Hva leter du etter?
"White Noise", Regi: Noah Baumbach

Eksklusive førpremierer på Cinemateket

Sølvberget cinematek har tre eksklusive førpremierer på Netflix-filmer. Filmene har fått god mottagelse av filmkritikere.

Selmer Media, som distribuerer filmer for Netflix, har tilbudt Cinemateket noen eksklusive førpremierer på film før de lanseres på strømmetjenesten.

Dette gir publikum i Stavanger en unik sjanse til å se de aktuelle filmene på et stort lerret før premieren på Netflix.

Billetter selges hos Odeon Kino Stavanger

BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths

Regi: Alejandro G. Iñárritu
Premieredato Netflix: 16.12.2022
Sølvberget cinematek: 26. og 27. november.

Bardo, en usann fortelling om en håndfull sannheter er en storslått, visuelt imponerende og gripende filmopplevelse. Den forteller den intime og rørende historien om Silverio, en respektert meksikansk journalist og dokumentarfilmskaper bosatt i Los Angeles. Etter å ha blitt tildelt en prestisjetung internasjonal pris, føler han seg kallet til å vende tilbake til hjemlandet, uvitende om at denne tilsynelatende enkle reisen vil kaste ham inn i en dyp eksistensiell krise. Minner og frykt kommer til overflaten, og fyller hverdagen hans med en form for rådvillhet og forundring.

Jane Crowther i Total Film skriver følgende: "Though ambitious and visually stunning (gorgeous cracked deserts, beautiful beaches, houses filled with sand), it’s willfully elusive and unwieldy to the point of frustrating."

"Dette er stor, emosjonell og ambisiøs filmkunst der Iñárritu trenger nesten tre timer for å fullføre sitt prosjekt, men de tålmodige vil bli belønnet med en nydelig og melankolsk avrunding som forklarer akkurat hvorfor fortellingen preges av flyktige minner og springende drømmer.", skriver Birger Vestmo i NRK P3 Filmpolitiet og triller terningkast 5.

Guillermo del Toro’s PINOCCHIO

Regi: Guillermo del Toro
Premieredato Netflix: 16.12.2022
Sølvberget cinematek: 2., 3. og 4. desember.

Den Oscar-belønte regissøren Guillermo del Toro og den prisbelønte stop motion-legenden Mark Gustafson blåser nytt liv i den klassiske Carlo Collodi-historien om tredukken som vekkes til live gjennom magi. Pinocchio legger ut på et fortryllende eventyr som bygger bro mellom verdener og viser kjærlighetens skapende kraft.

Aldersgrense: 9 år, Norsk tekst.

"Hver filmrute er rene kunstverket", skriver Birger Vestmo i NRK P3s Filmpolitiet og triller treningkast 5.

Det samme gjør også Erik Mamen i Kinomagasinet: "Guillermo Del Toro's Pinocchio er kjempegodt laget, med mange sjarmerende karakterer. Den har flere spennende problemstillinger, og stiller spørsmål ved den originale fortellingens budskap. En mørk og makaber barnefilm om Pinocchio. Det er akkurat slik de skal være!".

White Noise

Regi: Noah Baumbach
Premieredato Netflix: 30.12.2022
Sølvberget cinematek: 9., 10. og 11. desember.

Noah Baumbachs 11. spillefilm (og hans tredje for Netflix) er en sort komedie om menneskets frykt og svakheter i møte med forandringer, store som små. White Noise er morsom og skremmende, poetisk og absurd, ordinær og apokalyptisk – alt på én gang.

"Baumbach sine vink til både forbrukersamfunnets angst og Covid-19-hysteriet gjør at denne 80-talls-historien føles nesten smertelig kontemporær.", skriver NRK-journalist Birger Vestmo i sin anmeldelse for Filmpolitiet og triller terningkast 4.

Peter Bradshaw i The Guardian skriver: "Baumbach has landed a sizeable white whale in his tremendously elegant and assured adaptation", og gir filmen toppscore.

Program Sølvberget cinematek.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙