Hva leter du etter?
Inger Bruun, utstilling Sølvberget galleri

Inger Bruun

22. februar - 29. august 2020

Inger Bruun arbeider innenfor et modernistisk og nonfigurativt formspråk. Utstillingen vistes i Sølvberget galleri til 22. september - 29. august.

Om kunstneren

Inger Bruun er født i Skien, men bor og arbeider i Sandnes. Bruun har sin utdannelse fra Statens Håndverk og Kunstindustriskole, Oslo og Statens kunstakademi, Oslo under Aage Storstein og Reidar Aulie på 1960- tallet. Hun hadde to større separatutstillinger i 1964 før hun flyttet til København og arbeidet ved et anerkjent arkitektkontor der. I slutten av 1980-tallet begynte hun å stille ut igjen og hadde sin første utstilling i Galleri Sølvberget i 1989. Hennes neste utstilling i Sølvberget var i 1995. Når hennes nye utstilling nå åpner i Sølvberget galleri er det 25 år siden hun sist viste sine arbeider her.

Bruun arbeider innenfor et modernistisk og nonfigurativt formspråk. Hennes arbeider er åpne, fantasirike og ofte i klare og sterke farger. Fargene står i forhold til formen, de er primære. Blått, gult og rødt går igjen i hennes arbeider.

I utstillingen i Sølvberget galleri presenterer hun nye malerier og skulpturer, og for første gang tegninger. Siste gang arbeid av kunstner Inger Bruun ble vist på Sølvberget var i 1995. Inger Bruun har den siste tiden fått stor mediedekning som en av de fire første kunstnerne som er valgt ut til utsmykking av nye Stavanger Universitetssjukehus (SUS).

Utstillingen ble åpnet lørdag 22. februar ved styreleder Eirik Faret Sakariassen og åpningstale ved kunstkritiker Lars Elton.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙