Hva leter du etter?
Cecilie Dahl - Stranger than Paradise. Utstilling Sølvberget galleri.

Cecilie Dahl - Stranger than Paradise

4. juni-30. juli 2016

Cecilie Dahl. Stranger than Paradise – her er saa underligt…

- Cecilie Dahl har over lengre tid vært opptatt av Obstfelders forfatterskap og liv. Utforskingen av menneskelige eksistens, er den røde tråden gjennom hennes arbeider. Hennes verk gjenspeiler vår oppfattelse av sanseinntrykk, menneskenes todelte natur, kontrasten mellom det sterke og det skjøre, surt og søtt, vått og tørt samt hvor forgjengelig alt er.

Cecilie Dahl er en spennende internasjonalt anerkjent kunstner som er representert i viktige samlinger i Europa og USA. Malmö Konstmuseum har den største samlingen med hennes arbeider; museet har hele 29 verk. Hun er født i Oslo. Vokste opp på Grefsen i Oslo, i skogen i Akser og i Accra, Ghana i West Afrika. Denne kombinasjonen av nordlig og sørlig påvirkning og alle kontrastene dette innebar, har påvirket henne både som menneske og som kunstner.

Hun studerte i England, fikk stipendier som førte henne til Berlin og New York hvor hun har bodd størstedelen av sitt voksne liv.

I 2014 var hun Artist in residence (AIR) i Norland, Lofoten og Vesterålen. For tiden er hun Gjestekunstner i Gamvik, Finnmark hvor hun jobber med prosjektet From the Big Apple to the Barent Sea- Fra Storbyen til Storhavet

Obstfelder sentral i utstillingen

Cecilie Dahl arbeider konseptuelt og uttrykker seg innenfor flere medier og billedspråk. Utgangspunktet for «bodies of work» er ide-baserte. Hun arbeider i medier som maleri, fotografi, skulptur, installasjoner, video, artist books m.m. I år er det 150 år siden Sigbjørn Obstfelder ble født og dette markeres i Sølvberget gjennom hele året.

Cecilie Dahl har over lengre tid vært opptatt av Obstfelders forfatterskap og liv. Utforskingen av menneskelige eksistens, er den røde tråden gjennom hennes arbeider. Hennes verk gjenspeiler vår oppfattelse av sanseinntrykk, menneskenes todelte natur, kontrasten mellom det sterke og det skjøre, surt og søtt, vått og tørt samt hvor forgjengelig alt er.

I Sølvberget galleri presenterer hun en installasjon hvor 7 nye verk vil inngå. Noen av disse vil bli produsert i galleriet. Utstillingens tema tangerer Sigbjørn Obstfelders diktning og er en inspirasjon som reflekteres sterkt i flere av verkenes skjøre form.

Forarbeid og montering

Kunstneren var selv tilstede i galleriet for å arbeide fram verk, samt ta del i montering. Flere frivillige og ansatte var med og monterte pikekyss og skrelte appelsiner.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙