Hva leter du etter?
Albumcover collage

Middelmådige album

Dette er en liste over album fra diverse artister som har fått stempelet middelmådig, kanskje til og med dårlige. Men jeg liker dem, til en viss grad.

Gjennomgangen blir ukomplisert, og jeg kommer ikke å gjøre mye for å «forsvare» albumene, eller sammenligne dem noe særlig med bandenes andre utgivelser. Er for lite nerd til å gå inn på albumcover, selv om det har blitt gjort noen interessante valg her. Forholdet jeg har til dem, stammer stort sett fra den tiden man var mer lovende.

Metallica- Load og ReLoad.

Forstår blodfansen har sine bestemte meninger "Load" og "ReLoad". Men bare tenk på «St. Anger» og «Lulu», muligens «Death Magnetic» og «Hardwired», så går de så fint inn at.

Helt grei, litt sørstatsaktig, hardrock, hverken mer eller mindre. Grunnet personlige minner, får jeg en stor sommerfølelse av denne «duoen».

Beste spor fra Load: King Nothing, The Outlaw Torn, The House That Jack Built

Beste spor fra ReLoad: Fuel, Devil’s Dance, Slither

Black Sabbath-Born Again

Så, Robert Plant fra Led Zeppelin kunne ha blitt med i Black Sabbath, men resultatet ble Ian Gillan fra Deep Purple. Hele prosessen rundt «Born Again» var stor, både når det kom til innspilling og konserter. Enkelte ting ble brukt som inspirasjon i Spinal Tap-filmen.

Har aldri hørt noe særlig på Deep Purple, så forholdet jeg har til Ian Gillan er for det meste gjennom «Born Again». Er vel mer fan av forgjengerne Dio og Ozzy, men for all del, en dugelig rockevokalist (fortjener kanskje pepper for å skrive dette). Når det kommer til materielle, så syns jeg det finnes noen gode låter her som, «Disturbing the Priest», «Zero The Hero», «Trashed»

Slayer -God Hates Us All

God hates us all av Slayer

Mitt første Slayer-album! Her var det mye aggressivitet for en gutt i midten av tenårene. Musikalsk så har jo bandet gjort bedre, og det var sikkert grunnet noe grums i kulissene ting ble litt ujevnt. Men, er jo ting man ikke skal kimse av her, som «Disciple», «Bloodline», «Payback»

Iron Maiden – Fear of the Dark


«Fear of the Dark» regnes som et av de dårligste albumene med Bruce Dickinson, etter hva man har forstått. Dette ble vokalistens siste utgivelse før et lengre avbrekk. For min del er det gjerne soundtrack under gåturen en mørk høstkveld, Stemningsskapende, da med spesielt trykk på noen spor.

Iron Maiden var vel aldri noen stor greie i min omgangskrets, men har på en måte blitt undertegnedes «comfort» musikk, da kanskje spesielt dette albumet. Beste spor: «Fear of the Dark», «Be Quick or Be Dead», «Childhood’s End»


Venom-Temples of Ice


Hadde en liten Venom-fase i ungdommens år, noe sikkert ikke så mange andre hadde i Flekkefjord på midten av 2000-tallet. Faktisk holdt jeg vokalist/bassist Tony «Demolition Man» Dolan over Conrad «Cronos» Lant.

«Prime Evil» var klart det beste albumet fra Dolans periode i bandet, men «Temples of Ice» har sine gode punkter som «Even in Heaven», tittelsporet og «Playtime». Liker også Deep Purple coveren «Speed King» litt.


Misfits – Famous Monsters

Skrekkpunkerne (ja, jeg kaller dem det) var jeg oppi en periode av livet mitt. De har en del saftige ting, og noe muggent.

«Famous Monsters» er det andre og siste albumet med en som jeg personlig syns var et meget godt innskudd i bandet, vokalist Michale Graves. Var også flere andre medlemmers siste utgivelse med bandet, men dem driter vi i (neida).

Albumet er kanskje litt snilt til tider, men har sine høydare: «Living Hell», «Dust to Dust», «Descending Angel», «Forbidden Zone». Liker til og med «Die Monster Die» en smule.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙