Hva leter du etter?
Hvordan elske en far og overleve av Vetle Lid Larssen holdt foran et gjerde

Far og sønn, ingen bønn

Det skrives antakeligvis for mange bøker om forfatteres fedre. Vetle Lid Larssens bør du lese likevel, for den er i en klasse for seg.

Tenk deg en slags Min kamp på en tidel av plassen som Knausgård brukte, fortalt med mer humor, varme, sarkasme og selvironi på 200 sider enn Knausgård klarte på sine seks bind: Der har du Vetle Lid Larssens bok om faren, Hvordan elske en far og overleve.

Jeg tror familien min er glad for at jeg leste denne boka på bare to dager, for det var umulig å holde latteren inne. Dette er uten tvil den morsomste boka fra Vetle Lid Larssens hånd. Boka handler om oppveksten med en feilbarlig, men fantastisk far, og hvordan Vetle prøvde å komme seg ut av skyggene hans.

Skuespiller Lars Andreas Larssen ble folkeeie på 1970- og 80-tallet. Samtidig ble Vetle Lid Larssen en markant journalist med sine spydige portrettintervjuer, og senere kom romaner, reisebøker og scenetekster. Den profesjonelle rivaliseringen mellom far og sønn er den røde tråden i boka.

På det personlige planet er det ingen store svik eller oppgjør, bare en uro over alt de ikke fikk sagt til hverandre. Lars Andreas Larssen ble rammet av Alzheimer tidlig på 2000-tallet, og boka følger ham inn i sykdommen og døden.

Hva mer? En rekke norske kjendiser har biroller i boka, og forfatteren tipser uanstrengt og ofte om andre far-sønn-bøker du bør lese. Det er med andre ord mange grunner til å lese denne boka.

Lån på Sølvberget

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙