Hva leter du etter?
Eva Bakkeslett, Det nye Eden. Utstilling i Sølvberget galleri.

Den nye Eden

11. august - 2. oktober 2016

Utstillingen Det nye Eden presenterte seks internasjonale kunstnere som på hvert sitt vis beveger seg i grenseland mellom kunst og teknologi. 

Bioteknologien vil endre livene våre på dramatisk vis. Biokunsten som presentertes i utstillingen ved Sølvberget galleri skullel få publikum til å reflektere over vår teknologiske framtid.

Utstillingen presentertes i samarbeid med Article biennalen 2016, med seks internasjonale kunstnere som på hvert sitt vis beveger seg i grenseland mellom kunst og teknologi.

Vi møter Eva Bakkeslett som har vært i USA og hentet tilbake en 100 år gammel rømmekollekultur. Vi møter amerikanske Georg Gessert som blant annet har dyrket fram planter som ikke lenger eksisterer. Tyske Jalila Essaïdi har forsterket menneskehud med genetisk modifisert edderkoppsilke, og latviske Gints Gabräns som utforsker bakterier som ville gjøre det mulig for mennesker å spise treverk. Tyske Margherita Pevere bruker organiske relikvier, genmanipulering og bakteriekulturer til å se nærmere på menneskenes ønske om å kontrollere naturen. Amerikaneren Joe Davis har fått æren for å å ha grunnlagt nye forskningsfelt i krysningspunktet mellom kunst og biologi, og jobber stadig med biologi for kunsten også med en stor interesse for verdensrommet og utenomjordisk intelligent liv.

Utstillingens tema belyser hva som kan skje når mennesket får kunnskap om alt og mulighet til å skape verden i sitt bilde. Hvor går da grensen mellom det gode og det onde? Vil vi kunne vite alt, og vil vi ha evig liv?

Article biennalen 2016

Article biennalen har blitt arrangert i Stavanger-regionen årene 2006, 2008, 2010, 2012, 2015 og nå i 2016. Formålet er å fremme kunstformer som kommenterer vår teknologiske hverdag og som berører etiske og politiske tema som angår vår samtid. Article er en dynamisk festival som arrangeres ulike steder og med nytt tema til hver produksjon. Tema for 2016 er: Det nye Eden - eller det nye paradis. Hva skjer når mennesket får kunnskap om alt og mulighet til å skape verden i sitt bilde? Hvor går grensen mellom det gode og det onde, og vil vi kunne vite alt, eller ha evig liv?

Adam og Eva

Ifølge kristendommens skapelseshistorie levde mennesket ubekymret og uskyldig i Edens hage, frem til slangen fristet Adam og Eva til å spise av kunnskapens tre. Article-biennalen 2016 vil med utstillingen Det nye Eden utforske vår avanserte kunnskap om å manipulere liv, og hvor vi kan være på vei med dette. I Det nye Eden finnes skapninger som har blitt til gjennom avanserte inngrep i naturens gang. Vi har i dag kunnskap nok til å skape gull, få hud til å stå i mot kuler, og oppbevare informasjon i DNA.

Article biennalen 2016 vil kurateres av i/o/lab ved Hege Tapio i samarbeid med co-kurator Nora Vaage, som har skrevet sin doktoravhandling om Biokunst ved Universitetet i Bergen.

Hva i all verden er biokunst? - les aktuell artikkel hos Aftenposten.

Norgespremiere på BIO FICTION

I løpet av åpningshelgen presentertes norgespremieren til filmfestivalen BIO · FICTION i samarbeid med SF Kino Stavanger. Denne internasjonale filmfestivalen for syntetisk biologi, vitenskap og kunst er produsert av BIOFACTION. Etterpå kan du slukke kunnskaps tørsten under i/o/lab sin programserie Art Science & Cocktails som arrangeres i samarbeid med Sting Nere. Åpningshelgen vil bli krydret med muligheter for diskusjoner, refleksjoner, og et møte med kunstnerskap som har gjort seg bemerket internasjonalt med sin forskning.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙