Hva leter du etter?

Glimt fra NBBK 2021

Nordisk barnebokkonferanse 2021 ble et kjærkomment, digitalt møte på tvers av de nordiske grensene. Her ser vi tilbake på noe av det vi delte.

NBBK i nytt format

På tross for stengte grenser, ble den fjerde utgaven av Nordisk barnebokkonferanse ble gjennomført 1.-3. februar, som en digital konferanse med sendinger fra Sølvberget bibliotek og kulturhus. Over disse tre dagene, ble temaet Humor grundig utforsket, gjennom forskning, foredrag, forfattermøter og paneldebatter, både live og forhåndsinnspilt i Stavanger, Bergen, Oslo, Stockholm og Tammerfors, og fra både danske, norske og finske hjemmekontor. Dette fikk vi til takket være en rekke gode samarbeidspartnere på barnebokfeltet og fleksible, løsningsorienterte gjester.

God oppslutning

I normale tider ville rundt 400 gjester og deltakere fylt Sølvberget med liv disse dagene, og det var spenning knyttet til om en digital konferanse ville skape den samme interessen. Derfor var det ekstra gøy å se at det var bestilt over 500 digitale konferansepass, i det prosjektleder Maria Sannes Undheim ønsket velkommen, mandag formiddag kl. 10.00. Enda mer gledelig var det å se publikum engasjere seg rundt programmet, både i sendingenes kommentarfelt og gjennom bilder og statusoppdateringer i sosiale medier. Til tross for at vi satt på hvert vårt hjemmekontor, bak hver vår skjerm, ble det likevel et møtepunkt og en felles konferanseopplevelse.

Sendingen fra onsdag 3. februar blir liggende gratis tilgjengelig det neste året, så om du gikk glipp av denne dagen, har du fortsatt muligheten til å se sendingen her.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙