Hva leter du etter?

Illustratørenes favoritter

Vi har spurt seks av illustratørene som gjestet Nordisk barnebokkonferanse i 2017 hvilke billedbøker som er deres favoritter. 

Alice Bjerknes Lima de Faria

Alice Bjerknes Lima de Faria er scenograf og illustratør. Alice hadde stor suksess med illustrasjonene til Rumpemelk fra Afrika, med tekst av Erlend Loe. Det var ikke jeg! sa Robinhund var hennes debut som barnebokforfatter. (Cappelen Damm)

Stian Hole

Stian Hole debuterte som forfatter med Den gamle mannen og hvalen, som ble tildelt Kulturdepartementets debutantpris. For sin andre bildebok, Garmanns sommer, fikk Hole Brageprisen i 2006. Han fikk også Kulturdepartementets billedbokpris i 2007 for samme bok, og ikke minst den prestisjetunge Bologna Ragazzi Award 2007 som den første norske forfatter noensinne. (Cappelen Damm)

Per Gustavsson

Per Gustavsson er en svensk illustratør og barnebokforfatter. Han har illustrert en lang rekke bildebøker med andres og egne tekster, deriblant Så gör prinsessor! og flere oppfølgere i samme serie. Han har også tegnet til barnebokomslag, skolebøker, tidsskrifter og tegneserier. For sin egen bildebok Skuggsidan (utgitt 2013) mottok Gustavsson i 2014 Elsa Beskow-plaketten. (Wikipedia)

Anna Fiske

Anna Fiske er illustratør, forfatter og tegneserieskaper. Anna står bak en rekke bildebøker og tegneserier, både med egne tekster, og som illustratør for andre forfattere. Lekne, særegne strektegninger og kreativ nyskapning har gitt henne flere høythengende priser og utmerkelser. (Cappelen Damm)

Åshild Kanstad Johnsen

Åshild Kanstad Johnsen er en prisbelønnet forfatter, illustratør og billedkunstner. Hun debuterte som barnebokforfatter med billedboka Kubbe lager museum i 2010. Boka vant sølv i klassen «Billedbok» i Årets vakreste bøker i 2011. (Gyldendal)

Hilde Kramer

Hilde Kramer er illustratør og professor. Hilde har illustrert en rekke bøker, særlig bildebøker for barn. Hun har også skrevet tekst til egne bøker og arbeidet med animasjonsfilmer. Fra 2014 har hun vært ansatt som professor i illustrasjon ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen. (Wikipedia)

Hilde syntes det var vanskelig å begrense seg til kun 5 titler, så hun oppga også følgende som favoritter:

  • Pappa av Svein Nyhus
  • Mulegutten av Øyvind Torseter
  • Stian hos frisøren av Olof Landström
  • Petter Kanin av Beatrix Potter
  • Lille larven Aldrimett av Eric Carle
  • And, døden og tulipanen av Wolf Erlbruch
  • In the forest av Anouck Boisrobert og Louis Rigaud
  • Lillesøster kanin går seg helt bort av Ulf Nilsson og Eva Eriksson
  • Jenta med heilt jamne, mjuke augebryn av Bjørn Sortland og Inger Lise Belsvik
  • Banke på av Anna-Clara Tidholm
Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙