Hva leter du etter?
Graduate or die Fourth wing forside

Romantasy: Bøker for deg som elsker fantasy og kjærlighet

Romantasy er en blanding av fantasy-fortelling med en kjærlighetshistorie. Denne sjangerhybriden har fått en egen sjanger-pris på Goodreads. I 2023 vant Fourth Wing.

Det ruller en fantasy-bølge over verden, og kanskje spesielt for Young Adult-leserne. Nye serier blir løftet frem på sosiale medier, og gamle serier får nye leserskarer. For eksempel har Twilight, som ble utgitt i 2005, plutselig blitt populær igjen. Nye vampyr-serier har også kommet til. Som Crave av Tracy Wolff.

En annen interessant observasjon av sjangeren Romantasy er at bøkene kan være både High Fantasy med alver og drager, og urban fantasy med vampyrer, så lenge en del av plottet omhandler fantasy-elementer, og en del handler om en kjærlighetshistorie.

Her er to populære bøker innen sjangeren. Flere bøker finner du i listen nedenfor. Med lenke til å reservere fysisk bok i Bibliofil.

Mange av bøkene vil også være tilgjengelig på e-bok og lydbok på appen Libby.

A court of thorns and roses av Sarah J. Maas forside

A Court of Thorns and Roses av Sarah J. Maas

Dette er en high fantasy med kvinnelig helt. Denne boken har alt! Her er det en spennende og avansert verden med mennesker, alver, magiske evner, onde vesener, og mørke krefter. Det er heftige romanser, og slåsskamper med livet som innsats.

Feyre er 19 år og forsørger familien med å jakte. En dag skyter hun en ulv som viser seg å være en alv som kan skifte form. Hun blir tatt til fange av en udødelig alvekonge, og ført til alvenes rike som straff. Men etter hvert dukker det opp varme følelser for hennes fangevokter.. Det hviler en forbannelse over alvenes riker. Kan unge, menneskelige Feyre hjelpe sin alvekonge?

Fourth Wing av Rebecca Yarros

"Enter the brutal and elite world of a war college for dragon riders from USA Today bestselling author Rebecca Yarros."

Twenty-year-old Violet Sorrengail was supposed to enter the Scribe Quadrant, living a quiet life among books and history. Now, the commanding general—also known as her tough-as-talons mother—has ordered Violet to join the hundreds of candidates striving to become the elite of Navarre: dragon riders. (Omtale fra Goodreads)

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙