Hva leter du etter?
Louie & The Lovers' plate Rise

Louie & The Lovers ‎– Rise (1970)

Chicano-rock av ypperste sort.

Dette er en LP jeg aldri blir lei. Fant den I en bruktsjappe I Austin , Texas som var siste stopp etter en reise gjennom Mexico.

En plate som bobler over av ungdommelig friskhet og energi. Det er chicano-sving, rock & roll, Texas blues og pop. Flotte sanginnsatser og fantastiske låter signert bandlederen Louie Ortega. Liker du Byrds, Creedence Clearwater Revival og Sir Douglas Quintet, er dette en plate du vil elske.

Doug Sahm havnet bak spakene. Chicano-tenåringene brukte et døgn, og "Rise" var ferdig innspilt og mikset. Alt ble gjort på direkten og de fleste låtene satt etter første tagning.

Det er ektefølte sanger om kvinner og den vanskelige kjærligheten: "I've always got you on my mind", "It's the morning" og "I just met you". De har to coverlåter, en grei versjon av "Rock me baby" og en glimrende tolkning av Kaleidoscope-låten "If the night" levert med et tøft sound av garagepsykedelia. "I know you know" er country-rock ala Byrds, "Royal oakie" og tittelsporet "Rise" har flotte refrenger og svinger som bare faen.

Men det er allikevel låten "Driver go slow" som får hårene til å reise seg. En låt som fyller rommet med sin neddempede desperasjon. En fastlenket mann på vei til den elektriske-stolen. Det er minner, panikk, anger, skyldfølelse og stum fortvilelse. Alt er neddempet og rolig, det er ingen vei tilbake.

 

 

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙