Hva leter du etter?

Eli Glader. ASYLUM (midt i blant oss)

Sølvberget galleri viser i perioden 18. september til 28.november 2010 utstillingen asylum (midt i blant oss) av billedkunstneren Eli Glader.

Utstillingen omhandler livet i asylmottak, vesentlig med fokus på enslig mindreårige. Arbeidet med kunstprosjektet har foregått over en treårsperiode i samarbeid med Dale asylmottak i Sandnes.

Utstillingen

Utstillingen består av en videoinstallasjon i 9 kanaler med lyd, en sort/hvit fotoserie og et tredelt foto samt film – og lydkomposisjonen passasje. De 9 videoene gir et innblikk i møter med den enkelte asylsøker samt fragmenter fra hverdagslivet i et mottak.

Fotoserien i sort/hvitt, et samarbeid med Signe Christine Urdal, fokuserer mer på detaljer vedrørende den enkelte. Verket passaje er todelt integrert verk, både en filmkomposisjon og en multikanals lydkomposisjon laget i samarbeid med komponisten Liv Runesdatter. Dette verket omhandler grupper og massen av asylsøkere.

Til utstillingen er det også laget en bok med videostills og foto.

Eli Glader

Eli Glader flyttet til Stavanger i 1985. Hun kan med dette markere 25 år som kunstner tilknyttet Stavanger selv om hun i en tiårsperiode har vært bosatt og arbeidet i flere land.

Utstillingen er et samarbeid med Sølvberget Galleri og er i sin helhet støttet av Sølvberget KF, Norsk Kulturråd, Rogaland Fylkeskommune, Sandnes kommune og Stavanger kommune.

Åpningen

Utstillingen åpner lørdag 18.september kl. 14.00. Kultursjef i Stavanger, Rolf Norås, foretar den offisielle åpningen av utstillingen.
For mer informasjon eventuelt avtale om intervju kontakt gallerileder Hildegunn Birkeland.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙