bakeren eller Cellistene mangler en ring. Utfor døra til D lukter det røyk, det er trolig en flammesprutende Drage som bor der. I denne ABC-boka kan man lære hele alfabetet, samt gå på en spennende bokstav-oppdagelsesferd.

Grøntvedt, Nina Elisabeth: Plutselig

Å kjede seg er noe av det kjedeligste som er. Men ingenting er så fint som å ikke kjede seg lenger, sånn helt plutselig. For når man får en ny venn kan plutselig alt forandre seg. Dette er en fortelling om vennskap.

Teigen, Elna og Thor, Renate: Sjokolade-Sivert

Sivert elsker sjokolade. Derfor blir han kalt Sjokolade-Sivert. Han kunne gjerne spise sjokolade hver dag, om han hadde fått lov. Men mamma sier han bare får sjokolade på lørdager. Selv om han spør så pent han kan om sjokolade når han er med mamma på butikken, må han vente til lørdag. En lørdagsmorgen våkner Sivert og oppdager at absolutt alt er blitt til sjokolade. Han er veldig lykkelig, en stund. Dette er en lett gjenkjennelig vri på historien om Kong Midas. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Markhus, Vegard: Ei kjedeleg bok

Hovudpersonen synest denne boka er kjedeleg og vil ut av den. Han vil over i ei spennande bok, ei som har fargar. Guten klarer til slutt å rømme frå den kjedelege boka, men då føler han seg utanfor, og vil inn igjen. Tilbake i boka oppdagar han med fantasi kan byggje med alt det kvite. Og så kan han fargeleggje. No er det moro å vere med i boka. Dette er ei humoristisk og lett absurd forteljing.

Bjärbo, Lisa: Daniel møter en Triceratops

Daniel har en eske hvor alle dinosaurene hans bor, Dinolandet. Om natta, når pappa sover, hender det at dinosaurene blir levende. Det er leggetid for Daniel og han har lovet pappa å legge seg til å sove, men sniker seg likevel opp igjen til Dinolandet sitt. Med et lite steg over kanten på esken er han midt inne i dinosaurverdenen. Der møter han en bekymret triceratops som er sulten, men som ikke finner mat på bakken. Hun er for liten til å nå opp til de grønne bladene på de høye trærne. Daniel må finne en måte å hjelpe henne på. Eventyrhistorien avsluttes med et faktaoppslag der triceratopsen snakker om seg selv. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Les flere bøker om Daniel og hans Dinoland.

Inkpen, Mick: Jeg vil være vennen din

En familie har fått en håpløs og uoppdragen valp som roter rundt og skitner til, ødelegger og stikker av hele tiden. Så det spørs om den får bli hos familien den er kommet til. Dette er en fortelling om at det går an å være glad i noen selv om de ikke er feilfrie. Tekst på rim. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Jarvis: Alans store, skremmende tenner

Alle dyrene er redd for den kjempeskumle krokodillen Alan. Han har en stor, hvit tanngard som han elsker å skremme de andre dyrene med. Men Alan har en veldig lite skummel hemmelighet, som de andre dyrene ikke må få vite om. For alt er nemlig ikke slik som det ser ut for. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Leathers, Philippa: Den svarte haren

Haren våkner og går ut av den mørke hulen sin en strålende morgen. Men noe er galt. Han er ikke alene. Det er en stor svart hare der. Hare blir redd, og roper at den store haren skal gå vekk, men den store svarte haren rører seg ikke. Det er ikke alltid ting er hva det ser ut til å være. Dette er en fortelling om redsel for det ukjente, om hva som er skummelt og hva man kan tenke for å ufarliggjøre det skumle. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Aalbu, Ragnar: Krokodille i treet

En liten, rød krokodille er ute på tur i tåka. Krokodillen elsker tåke, og dette er en ordentlig tåkete dag. Men plutselig blir han skremt av noe som likner en ulv, og vips så sitter den lille krokodillen høyt oppe i et tre. Denne bildeboka har et drømmende, allegorisk plan som gjør det mulig å lese den som en fortelling om tilhørighet og fremmedgjorthet. Men på det konkrete, jordnære planet handler det mest om å komme seg velberget ut av en knipe.

Hovdenak, Eli: Jippi

Jippi er en glad hund som elsker å gå tur sammen med Gunnar. Han elsker trappa, luktene, smakene, alt han møter på veien. Bacon og muselort, snus og potetgull. Alle luktene. Men ikke trikken. Mens Gunnar tar en kaffe, tar Jippi en tur på egen hånd. Han løper med Lope, plasker i fontenen, bjeffer på spurvene, og får en klem og en ny frisyre av Rita. Så går de hjem. Her kan man oppleve verden sånn som Jippi opplever den. På hunders vis elsker Jippi det aller meste. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Lima de Faria, Alice Bjerknes: Det var ikke jeg! sa Robinhund

Robinhund har en kjempestor storebror som følger ham til barnehagen, men Robinhund skjønner ikke hvorfor han må i barnehagen hver dag. Han synes alle er dumme. I hvert fall når man er den som alltid får skylda for alt galt som skjer. Og spesielt når man er helt uskyldig. Alle tror alltid at det er Robinhunds feil når noe går galt i barnehagen. Men det er ikke sant. Det var ikke Robinhund som sølte melken utover bordet. Eller sparket ballen knallhardt i magen på Uffle. Det bare ble sånn. Å bli beskyldt og få skjenn for noe man ikke har gjort, eller noe man i hvert fall ikke mente å gjøre, er aldri godt. Dette er både en humoristisk og alvorlig fortelling som beskriver Robinhunds oppfatning av virkeligheten. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Emmett, Jonathan: Prinsessen og grisen

Det er full forvirring på slottet. Prinsesse Priscilla har byttet plass med grisungen Svinhild. Men en gris kan jo ikke bli en prinsesse. Det spørs om det har vært en ond fe på ferde. Sånt skjer jo hele tiden i eventyr. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Aisato, Lisa: En fisk til Luna

Luna får ikke sove. Hun åpner vinduet og kikker ut og ser at det er noe der ute. Noe som svever og glir sakte mellom husene. Luna lurer på om det er en fisk, en ballong eller kanskje en flyvende fisk. Foreldrene hennes sier den er stygg, og at hun ikke får beholde den. Så Luna vil hjelpe den hjem, men den forteller ikke hvor hjem er. Den sier bare mange andre rare ord. Og så sier den Luna. Dette er en fortelling om de store følelsene, og uttrykker menneskelige erfaringer som ensomhet og håp med et nytt blikk og grep, med utgangspunkt i de unges opplevelsesverden. Denne gangen personifisert gjennom en ensom fisk. Billedbok for førskolebarn/småskoletrinnet.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙