Hva leter du etter?
Tore Renberg, Kari Slaatsveen og Tønes på scenen under Kapittel 2022

Dette er Kapittel

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, arrangeres årlig av Sølvberget. Neste Kapittel arrangeres 20. - 24. september 2023.

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, er blant Norges største litteraturfestivaler og har utviklet seg til å bli en viktig litterær arena både nasjonalt og internasjonalt. Festivalsjef er Siri O. Risdal

Kapittel ble etablert i 1995 av Sølvberget bibliotek og kulturhus, som er arrangør og hovedarena for festivalen. Kapittel ble til i kjølvannet av Uke Alexander og etableringen av Stavanger som friby, og vilkårene for litteratur og ytringsfrihet er fortsatt en bærebjelke for festivalen. Det internasjonale fribynettverket ICORN og det nye Kiellandsenteret holder begge hus på Sølvberget, og er blant festivalens viktigste samarbeidspartnere, sammen med en rekke andre kulturaktører i regionen. 

Kunnskap og kulturelle opplevelser

Kapittel er en samfunnsengasjert festival, og ytringsfrihetsbegrepet gjennomsyrer programmet. Samtidig er festivalen en av Norges viktigste arenaer for norsk og internasjonal skjønnlitteratur. Festivalen har også tradisjon for å vie poesien og den illustrerte litteraturen god plass i programmet, sammen med øvrige kunstuttrykk som dokumentarfilm, teater, dans, kunst og musikk. 

Kapittel kjennetegnes av et bredt litteratursyn, og formidler kunnskap og litteraturopplevelser til barn, unge og voksne. Bokmerke er festivalens program for barn og unge, og Kapittel Film er festivalens eget dokumentarprogram.

Hvem gjør hva under Kapittel? Sjekk kontakt og presseinfo her.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙