Hva leter du etter?

Kulturministeren åpner Nordisk barnebokkonferanse

I Bokåret 2019 satser regjeringen stort på leselyst, og nå er det klart at det blir kulturminister Trine Skei Grande som åpner NBBK 2019.

Boka 500 år

I 2019 er det 500 år siden den første norske boka ble trykt, og i regi av Nasjonalbiblioteket skal jubileet feires med minst 500 arrangementer i 500 bibliotek over hele Norge. I 2019 er også Norge valgt ut til å være hovedland på bokmessen i Frankfurt. Før sommeren ble det klart at regjeringen bevilger 30 millioner kroner til Bokåret 2019, og Nasjonalbiblioteket har ansatt nåværende leder for Leser søker bok, Liv Gulbrandsen som prosjektleder for markeringen.

Pressefoto-offentliggjing-2

Kulturminister Trine Skei Grande, direktør for Nasjonalbiblioteket Aslak Sira Myhre og prosjektleder for Bokåret 2019 Liv Gulbrandsen. Foto: NB

Bibliotekene viktige

Bokåret 2019 blir den største satsingen på lesing i Norge på 20 år, og til Nasjonalbiblioteket sier kulturminister Trine Skei Grande at bibliotekene er vårt beste middel for å holde lese- og skrivegleden ved like. Nordisk barnebokkonferanse arrangeres på Sølvberget bibliotek og kulturhus 4. - 6. februar 2019, og som en viktig møteplass for hele den nordiske litteratur- og bibliotekbransjen for barn og unge, er vi glade for at det i Bokåret 2019 blir nettopp kulturministeren som åpner konferansen.

Vi gleder oss til å vise kulturministeren hvor mye spennende som skjer innen litteratur og bibliotek for barn og unge i Norden for tiden, og ser fram til å høre mer om det planlagte løftet for norsk litteratur og norske bibliotek både nasjonalt og internasjonalt.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙