Hva leter du etter?

Engelske bøker for 5., 6. og 7. klasse

Trenger du tips om engelske bøker til 5.-7.-klassingen, finner du det her! Tekstene er basert på forleggernes/distributørenes omtaler.

Vi ønsker å vise barn at det er gøy å lese, og der tror vi som jobber med barne- og ungdomslitteratur at vi har noe til felles med lærere og foreldre. Dere finner et utvalg av kjekke engelske bøker her.

Alston, B.B.: Amari and the Night Brothers

Når Amari får en invitasjon av Byrået for overnaturlige saker, er hun sikker på at dette er hennes sjanse til å finne storebroren Quinton, som har forsvunnet. Men først må hun venne seg til en ny verden. I Byråets verden finnes det havfruer, romvesener og magikere - og hennes romkamerat er en slags menneskedrage. Amari må konkurrere med barn som allerede kjenner den overnaturlige verdenen godt. Når lærlingene får tildelt hver sin magiske superkraft, får Amari en ulovlig superkraft - en superkraft som Byrået anser som farlig. Og om hun ikke består Byråets tre prøver, vil hun kanskje aldri finne ut hva som skjedde med Quinton. Spennende fanatsyroman for mellomtrinnet og oppover.

Boka er på 374 sider.

Amari and the night brothers av B. B. Alston forside

Pearson, Jenny: The super miraculous journey of Freddie Yates

Liker du bøkene til David Walliams? Leser du Gutta i trehuset eller bøkene om Miles og Niles? Da er Freddie Yates' supermirakuløse reise boka for deg! Bli kjent med Freddie. Han digger fakta! Bare ikke det som stirrer ham i hvitøyet - nemlig at den hemmelige planen hans egentlig ikke er så hemmelig likevel. For det var ingenting i reiseplanene hans om at han skulle møte Store-Trevor, være med på løkspisekonkurranse eller spise pære- og potetpiroger med nok kraft til å sprenge en do i filler. Og Freddie hadde på ingen måte trodd at han skulle ende på riksdekkende tv sammen med bestekameratene sine, iført Supergirl-kostyme. Men reiser fører ikke alltid helt dit man har tenkt seg. Og kanskje må Freddie slå seg til ro med at det faktisk er et faktum. Et supermorsomt og varmhjertet eventyr om tre gutter, en sommerferie og noen mirakler underveis.

Boka er på 293 sider.

Rey, Terciero: Meg, Jo, Beth and Amy: a graphic novel

Klassikeren "Little Women"/ Småfrøkner har blitt modernisert i denne flotte tegneserieromanen. Som i originalen er faren i militæret, mens moren i denne utgaven jobber overtid for å forsørge familie. Søskenkjærligheten, kranglene og opp- og nedturene som fantes i den originale March-familien finner vi også i tegneserieromanen, bare i litt ny form. Omtalen er utarbeidet av Sofie B. Andersen.

Boka er på 256 sider.

Copeland, Charlie: Charlie changes into a chicken

Hysterisk morsom barnebok! Charlie McGuffin forsøker virkelig å være en optimist, men når alt kommer til alt bekymrer han seg for det meste. Noen av tingene Charlie bekymrer seg for: Broren (som er på sykehuset) Foreldrene som har konstant panikk Uønsket oppmerksomhet fra skolens bølle At han plutselig har begynt å bli forskjellig dyr! Selv om alle barn har lyst på superkrefter, har ikke Charlie så lyst til å bli en due midt i skolens teaterstykke. Men hva om det faktisk skjer? Kommer han til å bli sendt av sted slik at Vitenskapen tar hånd om ham? Kommer det til å klikke for foreldrene på grunn av for mye stress? Med hjelp fra sine tre beste venner, må Charlie finne en måte å håndtere disse nye kreftene - og det raskt! Dette er den første boka i en hysterisk morsom ny serie, perfekt for lesere av En pingles dagbok, David Walliams og Tom Gates.

Boka er på 244 sider.

Andrews, Ryan: This was our pact

Hva skjer om du følger lanternene som flyter nedover elva? Ved høstjevndøgn samles byens innbyggere alltid for å sende papirlanterner nedover elva. Det sies at når lanternene forsvinner ut av syne, tar de av fra vannet, stiger opp og blir til stjerner på himmelen. Men kan det være sant? Ben og kameratene hans bestemmer seg for å finne ut hvor de egentlig tar veien. De lager en pakt med to enkle regler: Ingen vender nesa hjemover. Ingen ser seg tilbake. Planen er å sykle ved siden av lanternene på elva så langt de må, for å finne ut om legenden stemmer. Én etter én bryter vennene pakten og snur, men Nathaniel og Ben drar lenger enn noen har gjort før dem. Ferden går nedover en svingete vei full av magi, mirakler og uventet vennskap.

Boka er en tegneserie på 329 sider.

Reeve, Philip and McIntyre, Sarah: The legend of Kevin

Max er en ung gutt som bor i en vanlig blokkleilighet. Men han lengter etter at det skal skje noe spennende i livet hans. Og en dag - DOOF! Ved hjelp av en magisk storm kommer en flygende ponni ved navn Kevin inn i leiligheten hans. Stormen fører med seg en stor flom og snart er Max omringet av vann. Heldigvis for byen har Max en flygende ponni som kan komme dem til unnsetning. Og heldigvis for Kevin, har han en ny bestevenn og konstant tilgang på favorittkjeksene sine. Sammen legger Kevin og Max ut på mange ville eventyr.

Boka er på 160 s.

Dwinell, Kim: The Secret of Danger point

Det er noe merkelig som skjer i Surfside. I det siste har Samanthas bestevenn Jade begynt å fnise hver gang hun ser en gutt, noe som stikker kjepper i hjulene for en sommer med surfing slik Sam hadde planlagt. Men etter å ha svømt gjennom en undervannsgrotte ser Sam noe rart. Noe som ligner på spøkelser. Og kanskje til og med noe enda skumlere. Klarer hun og Jade å komme til bunns i mysteriet i tide for å redde byen de bor i?

Boka er på 235 sider, og kan kan lånes som e-bok via Libby.

Colfer, Eoin, Donkin, Andrew og Rigano, Giovanni: Illegal

Ebo er alene. Søsteren hans reiste for flere måneder siden. Nå har broren hans også forsvunnet, og Ebo vet at det bare kan bety at han har lagt ut på den farlige reisen over til Europa. Ebos reise tar han med på tvers av Saharas ørken til Tripolis farlige gater og til slutt ut på det nådeløse havet. Men gjennom hele reisen holder han fast ved drømmen om et nytt liv og en gjenforening med søsteren. Illegal er en tankevekkende og aktuell historie om en gutts reise fra Afrika til Europa. 

Boka er på 122 sider.

Libenson, Terri: Invisible Emmie

Debutromanen fra amerikanske Terri Libenson følger to svært forskjellige jenter – den sjenerte, observante og beskjedne Emmie og den høylytte, populære og trivelige Katie. Det eneste jentene har til felles er følelser for den samme gutten, Tyler Ross. Men en dag havner Emmies private og svært pinlige skriblerier i hendene på feil person.

Boka er på 185 sider.

Solomons, David: My brother is a superhero

Luke er en tegneseriegal elleveåring som deler en trehytte med sin nerdete eldre bror Zack. Lukes eneste tabbe er at han gikk for å tisse til feil tid. Mens han er borte, gir et romvesen superkrefter til Zack - denne broren som ikke fortjener noe og aldri har lest en tegneserie i sitt liv. Han får i oppgave å redde verden. Luke irriterer seg grønn, men når Zack blir kidnappet av sin erkefiende, har Luke og vennene hans bare fem dager på seg til å finne ham og redde verden.

Boka er på 319 sider, og kan lånes som e-bok via Libby.

Clary, Julian: The Bolds on holiday

Det er sommerferie, og den hårete familien fra Teddington bestemmer seg for å ta en velfortjent ferie ved sjøen. Med sin utvidede hyene-familie på slep, reiser de ned til Cornwall for litt campingliv. Men det tar ikke lang tid før hyenene havner i trøbbel. Bobby blir forvekslet med en valp og stjålet av en hundekidnapper. Familien gjør alt de kan for å finne henne. Men kan disse hyenene i forkledning redde dagen, uten å slippe katta ut av sekken?

Boka er på 308 sider.

Pilkey, Dav: Dog man

George og Harold har skapt en flunkende ny helt med nese for skurker og kjeltringer. Politihunden Greg og hans ledsager blir skadet på jobb, og en livreddende operasjon må til. Men ting går ikke helt etter planen, og Dogman ser dagens lys for første gang. Med hodet til en hund og kroppen til en mann har denne heroiske hunden en nese for rettferdighet. Fra forfatteren bak Captain Underpants kommer en ny serie om Dog Man.

Tegneserieromanen er på 231 sider.

Walliams, David: The Midnight gang

Velkommen til The midnight gang! Midnatt er den tiden på døgnet da alle barn sover. Alle, bortsett fra The midnight gang. Det er da eventyret deres begynner. Når Tom blir truffet i hodet av en cricketball, havner han på Lord Funt sykehuset, der han blir møtt av en skrekkinngytende portier. Ting går fra vondt til verre når han treffer den den onde bestyrerinnen som har ansvaret for barneavdelingen. Men det skal vise seg at Tom er i ferd med å ta fatt på sitt livs mest spennende reise. The midnight gang er en hjertevarm og humoristisk roman om fem barn som er på sykehus. Det er en historie om å gjøre drømmer til virkelighet, vennskap og magi. Boken er illustert av Tony Ross.

Boka er på 476 sider.

Telgemeier, Raina: Smile

Familie, venner, gutter ... Tann-drama?! - En sann historie! Raina vil bare være en vanlig femteklassing. Men en kveld etter speideren snubler og faller hun, og skader tennene stygt. Det som følger er en lang og frustrerende reise, av og på med regulering, operasjon, pinlig bøyle, og til og med en bøyle med falske tenner på. Og som om ikke det var nok, så er det et jordskjelv, gutteforvirring, og venner som viser seg å ikke være så vennlige. Rainas historie tar oss med fra barneskolen til ungdomsskolen, hvor hun blir kjent med sine kunstneriske evner, lærer hva ekte vennskap er, og hvor hun endelig kan ... smile.

Fitzgerald, Sarah Moore: The apple tart of hope

Oscar Dunleavy pleide å lage verdens beste epleterter. Nå er han sporløst forsvunnet, og antatt død. Ingen virker så veldig overrasket, unntatt bestevennen Meg og hans lillebror Stevie. Selv om de er fulle av sorg og forvirring er Meg og Stevie fast bestemt på å finne ut av hva som skjedde med Oscar. Sammen lærer de om lojalitet, vennskap og aldri gi opp håpet.

Boka er på 197 sider.

Rockwell, Thomas: How to get fabulously rich

Billy er desperat etter å vinne i Lotto, men det er så mange tall å velge imellom. Hvordan kan han være sikker på at han velger de rette tallene? Avgjørelsen er ikke enkel, men det er verdt det. Å vinne i Lotto vil gjøre livet perfekt, eller? En humoristisk barnebok som passer for lesere av Diary of a Wimpy Kid og David Walliams.

Boka er på 159 sider og har god, leselig skrift.

Brown, Matt: The most powerful boy in the universe

Når Compton Valance og bestevennen Bryan Nylon oppdager verdens første tidsmaskin (som egentlig er en muggen tretten uker gammel ostesandwich), blir guttene de mektigste i universet. Men hvordan kommer Compton og Bryan til å bruke sine nye utrolige tidsreisende evner? Kommer de til å bli snille eller slemme? Eller vil de kun ha fokus på å perfeksjonere formelen for verdens første par med vaniljesausbukser? Tilværelsen er i ferd med å bli snudd på hodet for Compton Valance.

Boka er på 311 sider og har god, leselig skrift.

Dette er første bok i serien om Compton Valance.

Caldecott, Elen: The mystery of Wickworth manor

Paige Owens er skarp, frekk og selvsikker, han kan ikke vente med å begynne på den nye skolen. Curtis Okafor er skeptisk og ikke så sikker på seg selv. Det eneste de har til felles er forbokstaven i etternavnet deres, noe som tvinger dem i hverandres fellesskap på skoleturen til Wickworth Manor. Curtis finner et portrett av en ung svart tjener på soverommet. Men hvorfor henger det ikke sammen med de andre portrettene på gården? Paige finner et interessant brev skrevet for over 200 år siden av Miss Verity Burton som bodde på gården, og som nevner portrettet. Det er et mysterium som tigger om å bli avslørt! På svært ulike måter begynner Paige og Curtis å etterforske hva som skjedde den gangen for mange år siden. Et spennende eventyr som også gir litt bakgrunnsinformasjon om slavehandel.

Boka er på 197 sider og har god, leselig skrift.

Dougherty, John: Stinkbomb & Ketchup-Face and the badness of badgers

Kom og bli med heltene Stinkbomb og Ketchup-Face når de legger ut på et svært farlig og nervepirrende eventyr. Det kan også hende at de treffer på noen tvilsomme grevlinger underveis. En humoristisk fortelling som passer for mellomtrinnet.

Boka er på 181 sider og har god, leselig skrift.

Gleitzman, Morris: Once

Året er 1942, i Polen. Felix har bodd på et barnehjem i tre år og åtte måneder. Felix tror foreldrene plasserte han der inntil de har fått ordnet opp i "problemene" sine. Han vet at "tilværelsen har blitt vanskelig for jødiske bokhandlere", men han er ikke sikker på hvorfor. Men han er sikker på at de hver dag som helst vil komme å hente ham, og ta ham med tilbake til det deilige, gamle livet fylt av bøker og kjærlighet. Felix rømmer fra barnehjemmet, og det åpner øynene hans, og hans barnlige naivitet og uskyld får en brå slutt. Felix jakter på foreldrene sine og sannheten, en jakt som stiller ham ansikt til ansikt med ondskap og død. Fortelling for mellom-/ungdomstrinnet.

Boka er på 154 sider.

Smith, Jim: I am not a loser

Barry Loser har aldri latt navnet hans plage ham, fordi han ikke føler seg som noen taper. Men etter at den nye gutten Darren Darrenofski begynte på skolen, har livet hans vært et mareritt. Følg Barry mens han prøver å riste av seg taperstempelet, ta hevn over Darren og bli en vinner. Dette er den første av bøkene i serien om Barry.

Boka er på 238 sider.

Dahl, Michael: Ghost writer

En hevngjerrig forfatter sender fiendene sine mystiske bøker med blanke sider, noe som forvandler dem til spøkelser! Bibliotekaren og Spesialisten må redde en ung gutt fra den onde spøkelsesforfatteren. Serien Return to the library of doom er en spennende, lettlest grøsserserie for barn i alderen 6-12 år. Bøkene passer godt for barn som ikke er så glade i å lese. De har en enkel tekst, og store fargerike illustrasjoner. Bøkene har også diskusjonstema bakerst i boka. Serien handler om den mystiske Bibliotekaren. Bibliotekaren er innehaver av verdens farligste bøker, og han har mange skumle fiender. Forfatteren Michael Dahl har skrevet over 200 bøker for barn og ungdom og mottatt en rekke priser.

Vi har flere titler i denne grøsserserien. De er på ca. 70 sider og er lettleste.

Watson, Tom: Stick dog

Stick Dog og vennene hans er veldig sultne, og når de lukter hamburger kan ikke noe stanse dem. Alt de trenger å gjøre er å følge lukten, finne grillen og spise burgerne. Men det er ikke like lett som det høres ut som. Hundene trenger en mesterplan. Det er ikke det at de ikke har ideer. De har bare ikke noen ideer som ikke er idiotiske, farlige eller veldig dumme. Boken er rikt illustrert, og tekst og bilder spiller sammen. Første bok i en ny humoristisk serie.

Boka er på 188 sider og har god, leselig skrift.

Pastis, Stephan: Mistakes were made

Detektiv Timmy Tabbe er den håpløse, latterlig selvsikre administrerende direktøren i det beste detektivbyrået i byen. I tillegg er det en imponerende lat kompanjong og en veldig stor isbjørn som heter Kjempe i detektivbyrået. Tar man i tillegg med Tabbemobilen, Segwayen til Timmys mamma, så får man Kjempe Tabbe AS, et verdensomspennende selskap som garantert kommer til å gjøre Timmy så rik at moren ikke trenger å stresse med regningene lenger. Men Timmys plan tar naturligvis ikke høyde for den 1,20 høye hunkjønnspersonen hvis navn ikke skal nevnes. Og den tar ikke høyde for Rollo Tookus, som er så besatt av å komme inn på "Stanfurd" at han ikke klarer å gjennomføre et dødsenkelt spionoppdrag. Humor for mellomtrinnet.

Boka er på 294 sider og har god, leselig skrift.

Lettleste engelske bøker for 5-7. klasse

Cross, Gillian: The ghost tower

Når Dot og Ryan drar på hemmelig besøk til et fordømt tårn en Halloween-natt, oppdager de mer enn de var forberedt på. De finner nemlig en utdøende flaggermusart. Flaggermusene og tårnet må reddes, men Dot og Ryan hadde ikke lov til å dra til tårnet så det blir ikke lett å få de voksne på deres side. Oversettelsen av omtalen er utarbeidet av Sofie B. Andersen og basert på forlagets.

Boka er på 65 sider. Korte setninger, noen illustrasjoner og spennende lesing.

Lewis, Gill: Eagle Warrior

Bobbie er kjempeglad for at den gyldne ørnen har slått reir i skogen nær familiens gård. Hun elsker å gå i heiene med bestemoren og se fuglen sveve gjennom lufta. Men ikke alle deler Bobbies engasjement for fuglen. Når bestemorens hund blir drept av en giftflaggermus viser det seg snart at noen er ute etter ørnen, og er villige til å gjøre hva som helst for å bli kvitt den. Den oversatte omtalen er utarbeidet av Sofie B. Andersen og basert på forlagets omtale.

Boka er på 96 sider. Korte setninger, enkelt språk og åpent skriftbilde (altså gode marger, og mye "luft" på sidene).

Macphail, Catherine: Under the skin

Endelig har Omar og familien hans et trygt sted å bo. Men livet er ikke enkelt. Sam er alltid der! På Omars eiendom og på skolen hans. Sam plager Omar, men Omar er klar for å gjøre motstand. Oversettelsen av omtalen er utarbeidet av Sofie B. Andersen og basert på forlagets.

Boka er på 50 sider. Enkelt språk, åpent skriftbilde, noen illustrasjoner.

Under the skin av Catherine MacPhail forside

Johnson, Catherine: Race to the Frozen North: The Matthew Henson story

Matthew Henson var en vanlig mann helt til kommandant Robert E. Peary kom inn i livet hans, og gav ham en sjanse til å delta i et ekte eventyr. Etter dette ble Henson navigatør, oversetter, håndverker og oversetter på en farlig reise til Nordpolen. Detter er en fantastisk, om noe ukjent, historie. Omtalen er oversatt av Sofie B. Andersen og basert på forlagets omtale.

Boka er på 118 sider. Åpent skriftbilde, illustrert.

Hickman, John: Dangerous play

Boken følger gutten Jackson som bor i en høyblokk. En dag får han mulighet til å delta på et fotball akademi i regi av Premier League. Alt ser ut til å gå bra for Jackson, han har signert for United og han får endelig gå på date med drømmejenta, Lauren. Men når ekskjæresten finner ut av det, blir Jackson tvunget til å velge mellom Lauren og lagkameratene i United. Vil han klare å bli en profesjonell fotballspiller likevel? Dette er en lettlest bok som passer for mellomtrinnet og oppover.

Boka er på 80 sider, og den er illustrert. Språket er lett, boka har et åpent tekstbilde og er full av spenning.

Hex, Jamie: Into the unknown

Graffix books readers er en serie med grafiske romaner som er utviklet spesielt for å oppmuntre motvillige lesere. Historien i boken har snakkebobler og tekstbokser slik at leseren kan bygge opp leseutholdenheten med korte og enkle tekster.

Boka er gjennomillustrert.

Brown, Eric: Space Ace

Bestefaren til Billy er en pensjonert astronaut som liker å ta med Billy på reiser rundt jorda. Når romskipets datamaskin plutselig tar over blir de tatt med på en rundtur i solsystemet! Og når datasystemet svikter må bestefaren styre romskipet manuelt gjennom asteroidebeltet. Vil de komme tilbake til jorda med livet i behold? Boka er lettlest og passer for mellomtrinnet og oppover.

Boka er på 65 sider.

Winnick, Judd: The boy who crashed to earth

D.J. og venninnen hans, Gina, er to ganske vanlige barn – helt til en mystisk gutt krasjlander fra himmelen! Hilo aner ikke hvor han kommer fra eller hva han gjør på jordkloden (eller hvorfor det er en dårlig idé å møte opp på skolen i bare trusa!) Men tenk om Hilo ikke er det eneste som har falt ned? Klarer de tre å finne ut av Hilos mystiske fortid? Klarer Hilo å overleve én eneste dag på skolen? Og er D.J. og Gina klare for å redde verden?

Boka er på 191 sider, og er gjennomillustrert.

Dahl, Michael: The book that ate my brother

Jack skriver et brev til Bibliotekaren fordi han trenger hjelp. Broren hans er blitt spist av en bok! Serien "Return to the library of doom" er en spennende, lettlest grøsserserie for barn i alderen 6-12 år. Bøkene passer godt for barn som ikke er så glade i å lese. De har en enkel tekst, og store fargerike illustrasjoner. Bøkene har også diskusjonstema bakerst i boka. Serien handler om den mystiske Bibliotekaren. Bibliotekaren er innehaver av verdens farligste bøker, og han har mange skumle fiender. Forfatteren Michael Dahl har skrevet over 200 bøker for barn og ungdom og mottatt en rekke priser.

Boka er på 72 sider. Den er gjennomillustrert, med lite tekst på hver side. Språket er enkelt og setningene korte. Boka er dessuten spennende, en grøsser.

Kibuishi, Kazu: The stonekeeper

Faren til Emily, dør i en dramatisk bilulykke, og resten av familien overlever bare så vidt. Etter noen år, må Emily, moren og lillebroren Navin flytte inn i oldefarens hus på landet for å spare penger. Blant oldefarens merkelige oppfinnelser og tegninger, finner Emily en amulett som hun knyter rundt nakken. Samtidig beveger noe seg, i skyggene i biblioteket, og på kvelden hører de merkelige lyder fra kjelleren. Omtalen er et utdrag av forlagets omtale.

Boka er første i en serie, med økende vanskelighetsgrad for hver bok i serien, og passer derfor veldig godt til språktrening. Alle bøkene er gjennomillustrert.

Boka er på 185 s.

Flere boktips for ulike aldersgrupper

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙