Hva leter du etter?
Fra filmen Odd er et egg

Filmbib: 5 kortfilmer du kan se med barna

Se flotte norske kortfilmer med ungene på strømmetjenesten Filmbib!

Logg deg inn med nasjonalt lånenummer og pinkode for å få tilgang. Her følger 5 tips til noen titler man kan se med ungene enten via app eller direkte i nettleser. Lenke direkte til filmene i artikkelen.

Odd er et egg (2017)
Aldersgrense: Tillatt for alle
Lengde: 12 min
Regi: Kristin Ulseth

Basert på Lisa Aisato sin prisbelønte bok av samme tittel. Her treffer man Odd med sitt eggehode. Odd er naturligvis livredd for å knuse hodet sitt. Det er ok å være litt redd, men likevel så må man vel gå et par ganger på trynet her i livet? Og det hjelper å ha en tullete bievenn. Fantasifullt og flott animert av Qvisten animasjon.

Snill (2006)
Aldersgrense: Tillatt for alle
Lengde: 10 min
Regi: Astrid Aakra

Lussi er en ordentlig og flink pike. Litt for flink og ordentlig faktisk. Når ingen ser deg og du går i ett med tapeten er det på tide å slippe ut din indre rampunge! Befriende morsom kortfilm basert på en bok av Gro Dahle og Svein Nyhus. Boken vant Brageprisen for beste barnebok i 2002.

Zara og dei: Gorillahjerne til middag (2017)
Aldersgrense: Tillatt for alle
Lengde: 7 min
Regi: Nils Johan Lund og Bjørn Sortland

Zara og familien bor i en campingvogn, har en tullete pappa og blør masse neseblod. De er såpass annerledes at andre barn ikke får bli med Zara hjem. Med masse humor og rikelige doser blod får vi innblikk i kulturforskjeller, annerledeshet og fordommer. Filmen er basert på en bok av Bjørn Sortland og Elisabeth Moseng.

Pyse (2013)
Aldersgrense: 6 år
Lengde: 13 min
Regi: Siri Rutlin
Vi treffer Idunn på 7 år som må være hjemme alene noen timer siden hennes 12 år gamle storebror ikke gidder å passe henne. Det er jo ofte skummelt, selv om fantasien som regel overgår virkeligheten. Passer utmerket for småsøsken i skolealder som er lei av å bli herset med av liksomtøffe storebrødre. God-nifs stemning i Pyse altså, en kortfilm som låner fint av grøssersjangerens virkemidler.

Deep Shit (1999)
Aldersgrense: Tillatt for alle
Lengde: 5 min
Regi: Astrid Aakra

Ei rotte på flukt fra en grådig sulten katt. Katters jakt på gnagere er velkjent underholdning i animasjonsfilm. Deep Shit har imidlertid også en uslåelig om enn lite original ingrediens: mye bæsj. Og den har en slags moral: Det er ikke alle som skiter på deg som vil deg vondt. Det er heller ikke alle som drar deg opp av skiten som vil deg vel.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙