Hva leter du etter?

Der krepsene synger

Boka Der krepsene synger ble en kjempesuksess. Nå kan den også oppleves på kinolerretet. Enten du har lest boka eller sett filmen kan vi friste med flere bøker med vill natur, sterke karakterer og overlevelse.

Tekster fra forlagenes omtaler.

En elv en gang av Bonnie Jo Campbell

Bonnie Jo Campbell har skapt en uforglemmelig hovedperson i 16 år gamle Margo Crane. Margo har større overlevelsesevne enn de fleste. Hun er en fremragende skytter og en erfaren hjortejeger. Et naturtalent i alle ordets betydninger, med et stålfast blikk og en fruktesløshet som ofte skaper problemer for henne. Hun er viljesterk og selvstendig. Margos barndomsparadis er elven der hun har vokst opp, i det sørlige Michigan. Elven blir også den naturlige reiseruten når farens dramatiske død fører Margo av gårde på leting etter moren som forlot henne.

En elv en gang av Bonnie Jo Campbell forside

Etter syndfloden av Kassandra Montag

Omkring hundre år frem i tid: Vannet har langsomt overtatt det amerikanske kontinentet,igjen stårkoloniene de overlevende har etablert på fjelltopper, som øyer på det åpne havet. Myra og den sju år gamle datteren Pearl lever som fiskere om bord i båten Bird. De går kun i land når de skal bytte fisk mot forsyninger og informasjon på sivilisasjonens få gjenværende handelsstasjoner. Men Myra sørger. Hun har nemlig en datter til, Row, som for sju år siden ble bortført av faren. Så får Myra høre at Row har blitt sett. Dette blir starten på en farefull ferd motmulig gjenforening.

Etter syndfloden av Kassandra Montag forside

Blomstenes hemmelige språk av Vanessa Diffenbaugh

18 år gamle Victoria har tilbrakt barndommen i ulike fosterfamilier. Blomstene har blitt hennes måte å kommunisere på. Blomsterhandleren Renata blir imponert over Victorias kunnskaper om blomster og tar henne med til blomstermarkedet. Der møter hun Grant, en mann som viser seg å ha en forbindelse med fortiden hennes. Men tørr hun satse på kjærligheten, hun som aldri har blitt elsket?

Blomstenes hemmelige språk av Vanessa Diffenbaugh forside

Alice Harts fortapte blomster av Holly Ringland

Ni år gamle Alice Hart mister foreldrene sine under dramatiske omstendigheter der hun selv også nesten mister livet. Hun vokser opp hos farmoren June, som driver en blomstergård hvor det jobber en rekke kvinner med ulike og dramatiske historier bak seg. Av farmoren og disse kvinnene lærer Alice blomsterspråket, som gjør det mulig å snakke om det umulige. Alice oppdager at det er ting i hennes fortid hun ikke får vite om. Hun vil finne ut av hemmelighetene, men det skal koste henne dyrt.

Det som forsvinner av Brit Bennett

En fortelling om søstre, mødre og døtre, familie, identitet og tilhørighet. Romanen er også et portrett av raseidentitet i USA. Desiree og Stella er tvillingsøstre som vokser opp i Sørstatene på sekstitallet. Begge er svarte, men lyse i huden. For Stella blir det en vei ut av det vanskelige livet som svart. Hun flytter til California, og der starter hun et nytt liv som hvit. Hun gifter seg med en hvit mann og kutter alle bånd til fortiden. Begge søstrene får en datter på hver sin kant, og døtrene deres vil nøste opp i hemmelighetene fra fortiden.

Det som forsvinner av Brit Bennett bokforside

Koke bjørn av Mikael Niemi

Vi er i Nord-Sverige. Året er 1852, og Lars Levi Læstadius’ vekkelsesbevegelse brer om seg. Særlig lokale samer og tornedalinger blir truffet av budskapet. "Koke bjørn" er en voldsom og sanselig roman om hvordan store begivenheter rammer en liten verden. Den er en drivende detektivfortelling om kulturkonflikter, undertrykkelse og en revolusjonær vekkelsesprest.

Koke bjørn av Mikael Niemi forside

Barna fra elven av Lisa Wingate

1939: Tolv år gamle Rill og hennes fire søsken lever et fritt og ubekymret liv om bord på familiens husbåt på Mississippi-elven. Men når faren i all hast må frakte moren deres til sykehuset, må Rill ta ansvaret for søskenflokken. Plutselig dukker en fremmed mann opp, og barna blir levert til et barnehjem. De blir forsikret om at de vil få komme tilbake til foreldrene, men snart oppdager de den mørke sannheten. Sør-Carolina, nåtid: Når Avery vender hjem for å hjelpe faren som er blitt syk, fører et tilfeldig møte til at hun begynner å stille spørsmål ved sin egen bakgrunn.

Barna fra elven av Lisa Wingate bokforside

Noe tapt og noe vunnet av Tara Westover

Tara er 17 år gammel første gang hun setter sine ben i et klasserom. Hun vokser opp i fjellene i Idaho med foreldre som forbereder seg på dommedag: De bunkrer opp med mat, sover med fluktveskeog er motstandere av sykehus. Som ungdom begynner Tara å utdanne seg selv og klarer opptaksprøven til universitetet. Her lærer hun om verdensbegivenheter hun aldri har hørt om før, som holocaust og den amerikanske borgerkrigen. Suget etter å vite mer, lære mer, forstå mer, bringer henne til Harvard og Cambridge . Men harreist for langt?

Noe tapt og noe vunnet av Tara Westover bokforside

Annie John av Jamaica Kincaid

Dette er historien om en jentes barndom og oppvekst på Antigua i Vestindia, til hun som 17 -åring forlater øya for å dra til England. Til å begynne med lever Annie John i paradiset. Men syndefallet nærmer seg. Barndommens verden, tillitsforholdet, det dype, enkle kjærlighetsforholdet mellom Annie og moren, slår sprekker og brytes opp. Langsomt blir Annie en selv stendig person - og hvilken person. Møtet med de mørke sidene av livet modner henne tidlig, og skånselløst avslører hun egoismen, maktbegjæret, hensynsløsheten i kjærligheten .

Min eneste elskede av Gabriel Tallent

14 år gamle Turtle kjenner skogene ved Nord-Californias kyst bedre enn noen annen. Men der bekker, viker og odder byr på grenseløst med utendørs tumleplass, er hennes private verden innskrenket og truende: Turtle har vokst opp med sin karismatiske, men plagede far, Martin. Etter morens død har familien vært isolert. Den eneste forbindelsen til omverdenen er skolen, der de andre elevene oppfatter Turtle som en ensom ulv. Men da Turtle gjennom den eldre gutten Jacob for første gang opplever ekte vennskap, ja, til og med en første tenåringsforelskelse, begynner hun å ta inn verden med et annet blikk.Det som følger, er en opprivende historie om mot og håp og om redning og oppretting av fortidens feil.

Min eneste elskede av Gabriel Tallent bokforside

Drep ikke en sangfugl av Harper Lee

«Skyt så mange skjærer dere vil, men husk at det er en stor synd å drepe en sangfugl.». Dette er rådet sakfører Atticus Finch gir sine barn Scout og Jem mens han selv forsvarer en farget mann som er tiltalt for å ha voldtatt en hvit kvinne.
Handlingen utspilles i en liten sørstatsby i 1930-årene, og voldsomme hendelser slår brutalt inn i de to barnas trygge liv - hendelser som gir dem et brått innblikk i de voksnes merkelige og fremmede verden. Gjennom barnas blikk skildrer forfatteren menneskers irrasjonelle holdninger til raser og klasseskiller med varme og nådeløs ærlighet.

Drep ikke en sangfugl av Harper Lee

Birøkteren fra Aleppo av Christy Lefteri

Birøkteren Nuri og kona hans, Afra, har levd et lykkelig liv i den syriske byen Aleppo, men så endrer alt seg. Bombene treffer, vennene forlater landet, og de ser byen de elsker falle i ruiner. De ser ingen annen mulighet enn å flykte.
De tar fatt på en farefylt reise gjennom Tyrkia og Hellas, gjennom en ødelagt verden, mot en høyst usikker framtid i Storbritannia. Samtidig bærer de på en sorg som virker umulig å leve med. Når de kommer fram, vil de få lov til å bli? Og, kanskje viktigst av alt, vil de finne tilbake til hverandre igjen? Omtale uformet av forlaget. virker umulig å leve med. Når de kommer fram, vil de få lov til å bli? Og, kanskje viktigst av alt, vil de finne tilbake til hverandre igjen? Omtale uformet av forlaget.

Birøkteren fra Aleppo av Christy Lefteri forside

Alt jeg ikke sa av Celeste Ng

Da seksten år gamle Lydia Lee forsvinner i nærheten av den lokale innsjøen, får familien hele tilværelsen snudd på hodet.
I kaoset som oppstår, blir de tvunget til å endelig konfrontere de fortrengte hemmelighetene som sakte har drevet dem alle fra hverandre. Hva har egentlig skjedd med Lydia? Og hva har hun holdt skjult for sine nærmeste?

Alt jeg ikke sa av Celeste Ng bokforside

Hånden som først holdt min av Maggie O`Farrell

1950-tallet. Lexie Sinclair er nettopp ferdig med utdannelsen. Når den sofistikerte bohemen Innes Kent dukker opp, er hun ikke i tvil - hun følger ham til London. I hjertet av Soho skaper hun seg en ny tilværelse sammen med mannen hun elsker. Men plutselig tar livet en brå vending. Mer enn 50 år senere: Elina og Ted har det vanskelig etter at deres første barn er født. For Elina blir det en stor utfordring å kombinere livet som nybakt mor og kunstner. Og Ted plages av minner fra barndommen - minner som ikke passer inn i det han er blitt fortalt. Romanen har fått fantastiske anmeldelser.

Hånden som først holdt min av Maggie O'Farrell forside

Få også med deg

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙