Stephanie Perkins

Tre jenter, tre storbyer, tre kjærlighetshistorier

Tre jenter. Tre storbyer. Tre kjærlighetshistorier. Stephanie Perkins' bestselgende kjærlighetstrilogi ser kanskje litt klissete ut, men det tok ikke lang tid før jeg var fullstendig oppslukt! Det er ikke uten grunn at disse er bestselgere. 

Alle tre bøkene anbefales på det varmeste. Alder er ingen hindring: unge som voksne kommer til å elske disse bøkene. Flottere kjærlighetshistorier skal dere lete lenge etter. De bør leses i rekkefølge, siden karakterene fra bøkene dukker opp som bifigurer i de andre bøkene. Jeg leste dem i feil rekkefølge, men det gikk fint det også!

Anna og det franske kysset

Anna er 17 år og bor i Atlanta. Hun elsker film, derfor har hun fått jobb på en kino utenom skoletid. Hun er forelsket i en gutt som jobber på kinoen og har et band.

Så blir hun sendt på internatskole i Paris av foreldrene sine. Det har hun overhodet ikke lyst til! Hun kan ikke fransk en gang. Hun er nok litt engstelig av seg, og tør ikke utforske Paris på egenhånd. Ikke vet hun hvordan hun skal bestille mat i kantina heller! Men det tar ikke lang tid før hun møter interessante mennesker på den nye skolen. Hun blir del av en sammensveiset gjeng som viser henne hvor flott Paris er. Blant annet får hun til sin gledelige overraskelse vite at det er enormt mange små kinoer overalt i Paris som viser både nye filmer og klassikere.

Den ene gutten i gjengen heter Étienne St. Clair. Han er morsom, kjekk og sjarmerende, og han blir fort veldig god venn med Anna. Han har en kjæreste som går på en annen skole. Og Anna er jo forelsket i en gutt hjemme i Atlanta. Men likevel blir Anna litt forvirret over forholdet mellom henne og Etienne. Og det er noe av denne spenningen som gjør at boka er helt umulig å legge fra seg!

Alle karakterene er interessante og fargerike. Boken er medrivende, lettlest og veldig underholdende. Hvis dere har lest og likt noen av John Green sine bøker kommer dere til å elske denne!

Lån boken på biblioteket: Anna og det franske kysset

Vi har den også på engelsk: Anna and the French kiss

Lola og gutten i nabohuset

Lola er en fargerik person. Hun elsker å sy, og hun elsker å kle seg ut. Hun prøver å gå med et nytt antrekk hver dag. Hun liker at klærne, sminken og håret forteller en historie. Hun går gjerne med neonfarget parykk, skyhøye boots og budeiekjole! Moren hennes var narkoman, derfor var det onkelen Nathan og hans mann Andy som ble foreldrene til Lola.

Lola har akkurat fylt 17, og hun er sammen med Max som spiller i band og er 22. Nathan og Andy er alt annet enn begeistret, men for Lola er tilværelsen perfekt. Utenom de strenge reglene foreldrene lager for henne.

Plutselig flytter familien Bell med tvillingparet Cricket og Calliope tilbake i nabohuset. Vi skjønner at det har skjedd noe mellom tvillingene og Lola. Calliope er en lovende stjerne i kunstløp, og familien har måttet flytte for at hun skal få trene og konkurrere. Cricket tar opp igjen kontakten med Lola, som først er avvisende, men snart kommer det frem hvor varme følelser de har hatt for hverandre i oppveksten, og det er duket for drama!

Anna og St.Clair dukker opp som bifigurer, og det var et gledelig gjensyn syntes jeg. Jeg har jo lurt på hvordan det går med dem etter jeg leste Anna og det franske kysset.

I Lola og gutten i nabohuset er det litt av alt. Finne seg selv, stå for den man er, tilgivelse, den første kjærligheten, sjalusi. Jeg vil ikke røpe for mye, for denne må du bare lese!

Lån boken på biblioteket: Lola og gutten i nabohuset

Vi har den også på engelsk: Lola and the boy next door

Isla og den store kjærligheten

Dette er den tredje boken. Jeg trodde ikke bøkene hadde noen sammenheng, men til min gledelige overraskelse dukket karakterene fra de andre bøkene opp som bifigurer i denne boken. Det kan derfor være en god ide å lese bøkene i rekkefølge. Jeg leste denne boken som nr 2, og den røper litt om Lola. Den har også med en gjenvisitt av Anna og Etienné som dere kan glede dere til! Men sørg for å lese Anna og det franske kysset først da.

Isla er en vakker, rødhåret, skoleflink og litt sjenert jente. Hun har vært avstandsforelsket i Josh i lang tid uten å tørre å snakke med han. De går begge på den internasjonale skolen i Paris. Josh har vi så vidt møtt i Anna og det franske kysset som en av vennene til Etienne St.Clair.

En sommer kommer Isla i snakk med Josh fordi hun har trukket visdomstenner og er sterkt bedøvet/beruset! Hun får selvfølgelig panikk dagen etterpå, men grunnlaget er lagt; når de kommer tilbake på skolen etter sommeren blir de bedre kjent.

Begge karakterene er interessante og komplekse. Vi får et godt innblikk i familieforholdene deres. Isla har to søstre, en eldre som studerer, og en yngre som er impulsiv og vågal. Isla sliter med at hun ikke vet hva hun vil bli. Faren til Josh stiller til valg som senator, og Josh må ha et profesjonelt ytre på media og forskjellige tilstelninger. Men til tross for et plettfritt image i de rette kretser har han problemer på skolen fordi han skulker for mye. Josh er lidenskapelig opptatt av tegneserier, og han er en talentfull tegner. Jeg føler jeg kan se for meg tegningene som blir beskrevet. Jeg håper Josh sin tegneserieroman dukker opp i virkeligheten! Den vil jeg gjerne lese.

Det ligger i kortene at de to får sterke følelser for hverandre. Og det er så utrolig godt beskrevet hvordan de nærmer seg hverandre. Men Isla har litt problemer med at Josh er så verdensvant. Han har hatt en seriøs kjæreste i lang tid, han er en talentfull tegner, han vet hva han vil bli, og i tillegg føler hun seg usikker på versjonen av Josh hun ser på TV.

Har Isla og Josh funnet den store kjærligheten? Les og finn ut!

Lån boken på biblioteket: Isla og den store kjærligheten

Vi har den også på engelsk: Isla and the happily ever after

An unhandled exception has occurred, see browser dev tools for details. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙