Hva leter du etter?
Et barn med et annet barn på ryggen flukter en mørk vinternatt. Fra forsideillustrasjonen til Polarnatten. Illustrert av Bjørn Rune Lie.

Barn på flukt

Møt vinner av Nordisk råds litteraturpris for barn og ungdom Elin Persson i samtale med forfatter Sunniva Relling Berg. Begge har skrevet romaner om barn på flukt.

Elin Persson debuterte med De afghanske sønnene, som hun vant Nordisk råds litteraturpris for ungdom i 2021 for.

Boka handler om Rebecka som jobber på et asylmottak for enslige mindreårige asylsøkere. Hun er ny i jobben, og er ikke stort eldre enn de som bor på mottaket. Selv om historien fortelles ifra Rebeckas perspektiv, får leseren lære mye om asylsøkernes histories, om deres møter med systemet, om deres opplevelse av Sverige og om deres håp og drømmer. For unge Rebecka er det vanskelig å skille mellom jobb og det private. Hun kommer svært tett på de unge asylsøkerne, og tar del i deres historie.

Elin Persson portrett

Sunniva Relling Berg har gitt ut bøker for både barn og voksne. I 2019 kom boka Polarnatt, der en bror må ta med søsteren sin på flukt ifra asylmottaket de bor på. Noe har skjedd på mottaket som gjør at det ikke lenger er trygt for dem der. Dermed legger de ut i den kalde norske vinternatta. Boka er illustrert av Bjørn Rune Lie.

Sunniva Relling Berg portrett


Dette arrangementet er et samarbeid med Nordens hus og Falturiltu nynorsk barnebokfestival.

Lån bøkene på Sølvberget

Lån andre Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturprisvinnere

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙