Hva leter du etter?

Podcast: Undset, Duun og deres tid

Hvordan forandrer en bok seg når du leser den flere ganger gjennom mer enn førti år?

Sølvbergets Anne Liv Tønnessen leste "Jenny" av Sigrid Undset tidlig i 20-årene. Romanen om den unge kunstneren Jenny har klare paralleller til Undsets eget lv.

Annne Liv har kommet tilbake til den flere ganger, sist nå nylig som oppladning til Litteraturlørdag på Sølvberget 16. april (Møteplassen, 1. etasje klokken 12). Dit kommer forfatter Grethe Fatima Syéd for å snakke om årene 1906-26. Dette var de store fortellernes tid i norsk litteratur, hvor navn som Olav Duun, Johan Falkberget og Sigrid Undset står sentralt.

Hør Sølvbergets Marita Aksnes og Anne Liv Tønnessen diskutere Olav Duuns "Mennesket og maktene" og Sigrid Undsets "Jenny" i denne podcasten. Hvor relevante er forfatterne i 2016?

Litteraturlørdag er arrangementsserien som tar for seg norsk litteraturhistorie fra 1866 til 2016:

  • Neste Litteraturlørdag går av stabelen 21. mai. Da skal det handle om årene 1926-46. Før den lørdagen skal våre formidlere lese "Syndere i sommersol" av Sigurd Hoel og "Alberte og Jakob" av Cora Sandel. Lån dem, les dem og kom på Litteraturlørdag i mai også.
  • 2. juni forteller Sølvbergets formidlere om sine leseropplevelser i denne serien i samtale med Aftenblad-journalist Kristin Aalen. Vi presenterer også høstens klassikere. Bli gjerne med på denne utfordringen med din lesesirkel.

Flere podcaster fra Sølvberget:

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙