Hva leter du etter?

Obstfelder i grunnskolen

Her har vi samlet noen lesetips knyttet til Obstfelder som kan være aktuelle for grunnskolen.

Obstfelder har ingen stor produksjon for barn, men han har flere fine dikt som gjerne kan leses i skolen. Det er også mange forfattere som har latt seg inspirere av Obstfelders dikt og har laget variasjoner

over disse, for eksempel har Arild Nyquist skrevet "Tikk takk, plipp plopp" og "Flukt". Steffen Kverneland har illustrert Obstfelder i sin serie med Amputerte klassikere.

Svein Nyhus har skrevet barneboka Verden har ingen hjørner, som inneholder undringer over livet og tilværelsen sett fra et barns perspektiv, og som gir assosiasjoner til Obstfelders dikt "Jeg ser".

Også fortellingen om Sigbjørn Obstfelder kan være spennende å se nærmere på. Her kan tidslinjen vi har laget og oversikten over Obstfelders vandringer være et utgangspunkt.

Denne siden er under utarbeiding. Dersom du sitter på gode undervisningsopplegg du har laget, eller vil lage, med utgangspunkt i Obstfelders liv og tekster, så ta gjerne kontakt med Marita Aksnes (marita.aksnes@solvberget.no) eller legg igjen en kommentar.

Tekster for 1.-4. klasse:

"Regn"

Tekster for 5.-10. klasse:

"Jeg ser"

"Navnløs"

"Nocturne"

"Sommer"

"Høvleren"

"Violen"

"Blåveis"

Foto: Original av "Regn", NB Ms.8° 1424:10 og foto fra boka Verden har ingen hjørner av Svein Nyhus.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙