Hva leter du etter?

Sigbjørn Obstfelder 149 år!

21. november 2015 er det 149 år siden forfatteren Sigbjørn Obstfelder ble født, og Iduns Julekomedie inviterer til bursdagsfeiring i Sangsalen på Kongsgård.

Burdagsfeiringen er lørdag 21. november kl. 13-15, og markerer en tjuvstart på det kommende jubileet for Sigbjørn Obstfelder som Sølvberget arrangerer i 2016. Iduns Julekomedie åpner Obstfelder 150 år i i januar 2016 med premiere på Obstfelders drama De røde dråber.

Sigbjørn Obstfelder var elev på Kongsgård 1873-1883. Han var en flink elev, særlig i språkfag og realfag, men var også samfunnsengasjert. Sammen med medstudenter stiftet han Gymnasiesamfundet Idun og var en aktiv bidragsyter i skoleavisen Brage. Obstfelder var også med som skuespiller i en av de første oppsetningene til Iduns Julekomedie julen 1886. På den tiden var det vanlig at tidligere elever var med i Idun når de var hjemme på juleferie.

Dramatikeren Obstfelder

Obstfelder er først og fremst kjent for sine dikt, og ikke for de tre dramaene han skrev i årene 1897-1900: De røde dråber, Esther og Om våren. Det var også et drama han arbeidet med like før han døde i 1900.

Obstfelders drama var, som all annen litteratur han skrev, eksperimentelle og modernistiske. De røde dråber er ambisiøst, og det brøt både i form og innhold med datidens normer for et klassisk drama slik publikum kjente sjangeren gjennom for eksempel Henrik Ibsen.

Den umulige oppgaven: De røde dråber på en scene

Vi er veldig stolte av at idunittene og regissør Vegar Hoel er i gang med det mange har sett på som en umulig oppgave: Å sette opp De røde dråber.

Sølvberget ønsker Idun lykke til med arbeidet, og gleder seg til oppsetninger i januar!

Les mer om Obstfelders 149-årsdag her.

Foto: Magnus Akre Thorup

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙