Hva leter du etter?

En helvetes historie

Trodde du at telefonselgere var det verste som kunne nå deg gjennom mobilen?

En av Helvetes (ja, selveste Helvete med stor H) fordømte sjeler klarer å stikke av da han skal flyttes til en ny straff. I flukten klarer han å få tak i en mobiltelefon. Han bestemmer seg for å holde deg oppdatert i fortsettelsen, og mobilen din fylles opp med meldinger fra dødsriket.

Velkjent i Danmark

Konseptet kalles SMS-noveller, og er godt kjent i Danmark. Der er mange biblioteker med på ordningen, slik at du kan låne SMS-tekster gjennom dem.

På Nordisk barnebokkonferanse på Sølvberget 2.-4. februar får deltakerne tilbud om å lese Kenneth Bøgh Andersens SMS fra Helvete-novelle som tekstmeldinger. Historien foregår i universet som han skapte til bøkene Den Store Djevelkrig, hvor den søte og snille Filip Engell ved en feil havner i Helvete. Forfatteren er kanskje mest kjent for bøkene om Antboy.

Vipper deg ut av hverdagen

Noe av det stilige med SMS-novellen er at den bestemmer når du skal lese den. Noveller på papir eller lesebrett styrer du selv. SMS-novellen kommer til deg i bruddstykker, og vipper deg med et pip inn i sitt univers mens du holder på med noe helt annet.

I Danmark brukes tekstmeldingsformatet til noveller, dikt og dokumentarer, både for barn og voksne. Får det et gjennombrudd i Norge også? Nordisk barnebokkonferanse har «Undergang - eller overgang?» som tema, som spiller blant annet på den digitale utviklingen og dens betydning for boka, bransjen og bibliotekets framtid. Utviklingen er spesielt interessant i forhold til barnelitteratur, der bilder og interaktive innslag ofte er en sentral del av den litterære opplevelsen.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙