Hva leter du etter?

Om Nordisk barnebokkonferanse (NBBK)

Nordisk barnebokkonferanse var en biennal møteplass for den barnelitterære bransjen i Norden.

Konferansen ble arrangert for femte gang 6.-8. februar 2023.

De fire foregående konferansene ble arrangert i 2015, 2017, 2019 og 2021 som en videreføring av Rogaland Fylkesbiblioteks biennale konferanser fra 1995 - 2011. Formålet var å skape en felles nordisk plattform for kompetanseheving, meningsutveksling og økt samarbeid på tvers av landegrensene. Både deltakerantallet og den positive responsen fra tidligere år, viste at det var stort behov for en slik møteplass i Norden.

Målgruppen for konferansen var bibliotekarer, formidlere, forskere, forlag, forfattere, illustratører, lærere og andre med interesse for barne- og ungdomslitteratur i Norden. Dette er aktører som også er viktige for framtidens bibliotek for barn og unge, og derfor ble konferansen lagt til Sølvbergets egne lokaler. Å bruke et folkebibliotek som ramme for en fagkonferanse skapte en verdifull synergieffekt, som gjorde Nordisk barnebokkonferanse til en unik arena for diskusjon og erfaringsutveksling både på og rundt scenen.

Litteratur for barn og unge er et fagfelt i konstant utvikling, og i vår digitale tidsalder må både litteraturen selv og de som formidler den være omstillingsdyktige for å nå fram til målgruppen.

Prosjektleder for konferansen i 2023:
Sofie Birgitte Andersen: sofie.birgitte.andersen@solvberget.no

Les om programrådet her

Samarbeidspartnere:

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙